Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Cultuur uit de Zak in ‘s-Heerenhoek: ‘We willen imago dorp opkrikken’

Cultuur uit de Zak in ‘s-Heerenhoek: ‘We willen imago dorp opkrikken’

‘s-HEERENHOEK - Eén van de negen dorpen die zaterdag actief meedoen aan Cultuur uit de Zak is ‘s-Heerenhoek. In en om de Willibrorduskerk en dorpshuis de Jeugdhoeve is van alles te doen. “Iedereen is welkom”, benadrukt Richard Gielens, betrokken bij het programma in ‘s-Heerenhoek. “We willen het imago van ons dorp opkrikken en deelnemen aan Cultuur uit de Zak past daar uitstekend bij.”

Tussen 10.00 en 12.00 uur kunnen fietsers en wandelaars de tocht ‘Een andere kijk op ‘s-Heerenhoek’ afleggen. Voor deze routes krijgen deelnemers een handzaam gidsje mee met daarin bijvoorbeeld foto’s van hoe de omgeving er vroeger uitzag (foto). “De knusse dijkwoningen langs de Molendijk zijn verdwenen en door de tocht begrijp je waarom.” Ook komen de Zeven Cooten (koten) aan bod. “Koten zijn armoedige huisjes. Ze stonden waar nu de Emmastraat is. Vroeger heette het Calishoek, dat ‘armoedige buurt’ betekent. Als je de foto’s van vroeger ziet... Daar woonde het povere deel van de dorpsbewoners.”

Van 13.00 tot 17.00 uur exposeren creatieve dorpelingen op de kunst- en cultuurmark onder meer schilderijen en foto’s. De jeugd toont teken- en schilderwerk met ‘s-Heerenhoek als onderwerp en tussen 13.00 en 15.00 uur is er muziek van de plaatselijke fanfare Sint Caecilia en gemengd koor Missicanto. Van 15.00 tot 17.00 uur zijn er optredens van jong en oud uit ‘s-Heerenhoek.”

Kijk voor het hele programma van Cultuur uit de Zak op www.cultureleraadborsele.nl.

Meer uit Beveland

15e editie Zeeuws Weerzien: lach eens naar ‘t veugeltje

Het kersverse winternummer van herinneringskrant Zeeuws Weerzien gaat terug naar de tijd waarin foto’s maken nog een serieuze zaak was. Je trok er je nette kleren voor aan en moest geposeerd lachen naar ’t veugeltje.

32 minuten geleden
Kerstfans opgelet: Zaterdag begint Goes Winterstad

GOES - Vanaf zaterdag (10 december) is het Goes Winterstad. Zo wordt de Grote Kerk voor zaterdag en zondag omgetoverd tot kerstmarkt en het oude stadhuis op de Grote Markt tot waar ‘kerstpaleis’. 

48 minuten geleden
Kabinet: Borssele voorkeurslocatie voor twee nieuwe kerncentrales

BORSSELE - Het kabinet heeft vrijdag Borssele als voorkeurslocatie aangewezen voor de komst van twee nieuwe kerncentrales.

1 uur geleden
‘Dat hun namen worden genoemd, daar gaat het mij om’

YERSEKE - Uitkijkend over de plek waar haar vader bijna zeventig jaar geleden het woeste water op ging om, zonder enig idee van wat hen te wachten stond, hulp te bieden, vertelt Anneke Jumelet-Vette uit Yerseke over haar boek ‘Het water is kwaad’. Niet veel later zou blijken dat Jeroen Vette en de andere schippers die naar het gat in de dijk bij Ouwerkerk voeren met gevaar voor eigen leven vele mensen en dieren van de verdrinkingsdood zouden redden. “Dat hun namen genoemd worden, daar gaat het voor mij om bij het uitbrengen van dit boek.”

3 uur geleden
Studenten overhandigen mosselsokken aan Goese wethouder

GOES – De Goese wethouder Martijn Vermeulen heeft woensdag mosselsokken cadeau gekregen van het studentenbedrijf Down Underwear.

5 uur geleden
Sawasdee zamelt geld in voor goed doel op kerstmarkt Goes

GOES – Op de kerstmarkt in de Grote Kerk in Goes is zaterdag en zondag, 10 en 11 december, stichting Sawasdee present met een informatiekraam. Sawasdee heeft door de coronapandemie zware jaren achter de rug met geld inzamelen voor het welzijn van kinderen in zuidoost-Azië, maar dat komt nu weer op gang.

7 uur geleden
Froukje laat bezoekers Klomppop 2023 dansen

OVEZANDE - Froukje sluit op 27 mei 2023 de festivalzaterdag van Klomppop in Ovezande af. De popkoningin van de nieuwe generatie is een van de namen die het driedaagse festival heeft weten vast te leggen. De 41e editie van Klomppop vindt plaats van vrijdag 26 tot en met zondag 28 mei op sportpark De Fazant in Ovezande.

8 uur geleden