Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Crisis zadelt HEMA op met verlies van 215 miljoen euro

Crisis zadelt HEMA op met verlies van 215 miljoen euro

AMSTERDAM (ANP) - Winkelbedrijf HEMA heeft coronajaar 2020 afgesloten met een verlies van 215 miljoen euro. De onderneming kampte met de negatieve gevolgen van de coronacrisis. Ook een eenmalige afschrijving drukte het resultaat. Zonder deze waardevermindering zou het tekort 150 miljoen euro zijn geweest.

Volgens HEMA was 2020 een van de meest uitdagende jaren uit de geschiedenis van het bedrijf. De verplichte winkelsluitingen zorgden ervoor dat de omzet van de onderneming met 15,5 procent daalde tot krap 1,1 miljard euro. Het bedrijfsresultaat zakte met twee derde in.

Dat veel mensen vanwege de crisis online shopten, was ook bij HEMA goed te merken. De onlineomzet verdubbelde in vergelijking met een jaar eerder.

Vertrouwen voor de toekomst

HEMA meldt verder dat de omzet sinds eind april, toen de winkels met inachtneming van de coronaregels weer open mochten, boven het niveau van voor de crisis ligt. Volgens de onderneming geeft dit vertrouwen voor de toekomst.

Eerder dit jaar werd de overname van HEMA door Jumbo-familie Van Eerd en investeerder Parcom afgerond. Eind vorig jaar lukte het de kopers vervolgens om honderden miljoenen euro's aan bankfinanciering te regelen. Ook werden er afspraken gemaakt over een nieuwe doorlopende lening. HEMA hoeft hierdoor flink minder aan rentelasten te betalen.

Tot halverwege vorig jaar was HEMA nog in van miljardair Marcel Boekhoorn. Later kwam de keten in handen van een groep schuldeisers.

Meer uit Financieel

Amerikaanse banken profiteren van herstel zakenbankieren

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse banken Morgan Stanley en Bank of America hebben in het afgelopen kwartaal geprofiteerd van een herstel in zakenbankieren, het adviseren bij fusies en overnames, het begeleiden van beursgangen en de handel in aandelen en obligaties.

1 dag geleden
Autoproducent Tesla werft opnieuw personeel na grote ontslagronde

AUSTIN (ANP) - De Amerikaanse fabrikant van elektrische auto's Tesla is van plan bijna achthonderd nieuwe werknemers aan te nemen, slechts drie maanden nadat topman Elon Musk de grootste reeks ontslagen in de geschiedenis van het bedrijf abrupt had aangekondigd. De functies verschenen de afgelopen weken gestaag op de carrièrepagina van Tesla, meldt persbureau Bloomberg op basis van een eigen analyse.

1 dag geleden
Activistische druk op eigenaar datingapp Tinder groeit

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De eigenaar van datingapp Tinder staat onder steeds grotere druk om de prestaties te verbeteren. De activistische belegger Starboard Value heeft namelijk een belang genomen in Tinder-eigenaar Match Group. Het is de derde activistische belegger die dit jaar in Match is gestapt om aan te dringen op verbetering.

1 dag geleden
Nederland exporteert meer bloemen naar Oost-Europa

ZOETERMEER (ANP) - De Nederlandse export van bloemen is in de eerste helft van 2024 met 5 procent gegroeid tot een waarde van 2,5 miljard euro, meldt de Vereniging van Groothandelaren in Bloemkwekerijproducten (VGB). In het eerste kwartaal bleef het aantal verkochte bloemen nog vrijwel onveranderd ten opzichte van een jaar geleden. Volgens VGB-directeur Matthijs Mesken lijkt vooral de afzet naar Oost-Europese landen de groeimotor van de sector te zijn.

1 dag geleden
Samenwerking Yara en PepsiCo voor duurzamer geteelde snacks

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse frisdrank- en snackproducent PepsiCo heeft een deal gesloten met kunstmestproducent Yara International om boeren in Europa duurzamer te laten produceren. Daarbij gaat Yara duurzamere voedingsstoffen voor gewassen aan boeren leveren, die de aardappelen en andere gewassen vervolgens verkopen aan PepsiCo. De meststoffen komen voor een deel uit de Nederlandse kunstmestfabriek van Yara in Zeeuws-Vlaanderen.

1 dag geleden
Tonnen boete voor Kruidvat voor heimelijk volgen websitebezoekers

DEN HAAG (ANP) - De eigenaar van drogisterijketen Kruidvat heeft een boete van 600.000 euro gekregen voor privacyschendingen. Het bedrijf volgde het internetgedrag van bezoekers van de site Kruidvat.nl namelijk zonder dat deze mensen dat wisten. Daarmee verwerkte Kruidvat-moederbedrijf AS Watson deze persoonlijke gegevens onrechtmatig.

1 dag geleden
Cartier-eigenaar Richemont ziet Chinese verkopen met kwart dalen

GENÈVE (ANP/BLOOMBERG) - Het Zwitserse luxeconcern Richemont, bekend van dure merken als Chloé en Cartier, heeft last van een dalende vraag in China door een haperende economie. In het afgelopen kwartaal daalden de verkopen in China met 27 procent, maakte het bedrijf bekend. Richemont wijt de daling aan een laag consumentenvertrouwen onder Chinezen.

1 dag geleden