Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Cultuur@CruyffCourts 2022 gaat in augustus van start

Cultuur@CruyffCourts 2022 gaat in augustus van start

MIDDELBURG/VLISSINGEN - In augustus en september vindt Cultuur@CruyffCourts (C@CC) voor de vierde keer plaats op Cruyff Courts in Middelburg en Vlissingen. KEW werkt hiervoor samen met lokale organisaties (Stichting ROAT, Vlissingen in Beweging, Welzijn Middelburg, Jeugdfonds Sport & Cultuur Zeeland en de gemeentes Middelburg en Vlissingen). Er is een gevarieerd programma met zowel culturele als sportieve activiteiten. Zo krijgen kinderen en jongeren van 6 t/m 17 jaar de mogelijkheid om gratis kennis te maken met rappen, hiphop en breakdance, graffiti, muziek, fashion, yoga, kickboksen en judo. 

Op maandag 29 augustus 2022 gaat Cultuur@CruyffCourts om 15.00 uur van start op het Cruyff Court Middelburg-Zuid. C@CC wordt dan feestelijk geopend door wethouder Eduard Smit. Het evenement duurt tot 17.00 uur. Op woensdag 31 augustus 2022 gaat Cultuur@CruyffCourts om 15.00 uur van start op het Cruyff Court Bossenburghpad in Vlissingen. C@CC wordt dan feestelijk geopend door wethouder Sal Cracau. Het evenement duurt tot 17.00 uur.

Kom naar het Cruyff Court bij jou in de buurt
Cultuur@CruyffCourts Middelburg vindt plaats op maandagen; 29 augustus, 5, 12 en 19 september, telkens van 15.00 uur tot 17.00. Alle informatie is te vinden op de website: cultuurcruyffcourts.nl/cruyffcourts/middelburg. Cultuur@CruyffCourts Vlissingen vindt plaats op woensdagen; 31 augustus, 7, 14 en 21 september, telkens van 15.00 uur tot 17.00. Alle informatie is te vinden op de website: cultuurcruyffcourts.nl/cruyffcourts/vlissingen/.

Lokale culturele aanbieders
KEW betrekt lokale cultuurinstellingen, verenigingen en cultuurprofessionals bij de organisatie van C@CC. Zo wordt de drempel naar structurele deelname bij culturele aanbieders in de buurt verlaagd. Ook wordt de samenwerking gezocht met lokale rolmodellen die aansluiting vinden bij de doelgroep.

Jeugdfonds Sport & Cultuur
Het Jeugdfonds Sport & Cultuur maakt het mogelijk dat kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld toch kunnen deelnemen aan sportieve en creatieve activiteiten. Voor die kinderen en jongeren betaalt het Jeugdfonds de contributie/het lesgeld en in bepaalde gevallen de benodigde attributen. Tijdens C@CC 2022 is er elke middag een intermediair van het Jeugdfonds Sport & Cultuur aanwezig. Zo kan er ter plaatse samen met de intermediair gekeken worden naar passende structurele sport- of cultuurlessen en indien mogelijk gelijk een aanvraag worden ingediend.

Meer uit Middelburg

Gemeenteraad beveelt Yvonne van Mastrigt aan als nieuwe burgemeester van Middelburg

Vanwege het vertrek van burgemeester Harald Bergmann heeft de gemeente Middelburg een nieuwe burgemeester gezocht. Vanavond heeft de gemeenteraad besloten dat zij Yvonne van Mastrigt (1965) aanbeveelt als nieuwe burgemeester van Middelburg.

3 uur geleden
Hulpdiensten ingezet voor melding ongeval Schroeweg Middelburg

MIDDELBURG - De politie en ambulancedienst zijn vanmiddag ingezet voor een melding van een ongeval op de Schroeweg in Middelburg. Een man is medisch nagekeken.

4 uur geleden
Gemeenteraad van Middelburg doet vanavond aanbeveling voor nieuwe burgemeester

Middelburg - De gemeenteraad van Middelburg doet op dinsdag 7 mei 2024, op voorstel van de vertrouwenscommissie, een aanbeveling voor de benoeming van de nieuwe burgemeester van de gemeente Middelburg. Dit gebeurt tijdens een openbare raadsvergadering die om 21.00 uur start.De gemeenteraad komt eerder die avond al bij elkaar tijdens een besloten raadsvergadering. In deze besloten vergadering brengt de vertrouwenscommissie verslag uit over de sollicitatieprocedure en vertelt wie wat hen betreft in aanmerking komt voor het burgemeestersambt in Middelburg. Daarna volgt er een geheime stemming over deze aanbeveling en daarmee bepaalt de gemeenteraad wie zij aanbeveelt als nieuwe burgemeester. De naam van deze kandidaat zal vervolgens bekend gemaakt worden in de aansluitende openbare raadsvergadering om 21.00 uur.De openbare raadsvergadering is te volgen via een livestream of op de tribune van de raadzaal in het stadskantoor.Verdere procedureAls de kandidaat is voorgedragen door de gemeenteraad, voert de minister van Binnenlandse Zaken een uitgebreide screening uit. Zo doet veiligheidsdienst AIVD onderzoek en vindt er fiscaal onderzoek plaats. Als dit allemaal in orde is, komt het voorstel voor benoeming in de ministerraad. Dit gebeurt niet bij alle burgemeestersbenoemingen, maar omdat Middelburg een provinciehoofdstad is wel.Hierna is de weg vrij voor de benoeming bij Koninklijk besluit en volgt een feestelijk moment: de beëdiging van de nieuwe burgemeester. De commissaris van de Koning beëdigt de nieuwe burgemeester namens Zijne Majesteit de Koning. Naar verwachting vindt dat eind augustus plaats.

19 uur geleden
Droog en vrij zonnig op Hemelvaartsdag

Na een wisselvallig week met flink wat regen is de aanloop naar Hemelvaartsdag een stuk minder nat. Ook Hemelvaartsdag zelf lijkt geheel droog te verlopen. De zon schijnt regelmatig en de temperatuur komt uit tussen 15 en 20 graden. Na Hemelvaartsdag loopt de temperatuur nog wat verder op en is het op en top lenteweer.

22 uur geleden
Campergebruikers gewaarschuwd op Walcheren

MIDDELBURG - Agenten van het politiebasisteam hebben afgelopen nacht een kampeerder gewaarschuwd voor het kamperen met een camper. Dit is op Walcheren niet toegestaan. 

1 dag geleden
Auto in sloot N57 Nieuw-en Sint Joosland

NIEUW - EN SINT JOOSLAND - De bestuurder van een personenauto is maandagmiddag met de schrik vrijgekomen bij een ongeval op de afrit van de A58 bij Nieuw- en Sint Joosland. Zijn auto belandde in een sloot.

1 dag geleden
Persoon verzet zich in gevangenis Torentijd Middelburg

MIDDELBURG - Meerdere eenheden van de politie en Koninklijke Marechaussee zijn vanmiddag ingezet voor een assistentie in gevangenis Torentijd in Middelburg. Een verdachte verzette zich daar. 

1 dag geleden