Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Cultuur uit de Zak in ‘s-Heerenhoek: ‘We willen imago dorp opkrikken’

Cultuur uit de Zak in ‘s-Heerenhoek: ‘We willen imago dorp opkrikken’

‘s-HEERENHOEK - Eén van de negen dorpen die zaterdag actief meedoen aan Cultuur uit de Zak is ‘s-Heerenhoek. In en om de Willibrorduskerk en dorpshuis de Jeugdhoeve is van alles te doen. “Iedereen is welkom”, benadrukt Richard Gielens, betrokken bij het programma in ‘s-Heerenhoek. “We willen het imago van ons dorp opkrikken en deelnemen aan Cultuur uit de Zak past daar uitstekend bij.”

Tussen 10.00 en 12.00 uur kunnen fietsers en wandelaars de tocht ‘Een andere kijk op ‘s-Heerenhoek’ afleggen. Voor deze routes krijgen deelnemers een handzaam gidsje mee met daarin bijvoorbeeld foto’s van hoe de omgeving er vroeger uitzag (foto). “De knusse dijkwoningen langs de Molendijk zijn verdwenen en door de tocht begrijp je waarom.” Ook komen de Zeven Cooten (koten) aan bod. “Koten zijn armoedige huisjes. Ze stonden waar nu de Emmastraat is. Vroeger heette het Calishoek, dat ‘armoedige buurt’ betekent. Als je de foto’s van vroeger ziet... Daar woonde het povere deel van de dorpsbewoners.”

Van 13.00 tot 17.00 uur exposeren creatieve dorpelingen op de kunst- en cultuurmark onder meer schilderijen en foto’s. De jeugd toont teken- en schilderwerk met ‘s-Heerenhoek als onderwerp en tussen 13.00 en 15.00 uur is er muziek van de plaatselijke fanfare Sint Caecilia en gemengd koor Missicanto. Van 15.00 tot 17.00 uur zijn er optredens van jong en oud uit ‘s-Heerenhoek.”

Kijk voor het hele programma van Cultuur uit de Zak op www.cultureleraadborsele.nl.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Beveland

Grote verkeerscontrole bij De Poel in Goes

GOES - De politie is sinds halverwege de middag in Goes bezig met een grote verkeerscontrole. Motorrijders begeleiden voertuigen naar een controleplaats op bedrijventerrein De Poel.

8 uur geleden
Nieuwe maatregelen vanaf vandaag: Horeca en winkels om 17.00 uur dicht

BEVELAND - De nieuwe coronamaatregelen zijn vandaag om 05:00 uur ingegaan. Dit betekent onder andere dat de horeca en niet-essentiële winkels vanaf vandaag om 17.00 uur moeten sluiten. Wij zetten alle nieuwe maatregelen even op een rij.

13 uur geleden
Nieuwe gespreksgroep voor mensen in rouw

Stichting Maatschappelijk Werk en Welzijn Oosterschelderegio (SMWO) biedt vanaf 17 januari een gespreksgroep over rouwbeleving. Hiervoor kunnen mensen zich aanmelden die een dierbare hebben verloren en hierover met anderen willen praten. 

15 uur geleden
Stichting Promotie Oosterscheldekreeft krijgt een nieuw bestuur

De Oosterscheldekreeft is een exclusief product uit de Oosterschelde. Oosterscheldekreeft smaakt zachter en verfijnder. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat de Oosterscheldekreeft een afwijkende DNA- structuur heeft ten opzichte van de overige kreeften uit de wereld. De Stichting Promotie Oosterscheldekreeft zet zich in om deze Zeeuwse delicatesse onder de aandacht te brengen van een groot en geïnteresseerd publiek.

1 dag geleden
Anne de Kam: ‘Echte inspiratie vind ik in de natuur’

MIDDELBURG - In de rubriek ‘Aan de keukentafel met’ is deze keer het woord aan Anne de Kam. Zij begon in november 1998, onder de naam Blauwe Hope, als zelfstandig ondernemer met het maken  en vermaken van sieraden met edelsteenkralen en het knopen en rijgen van colliers en armbanden. Aanvankelijk was Blauwe Hope gevestigd in Rotterdam maar sinds 2001 woont en werkt Anne in een gezellig pand aan de Seisweg in Middelburg.

1 dag geleden
‘Dankbaar voor alle steun, kaartjes en zelfs bossen bloemen’

GOES - Voor Grieks restaurant Rhodos in Goes is het, net als voor veel andere restaurants, een bewogen jaar. Van dicht zijn bij kerst tot weer aan de slag kunnen in de zomer, het jaar kende voor Rhodos vele gezichten. Na een lange tijd met weinig maatregelen komen ook voor het Griekse restaurant nu weer nieuwe maatregelen om de hoek.

2 dagen geleden
Adrz stopt met operaties in Vlissingen

VLISSINGEN - Vanaf maandag (29 november) vinden er voorlopig geen operaties meer plaats in ziekenhuis Adrz in Vlissingen. 

2 dagen geleden