Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Crowdfunding om het stuurhuis van de laatste Arnemuidse kustvissersboot te behouden

Crowdfunding om het stuurhuis van de laatste Arnemuidse kustvissersboot te behouden

ARNEMUIDEN - Rudi van Belzen is een inzamelingsactie gestart op GoFundMe om een stuk geschiedenis van de Arnemuidse vloot te behouden. De Nederlandse vissersvloot is langzaam aan het verdwijnen en met zijn actie wil hij ervoor zorgen dat de laatste kustvisser ARM-46 kan blijven bestaan.

Rudi is ex-visserman en sinds 2022 eigenaar van de historische scheepswerf, waar hij in 1938 Machinefabriek Knolle begonnen is om motoren en onderhoud te leveren aan de Arnemuidse vissersvloot. Samen familie, vrienden, dorps- en landgenoten ziet hij met tranen in zijn ogen toe dat de Nederlandse vissersvloot verdwijn. “Prachtige schepen gaan naar de sloop”. Nu doet de kans zich voor om het stuurhuis van de Arnemuidse kustvisser in Arnemuiden op zijn historische werf te plaatsen. Er zijn grote kosten aan verbonden, zoals het het stuurhuis kopen van de sloper, demonteren, transport naar de werf en het plaatsen van het stuurhuis. Rudi kan dit niet alleen betalen en vraagt hulp via GoFundMe: “Daarom deze roep om hulp van u zodat we het stuurhuis in Arnemuiden kunnen krijgen. Hier willen wij een deel geschiedenis behouden en een mooie gelegenheid geven voor jong en oud om elkaar te ontmoeten.”

Het streefbedrag is 12 500 euro. Meer informatie is te vinden op de website van GoFundMe.

Meer uit Middelburg

Veers duo opgepakt na afbranden safaritent op camping Domburg

DOMBURG - De politie heeft vrijdagochtend een man (24) en vrouw (26) uit de gemeente Veere aangehouden. Zij zijn mogelijk verantwoordelijk voor het afbranden van de safaritent op een vakantiepark aan de Schelpweg in Domburg. De brand is mogelijk aangestoken.

1 dag geleden
Safaritent afgebrand op camping Domburg

DOMBURG - Op een camping aan de Schelpweg in Domburg is vannacht een safaritent in vlammen opgegaan. Er is niemand gewond geraakt bij de brand.

1 dag geleden
Vooral VVD-ers willen burgemeester van Middelburg worden

MIDDELBURG - Op 6 februari 2024 is de vacature voor het burgemeestersambt in de gemeente Middelburg opengesteld. Kandidaten konden hun sollicitatiebrieven tot 27 februari 2024 aan de commissaris van de Koning in Zeeland sturen.

2 dagen geleden
Lustrumconcerten 30 jaar Gospelkoor Glorify

MIDDELBURG - Gospelkoor Glorify  bestaat 30 jaar en viert dat met 2 lustrumconcerten in Axel en Middelburg.

2 dagen geleden
Samenwerking Zeelandia Middelburg en voetbalschool JVOZ

MIDDELBURG - Voorzitter Remy Verhage van voetbalclub Zeelandia Middelburg en voorzitter Eugène Fagg van Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland (JVOZ) hebben vrijdag een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Deze stap volgt op een succesvolle pilot in de afgelopen periode.

4 dagen geleden
Vier auto's beschadigd vanwege autobrand in Middelburg

MIDDELBURG - In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn in Middelburg vier personenauto's beschadigd geraakt door brand. De brandweer heeft de voertuigen geblust.

1 week geleden
Hardleerse Middelburger zonder rijbewijs voor derde keer betrapt achter het stuur

ZIERIKZEE - Een 39-jarige Middelburger is afgelopen nacht op de N256 voor de derde keer betrapt op het rijden in een auto zonder geldig rijbewijs. Vanwege de recidive krijgt hij niet alleen een proces-verbaal, maar is ook de auto waarin hij reed in beslag genomen.

1 week geleden