Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Coronavirus kost Indonesische toerismesector miljarden

Coronavirus kost Indonesische toerismesector miljarden

JAKARTA (ANP/BLOOMBERG) - De toerismesector in Indonesië lijdt meer dan 10 miljard dollar (ongeveer 9,2 miljard euro) schade door de uitbraak van het nieuwe coronavirus, meldde de Indonesische overheid donderdag. De regering bereidt een pakket maatregelen voor om de klap voor de sector te verzachten.

President Joko Widodo verwacht dat de toeristenstroom na de coronacrisis weer rap op gang komt en riep de sector op dan zijn kans te pakken. Vorig jaar reisden meer dan 16 miljoen toeristen naar Indonesië. Dat aantal blijft dit jaar naar verwachting steken op 5 miljoen.

"Er moet een steunpakket voor de toeristische en creatieve sector worden voorbereid om te voorkomen dat er massa-ontslagen plaatsvinden", aldus Widodo. "Ik houd er rekening mee dat de coronacrisis aanhoudt tot het einde van dit jaar en vertrouw erop dat het toerisme volgend jaar weer tot bloei komt." Volgens voorspellingen treedt het herstel van de sector al in de tweede helft van dit jaar in, zei de Indonesische minister van toerisme.

Gedeeltelijke lockdown

Indonesië is na China het zwaarst getroffen Aziatische land. Het aantal besmettingen is er de 5000 gepasseerd. De Indonesische overheid heeft in sommige steden een gedeeltelijke lockdown uitgevaardigd. Ook is de Indonesiërs opgedragen afstand van elkaar te houden.

De Indonesische overheid wil 28 miljard dollar uittrekken en is bereid om daarvoor de doelstellingen rond het begrotingstekort te laten varen, zei Widodo eerder deze week. Hij riep zijn landgenoten op om het hoofd niet te laten hangen. "Iedereen wil eruit. Iedereen wil genieten van de prachtige toeristische regio's. Laten we niet pessimistisch worden."

Meer uit Financieel

Geen slotverklaring bij IMF-top door conflict in Midden-Oosten

WASHINGTON (ANP/RTR) - De voorjaarsvergadering van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in Washington levert geen gemeenschappelijke slotverklaring op. De bijeengekomen landen konden het niet eens worden over de manier waarop ze naar de oorlogen in het Midden-Oosten en Oekraïne moesten verwijzen.

40 minuten geleden
Vrees voor escalatie in Midden-Oosten duwt beurzen in het rood

AMSTERDAM (ANP) - De Europese beurzen zijn vrijdag overwegend met verliezen het weekend ingegaan door de oplopende spanningen in het Midden-Oosten. De vrees voor een escalatie van het conflict daar laaide weer op na berichten over een mogelijke aanval van Israël op Iran.

2 uur geleden
Nieuwe claimzaak tegen ABN AMRO om te hoge rentes voor mkb'ers

AMSTERDAM (ANP) - Stichting Massaschade & Consument wil ABN AMRO voor de rechter dagen. De bank heeft volgens de stichting over een periode van vijftien jaar miljarden euro's te veel aan rente geïncasseerd bij mkb'ers met een doorlopend krediet. De stichting wil dat ondernemers worden gecompenseerd voor de te veel betaalde rente.

3 uur geleden
Netflix onderuit op Wall Street ondanks sterke cijfers

NEW YORK (ANP) - Netflix is vrijdag onderuit gegaan op de aandelenbeurzen in New York. De streamingdienst boekte afgelopen kwartaal meer omzet en winst dan verwacht. Ook kreeg Netflix er meer abonnees bij dan voorzien, mede dankzij het beleid om het delen van accounts aan banden te leggen. Het concern heeft echter besloten vanaf het eerste kwartaal van volgend jaar te stoppen met het melden van het aantal nieuwe abonnees. Dat laatste viel niet goed bij beleggers en het aandeel werd bijna 8 procent lager gezet.

4 uur geleden
Bestrijdingsmiddel verboden, telers vrezen einde kersenteelt

ZOETERMEER (ANP) - De Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) vreest dat de kersenteelt uit Nederland verdwijnt, omdat het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit geen vrijstelling geeft voor twee bestrijdingsmiddelen die de kers beschermen tegen een specifiek soort fruitvlieg.

5 uur geleden
Verkoopdaling Gillette-scheermesjes en Ariel-wasmiddel ten einde

CONNECTICUT (ANP) - Procter & Gamble (P&G) heeft de daling van de verkopen van zijn producten zoals Gillette en Ariel weten te stoppen. De was- en verzorgingsmiddelenfabrikant meldt bij de bekendmaking van zijn kwartaalcijfers dat met name naar scheer- en wasmiddelproducten meer vraag was, ondanks hogere prijzen. Door een verkoopdaling van babyproducten zoals Pampers-luiers verkocht het Amerikaanse concern de afgelopen drie maanden net zo veel als aan het begin van vorig jaar.

5 uur geleden
Tesla laat gaspedalen van duizenden Cybertrucks vervangen

AUSTIN (ANP/BLOOMBERG) - Tesla roept bijna 3900 Cybertrucks terug om de gaspedalen te repareren of te vervangen. Wanneer er veel kracht wordt uitgeoefend op de pedalen, kunnen ze bekneld raken door de bekleding van het interieur. Ook kunnen de pedalen losraken, waardoor de elektrische auto onbedoeld versnelt.

5 uur geleden