Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Cybersecuritybedrijf Palo Alto keldert op Wall Street na cijfers

Cybersecuritybedrijf Palo Alto keldert op Wall Street na cijfers

NEW YORK (ANP) - Palo Alto Networks behoorde woensdag tot de grote verliezers op de aandelenbeurzen in New York. Het Amerikaanse cybersecuritybedrijf boekte afgelopen kwartaal meer omzet en winst dan verwacht, maar verlaagde zijn omzetvoorspelling voor het hele boekjaar. Dat wakkerde de zorgen aan dat klanten van het bedrijf voorzichtiger zijn geworden met hun uitgaven. Het aandeel kelderde bij opening 26 procent, het grootste koersverlies in zeven jaar. Concurrenten Fortinet, Zscaler en CrowdStrike gingen mee omlaag en zakten tot 13 procent.

De algehele stemming op Wall Street was verder afwachtend. Later op de dag worden de notulen van de laatste rentevergadering van de Amerikaanse centrale bank vrijgegeven. Die aantekeningen bevatten mogelijk meer aanwijzingen over de toekomstige rentestappen van de Federal Reserve. Bij het vorige besluit verklaarde Fed-voorzitter Jerome Powell dat er meer bewijs nodig is dat de inflatie afkoelt voordat de rente omlaag kan.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang van de handel 0,3 procent lager op 38.455 punten. De bredere S&P 500-index verloor eveneens 0,3 procent, op 4961 punten en techgraadmeter Nasdaq zakte 0,5 procent tot 15.560 punten.

Chipmaker Nvidia

Beleggers kijken ook met spanning uit naar de resultaten van Nvidia, die na de slotbel in New York naar buiten komen. Nvidia is momenteel de belangrijkste speler op het gebied van chips die worden gebruikt voor kunstmatige intelligentie (AI). Het aandeel is ook de grote aanjager van de recente rally op de beurzen door het optimisme over de toekomst van AI-toepassingen. Nvidia verloor dinsdag echter ruim 4 procent door de vrees dat het bedrijf mogelijk niet aan de hoge verwachtingen kan voldoen. Woensdag daalde het aandeel opnieuw, met 1,6 procent.

Amazon won 1,4 procent. Het Amerikaanse webwinkelconcern wordt vanaf volgende week maandag opgenomen in de Dow-Jonesindex, de graadmeter van de dertig belangrijkste beursbedrijven in de VS. Amazon neemt de plaats in van apothekersketen Walgreens Boots Alliance, die uit de Dow verdwijnt. Walgreens daalde 3,3 procent.

Koersdaling SolarEdge Technologies

SolarEdge Technologies ging bijna 14 procent onderuit. Het zonne-energiebedrijf leed afgelopen kwartaal minder verlies dan verwacht. De omzet viel echter tegen. Het bedrijf dat omvormers maakt voor het omzetten van zonne-energie in bruikbare elektriciteit gaf ook een teleurstellende omzetverwachting af voor het huidige kwartaal.

Meer uit Financieel

Beveiliging grijpt in tijdens vergadering Shell na verstoringen

LONDEN (ANP) - Beveiligers op de aandeelhoudersvergadering van Shell hebben ingegrepen tegen activisten die de bijeenkomst verstoorden met slogans tegen het olie- en gasconcern. "Shell brengt het klimaat om zeep", riepen ze. Enkele activisten probeerden het beveiligers ook moeilijker te maken door hun armen in elkaar te houden. Ongeveer een kwartier na de opening van de vergadering leek de actie voorbij, afgezien van een enkeling die om verdergaande maatregelen tegen CO2-uitstoot riep.

11 minuten geleden
Vergadering Shell begint met protestlied

LONDEN (ANP) - De aandeelhoudersvergadering van Shell is begonnen met een protestlied van een groep van ongeveer tien tot vijftien activisten. "Shell kills", zongen ze op de melodie van Jolene van Dolly Parton. De beveiliging verwijderde hen uit de zaal.

28 minuten geleden
Ether stijgt door hoop op komst beursfondsen van cryptomunt

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De prijzen van cryptomunten gingen dinsdag verder omhoog, na de sterke opmars een dag eerder. Vooral ether, na bitcoin de grootste digitale munt ter wereld, is flink meer waard geworden. De koersstijging volgt op de hoop dat de Amerikaanse toezichthouder SEC goedkeuring zal geven aan op de beurs verhandelde fondsen waarmee beleggers rechtstreeks in ether kunnen investeren.

38 minuten geleden
Oad in cassatie in rechtszaak om schadevergoeding Rabobank

HOLTEN (ANP) - De oud-eigenaren van reisorganisatie Oad, die in 2013 failliet werd verklaard, gaan in cassatie tegen een uitspraak van het gerechtshof in Arnhem. Dat oordeelde eerder dit jaar dat de Rabobank geen schadevergoeding hoeft te betalen om de vermeende betrokkenheid van de bank bij het omvallen van het bedrijf. Oad vindt de uitspraak onjuist en onvoldoende onderbouwd.

1 uur geleden
Adviesgroep: aantal private leasecontracten neemt verder toe

APELDOORN (ANP) - De populariteit van private leasecontracten voor auto's neemt steeds verder toe. Zo steeg het aantal leasecontracten van 214.000 in 2020 naar 245.000 in 2023. Dat is een stijging van ongeveer 15 procent, meldt Van Bruggen Adviesgroep. Vooral jongeren, die zich vaak een dure aankoop zoals een auto niet kunnen veroorloven, zien een leasecontract wel zitten.

1 uur geleden
Bronnen: ASML kan chipmachines uitzetten bij Chinese inval Taiwan

VELDHOVEN (ANP/BLOOMBERG) - Chipmachinefabrikant ASML heeft manieren om zijn machines op afstand uit te schakelen, mocht China Taiwan binnenvallen. Dat melden ingewijden aan persbureau Bloomberg. Ook de Taiwanese chipproducent TSMC beschikt over die mogelijkheid. Volgens de bronnen heeft de Amerikaanse overheid eerder zorgen geuit richting beide bedrijven over de gevolgen van een Chinese inval in Taiwan, waar een groot deel van de wereldwijd geproduceerde chips vandaan komt.

1 uur geleden
Microsoft ziet toename rivaliteit met Apple door nieuwe AI-pc's

REDMOND (ANP/BLOOMBERG) - Topman Satya Nadella van techconcern Microsoft verwacht dat de nieuwste generatie Windows-pc's de concurrentiestrijd met Apple kan doen toenemen. Pc's die draaien op Windows, maar ook de apparaten van Apple, raken namelijk steeds beter toegerust op toepassingen op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI). Door de chips die dit mogelijk maken, kunnen de apparaten sneller en beter presteren.

2 uur geleden