Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Creatief talent in voorronde Kunstbende Zeeland

Creatief talent in voorronde Kunstbende Zeeland

MIDDELBURG - In de Stadsschouwburg in Middelburg vindt zondag 14 april de Zeeuwse voorronde van de Kunstbende plaats.

Jongeren tot 19 jaar kunnen hun kunstzinnig talent laten zien bij de landelijke wedstrijd Kunstbende. Tijdens de regionale voorronde strijden circa 120 deelnemers in verschillende disciplines om een plek in de landelijke finale in Amsterdam. De categorieën zijn dans, dj, expo, fashion, film, muziek, taal en theater. De deelnemers presenteren allemaal eigen werk.

Smoothiefiets

De Zeeuwse voorronde duurt van 12.30 tot 18.30 uur en publiek is welkom. Tussen de acts door kunnen bezoekers meespelen in een groots muzikaal slagveld onder begeleiding van Raw Resonance, zelf een smoothie ‘trappen’ op de smoothiefiets, sterren versieren voor de ‘Zeeland Walk of Fame’ of jammen met professionele muzikanten bij de Rabo Bendesessies. Ook kunnen bezoekers en deelnemers zich laten vereeuwigen in de Photobox.

De presentatie van de middag is in handen van theatermaker, zangeres en actrice Wendy Hoogendijk en Hobbyisten-frontman Kevin van Gorkom.

Festivals

Aan het eind van de middag onthult de jury welke deelnemers een ticket hebben bemachtigd voor de landelijke Kunstbende-finale op 29 juni. De winnaars krijgen een prijzenpakket met onder meer vrijkaarten voor festivals en workshops. Zo mogen ze optreden op Zeeuwse festivals, zoals City of Dance, Bevrijdingsfestival Zeeland, Oeljebroelje of het Eindeloos Eiland Festival. Daarnaast geeft Kunstbende de winnaars van alle acht categorieën de kans om op een groot landelijk festival of evenement te mogen optreden.

Meer uit Middelburg

Politie zoekt specifieke getuige in verband met brand vakantiepark aan de Schelpweg

DOMBURG- De politie is op zoek naar een specifieke getuige uit mogelijk Domburg in verband met de brand die vrijdagochtend 1 maart woedde op een vakantiepark aan de Schelpweg.  Een safaritent brandde hierbij volledig af. Het gaat om één van de melders van de brand die kort met de politie heeft gesproken met de telefoon van een andere melder.

10 uur geleden
Vlissingse burgemeester gaat les geven op Nehalennia

VLISSINGEN/MIDDELBURG - Burgemeester Bas van den Tillaar keert woensdag 6 maart eventjes terug in zijn oude beroep. Samen met Jeffrey Beenhouwer, projectleider Scheldekwartier, gaat hij twee gastlessen geven aan havo 5- en vwo 6-leerlingen van Nehalennia Stedelijke Scholengemeenschap in Vlissingen.

12 uur geleden
Veers duo opgepakt na afbranden safaritent op camping Domburg

DOMBURG - De politie heeft vrijdagochtend een man (24) en vrouw (26) uit de gemeente Veere aangehouden. Zij zijn mogelijk verantwoordelijk voor het afbranden van de safaritent op een vakantiepark aan de Schelpweg in Domburg. De brand is mogelijk aangestoken.

2 dagen geleden
Safaritent afgebrand op camping Domburg

DOMBURG - Op een camping aan de Schelpweg in Domburg is vannacht een safaritent in vlammen opgegaan. Er is niemand gewond geraakt bij de brand.

2 dagen geleden
Vooral VVD-ers willen burgemeester van Middelburg worden

MIDDELBURG - Op 6 februari 2024 is de vacature voor het burgemeestersambt in de gemeente Middelburg opengesteld. Kandidaten konden hun sollicitatiebrieven tot 27 februari 2024 aan de commissaris van de Koning in Zeeland sturen.

3 dagen geleden
Lustrumconcerten 30 jaar Gospelkoor Glorify

MIDDELBURG - Gospelkoor Glorify  bestaat 30 jaar en viert dat met 2 lustrumconcerten in Axel en Middelburg.

3 dagen geleden
Samenwerking Zeelandia Middelburg en voetbalschool JVOZ

MIDDELBURG - Voorzitter Remy Verhage van voetbalclub Zeelandia Middelburg en voorzitter Eugène Fagg van Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland (JVOZ) hebben vrijdag een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Deze stap volgt op een succesvolle pilot in de afgelopen periode.

5 dagen geleden