Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Cultuur uit de Zak in ‘s-Heerenhoek: ‘We willen imago dorp opkrikken’

Cultuur uit de Zak in ‘s-Heerenhoek: ‘We willen imago dorp opkrikken’

‘s-HEERENHOEK - Eén van de negen dorpen die zaterdag actief meedoen aan Cultuur uit de Zak is ‘s-Heerenhoek. In en om de Willibrorduskerk en dorpshuis de Jeugdhoeve is van alles te doen. “Iedereen is welkom”, benadrukt Richard Gielens, betrokken bij het programma in ‘s-Heerenhoek. “We willen het imago van ons dorp opkrikken en deelnemen aan Cultuur uit de Zak past daar uitstekend bij.”

Tussen 10.00 en 12.00 uur kunnen fietsers en wandelaars de tocht ‘Een andere kijk op ‘s-Heerenhoek’ afleggen. Voor deze routes krijgen deelnemers een handzaam gidsje mee met daarin bijvoorbeeld foto’s van hoe de omgeving er vroeger uitzag (foto). “De knusse dijkwoningen langs de Molendijk zijn verdwenen en door de tocht begrijp je waarom.” Ook komen de Zeven Cooten (koten) aan bod. “Koten zijn armoedige huisjes. Ze stonden waar nu de Emmastraat is. Vroeger heette het Calishoek, dat ‘armoedige buurt’ betekent. Als je de foto’s van vroeger ziet... Daar woonde het povere deel van de dorpsbewoners.”

Van 13.00 tot 17.00 uur exposeren creatieve dorpelingen op de kunst- en cultuurmark onder meer schilderijen en foto’s. De jeugd toont teken- en schilderwerk met ‘s-Heerenhoek als onderwerp en tussen 13.00 en 15.00 uur is er muziek van de plaatselijke fanfare Sint Caecilia en gemengd koor Missicanto. Van 15.00 tot 17.00 uur zijn er optredens van jong en oud uit ‘s-Heerenhoek.”

Kijk voor het hele programma van Cultuur uit de Zak op www.cultureleraadborsele.nl.

Meer uit Beveland

Goes beleeft topavond met 'Muziekfeest op het Plein' op bomvolle Grote Markt

GOES - Een bomvolle Grote Markt in Goes heeft woensdagavond genoten van het 'Muziekfeest op het Plein'. Artiesten als Jan Smit, 3JS, André Hazes en Frans Bauer bezorgden het publiek, jong en oud, een feestelijke avond vol meezingers. 

14 minuten geleden
Volle Grote Markt in Goes geniet van 'Muziekfeest op het Plein'

GOES - De Grote Markt in Goes is woensdag volgestroomd voor het 'Muziekfeest op het Plein'. Nog de hele avond geniet het publiek van een keur aan bekende Nederlandse artiesten. 

11 uur geleden
De Meidoorn in Nisse viert aanbouw

NISSE - Het nieuwe lokaal van basisschool de Meidoorn in Nisse is klaar.Om dit te vieren mocht de Borselse wethouder Marga van de Plasse het naambordje van de 'doornloze Meidoorn' in het nieuwe voedselbos onthullen. De school heeft een nieuwe speel-leeromgeving met een vernieuwde moestuin, voedsel- en insectenbos, informatief bord over wat er rondfladdert, speelveld en een 'buitenlokaal' voor de natuurlessen. "Ook dorpsbewoners zijn welkom om van een rondje over ons plein te genieten", vertelt locatieleider en leerkracht Marion Geene. "Alles is tot stand gekomen door enorm veel inzet van ouders, medewerking van de gemeente Borsele, financiële steun van bijvoorbeeld de Rabobank, bedrijven van ouders en enkele bedrijven uit de omgeving en door de sponsorloop die we gehouden hebben."

1 dag geleden
Zeeuwse gemeenten en Scalda tekenen samenwerkingsovereenkomst

GOES - Tien Zeeuwse gemeenten en Scalda ondertekenen woensdag (12 juni) een nieuwe uniforme overeenkomst om te blijven samenwerken aan de inburgering en integratie van inburgeraars in onze regio. 

1 dag geleden
Campagne Goes en NS: 'Dat is pech, fiets weg!'

GOES - De gemeente Goes en Nederlandse Spoorwegen (NS) vinden een nette en veilige stationsomgeving belangrijk. Om het station veilig en goed bereikbaar te houden, moeten fietsen in de speciaal aangegeven parkeervakken staan. Fietsen die niet goed geparkeerd staan kunnen worden weggehaald. Om mensen hiervan bewust te maken is vorige week de campagne 'Dat is pech, fiets weg' van start gegaan.

1 dag geleden
'Muziekfeest op het Plein' in opbouw op Grote Markt in Goes

GOES - Op de Grote Markt in Goes is dinsdag de opbouw voor het 'Muziekfeest op het Plein' in volle gang. 

1 dag geleden
Tweede biljart voor de Westkant in Goes

GOES - Wethouder Joan Veldhuizen van de gemeente Goes opende woensdag, door het maken van een speciale carambole, de tweede biljarttafel in wijkgebouw De Westkant in Goes-West. 

1 dag geleden