Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Cultuuradvies: minder subsidie voor Scapino dan gevraagd

Cultuuradvies: minder subsidie voor Scapino dan gevraagd

ROTTERDAM (ANP) - De Rotterdamse Raad van Kunst en Cultuur (RRKC) adviseert de gemeente om 50.000 euro minder subsidie toe te kennen aan Scapino dan het balletgezelschap had aangevraagd. Dat staat in het advies van de RRKC over de verdeling van het gemeentelijke subsidiebudget voor het Cultuurplan 2021-2024.

Van 2017 tot en met 2020 kreeg Scapino 1.204.500 euro gemeentelijke subsidie. Als het aan de RRKC ligt blijft dit bedrag gelijk, terwijl Scapino om 1.254.500 euro had gevraagd. Volgens de Raad moet Scapino andere wegen verkennen om artistiek interessant te blijven. "Ook had Scapino zich al eerder intensiever in de wijken kunnen profileren", aldus de Raad, die het met Scapino eens is dat daar een in dans geïnteresseerd publiek te vinden is.

Het voortbestaan van Scapino wordt al bedreigd door het advies van de Raad van Cultuur om de rijkssubsidie aan het gerenommeerde gezelschap stop te zetten. De directeuren van 65 van de grootste theaters van Nederland deden daarop een dringend beroep op de Tweede Kamer om dit advies terug te draaien.

De RRKC ontving in totaal 122 subsidieaanvragen voor een totaalbedrag van 103,4 miljoen euro, 94 aanvragen zijn positief beoordeeld. Onder meer Museum Rotterdam en Jazz International Rotterdam kregen een negatief advies van de Raad. Het gemeentelijk subsidiebudget is met 21,7 miljoen euro overvraagd.

Meer uit Entertainment

Britse schrijver van The Horse Whisperer overleden

LONDEN (ANP) - De Britse schrijver Nicholas Evans, beroemd door zijn werk The Horse Whisperer, is op 72-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden. De in 1995 gepubliceerde roman werd wereldwijd een enorm succes. Er werden vijftien miljoen exemplaren verkocht van het boek, dat in Nederland werd uitgebracht onder de titel De paardenfluisteraar. Het is in tientallen talen vertaald.

9 maanden geleden
BNN 25 jaar: van tv-programma tot spraakmakende publieke omroep

HILVERSUM (ANP) - BNN, dat staat voor Bart's Neverending Network, is maandag 25 jaar geleden opgericht. De publieke omroep werd op 15 augustus 1997 in het leven geroepen door Bart de Graaff, Gerard Timmer, Willem de Bois en Frank Timmer. Na de fusie van BNN en VARA staat de omroep inmiddels al een aantal jaar bekend als BNNVARA.

9 maanden geleden
Conservatieve Iraanse media prijzen aanvaller Rushdie

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - Conservatieve media in Iran prijzen de man die vrijdag de schrijver Salman Rushdie heeft neergestoken. Rushdie kampt sinds 1988 met bedreigingen vanwege zijn boek De duivelsverzen, dat door sommige moslims als godslasterlijk wordt beschouwd.

9 maanden geleden
Minister gaat FM-radiofrequenties veilen na uitspraak rechter

DEN HAAG (ANP) - Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) komt dit najaar met een voorstel voor een herverdeling van de landelijke FM-frequenties door middel van een veiling. De rechter zette onlangs een streep door het besluit van haar ambtsvoorganger Mona Keijzer om de bestaande vergunningen met drie jaar te verlengen.

9 maanden geleden
Grease-actrice Olivia Newton-John (73) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Olivia Newton-John is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. De actrice, met name bekend van haar rol als Sandy in de musical Grease, sliep in het bijzijn van vrienden en familie vredig in op haar ranch in Californi├ź, meldt haar echtgenoot John Easterling op Facebook.

9 maanden geleden
Actrice Anne Heche in kritieke toestand na auto-ongeluk

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Anne Heche is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat ze met haar auto een woning in reed in Los Angeles. De auto en het huis vlogen in brand en de bestuurder liep ernstige brandwonden op, melden Amerikaanse media. Een anonieme bron bevestigde aan CNN dat het om Heche ging en de LA Times meldt dat de auto op haar naam geregistreerd stond.

10 maanden geleden
1,9 miljoen kijkers zien Engelse voetbalsters EK winnen

HILVERSUM (ANP) - Bijna 1,9 miljoen mensen hebben zondag gekeken naar de finale van het EK tussen de voetbalsters van Engeland en Duitsland. Via NPO 1 zagen zij hoe de Engelsen, gecoacht door de Nederlandse Sarina Wiegman, er met de winst vandoor gingen.

10 maanden geleden