Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Crypto-indexen komen naar handelsvloeren van Wall Street

Crypto-indexen komen naar handelsvloeren van Wall Street

NEW YORK (ANP/RTR) - Cryptomunten als bitcoin en ethereum krijgen vastere grond op de traditionele handelsvloeren. S&P Dow Jones Indices maakte bekend nieuwe cryptocurrency-indexen te lanceren, waarmee de digitale munten naar de handelsvloeren van Wall Street worden gebracht.

De nieuwe indexen zijn de S&P Bitcoin Index, S&P Ethereum Index en S&P Crypto Mega Cap Index. De lijst zal later dit jaar worden uitgebreid met extra munten, zo meldt de divisie van de financiële dataleverancier S&P Global.

Het plan voor een crypto-index stamt uit december vorig jaar. Toen zei S&P Dow Jones dat zijn indexen meer dan 550 van de meest verhandelde munten wil omvatten. Volgens het hoofd strategie van S&P Dow Jones Indices, Peter Roffman, zijn traditionele financiële markten en digitale activa niet langer "elkaar uitsluitende markten".

Bitcoin, de populairste digitale munt, heeft de laatste maanden stevig aan waarde gewonnen. Dat kwam onder meer door uitgesproken steun van bedrijven als Tesla en Bank of NY Mellon. De digitale munt ether brak onlangs voor het eerste door de grens van 3000 dollar heen. De op één na grootste cryptomunt na bitcoin is momenteel zo'n drie keer meer waard als aan het begin van jaar.

Meer uit Financieel

Vissers krijgen 200 miljoen voor verlies visgrond aan windmolens

DEN HAAG (ANP) - Van de 1,7 miljard euro uit het Klimaatfonds die het kabinet eerder uittrok voor meer windenergie op zee, gaat een kleine 200 miljoen euro naar vissers. Zij houden door de bouw van windmolenparken minder ruimte over om te vissen. Het bedrag is gebaseerd op het inkomensverlies dat zij daardoor naar verwachting lijden, meldt landbouwminister Henk Staghouwer.

5 minuten geleden
Kohl's onderuit op Wall Street na afbreken overnamegesprekken

NEW YORK (ANP) - Kohl's zakte vrijdag bijna 20 procent op de aandelenbeurzen in New York. De Amerikaanse warenhuisketen bevestigde de gesprekken over een overname door Franchise Group te hebben afgebroken. Volgens het bedrijf vormde de verslechtering van de marktomstandigheden een obstakel voor het bereiken van een akkoord. Ook verlaagde Kohl's zijn verwachtingen doordat consumenten vanwege de hoge inflatie voorzichtiger zijn geworden met hun uitgaven.

56 minuten geleden
Amazon Prime maakt onder Brusselse druk opzeggen gemakkelijker

BRUSSEL (ANP) - Amazon Prime, de videostreamingsdienst van het Amerikaanse onlinewinkelbedrijf, maakt na Europese druk opzeggen gemakkelijker. Voortaan is er een duidelijke uitschrijfknop en hoeven opzeggers nog maar twee keer te klikken voor ze van hun abonnement af zijn, zegt de Europese Commissie.

1 uur geleden
Volvo bouwt fabriek voor elektrische auto's in Slowakije

BRATISLAVA (ANP/DPA/BLOOMBERG) - Het Zweedse autobedrijf Volvo Cars gaat een fabriek voor elektrische auto's bouwen in Slowakije. Daarmee is een investering gemoeid van 1,2 miljard euro, aldus Volvo. Er moeten jaarlijks 250.000 elektrische auto's van de band gaan rollen. De fabriek komt in de buurt van de stad Košice, in het oosten van Slowakije.

2 uur geleden
Claim van honderden miljoenen in de maak tegen banken

UTRECHT (AFN) - Nederlandse banken hangt mogelijk een strop van honderden miljoenen euro's boven het hoofd vanwege rond 2008 verkochte 'foute' leningen. Massaschade-expert Adriaan de Gier wil namens gedupeerden compensatie afdwingen en werkt aan grote claims.

2 uur geleden
Airbus krijgt miljardenorders van Chinese maatschappijen

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - De Europese vliegtuigfabrikant Airbus heeft voor meer dan 37 miljard dollar (zo'n 35 miljard euro) aan orders ontvangen van vier Chinese luchtvaartmaatschappijen. In totaal bestelden China Southern Airlines, China Eastern Airlines, Air China en Shenzhen Airlines bijna driehonderd toestellen van de A320neo-serie bij Airbus.

2 uur geleden
DNB biedt excuses aan voor historische rol bij slavernij

AMSTERDAM (ANP) - De Nederlandsche Bank (DNB) biedt excuses aan voor de betrokkenheid (van bestuurders) bij het slavernijverleden in de negentiende eeuw. President Klaas Knot zei dat bij de nationale herdenking van de afschaffing van de slavernij in Amsterdam. Eerder dit jaar brachten historici onderzoeksresultaten naar buiten waaruit bleek dat DNB op verschillende manieren betrokken was bij slavernij.

2 uur geleden