Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Coronavaccinmaker BioNTech duikt omlaag op positief Wall Street

Coronavaccinmaker BioNTech duikt omlaag op positief Wall Street

NEW YORK (ANP) - Beleggers op Wall Street lieten coronavaccinmaker BioNTech maandag hard vallen. Dat gebeurde nadat bekend was geworden dat het biotechnologiebedrijf een verlies heeft geleden van 190 miljoen euro in het afgelopen kwartaal door de ingestorte vraag naar zijn coronaprikken. Het aandeel van de in New York genoteerde Duitse onderneming verloor 7,5 procent.

BioNTech voorziet dat de vraag naar zijn coronavaccins in de tweede helft van dit jaar echter weer gaat stijgen. Pfizer, die het middel samen met BioNTech ontwikkelde, werd 1,9 procent meer waard. Dit aandeel werd eerder al flink afgestraft door een ingezakte vraag naar coronavaccins.

Ook entertainment- en mediaconcern Warner Bros. Discovery (plus 3,6 procent) vond de weg omhoog. Het bedrijf profiteerde van het succes van de Barbie-film die het heeft geproduceerd. De inkomsten uit de ticketverkopen van de film stegen afgelopen weekend wereldwijd tot boven de 1 miljard dollar.

Bezoekers

De Barbie-film met hoofdrollen voor Margot Robbie en Ryan Gosling kwam ruim drie weken geleden uit in de bioscopen. Samen met de film Oppenheimer zorgt de Barbie-film voor flink meer bezoekers in de bioscopen. Dat is gunstig voor de Amerikaanse bioscoopketens AMC Entertainment (plus 3,9 procent) en Cinemark (plus 3,1 procent). Speelgoedbedrijf Mattel is eigenaar van de Barbie-merkrechten en won ruim 4 procent.

De toonaangevende Dow-Jonesindex sloot 1,2 procent hoger op 35.473,13 punten. De breder samengestelde S&P 500 steeg 0,9 procent tot 4518,44 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq eindigde met een winst van 0,6 procent op 13.994,4 punten.

Miljardenwinst

Ook investeringsbedrijf Berkshire Hathaway van miljardair en belegger Warren Buffett meldde resultaten. Berkshire Hathaway heeft in het afgelopen kwartaal een miljardenwinst geboekt omdat beursgenoteerde bedrijven waar het investeringsvehikel in belegt in waarde zijn gestegen. Het gaat bijvoorbeeld om aandelen Apple. Het bedrijf won 3,4 procent.

Apple zelf ging met een verlies van 1,7 procent verder onderuit na het eerdere koersverlies op vrijdag. Toen leverde het aandeel al bijna 5 procent in vanwege tegenvallende cijfers. Daarmee zakte de marktwaarde van het techbedrijf onder de historische grens van 3000 miljard dollar.

Meer uit Financieel

UMG verdient meer aan muziek van onder anderen Taylor Swift

HILVERSUM (ANP) - Muziekconcern Universal Music Group (UMG) heeft het afgelopen half jaar meer verdiend aan de muziek van populaire artiesten. De omzet is in januari tot en met juni gestegen, vooral dankzij flink hogere inkomsten uit de verkoop van merchandise. Onder anderen Taylor Swift, Billie Eilish, Noah Kahan en Ariana Grande behoorden tot de bestverkopende artiesten van UMG.

36 minuten geleden
Modebedrijf Esprit Europe krijgt uitstel van betaling

AMSTERDAM (ANP) - Modebedrijf Esprit Europe, gevestigd in Amsterdam, heeft uitstel van betaling gekregen van de rechter, staat in het Centraal Insolventieregister. Op 2 oktober volgt een vergadering van schuldeisers.

1 uur geleden
Chipbedrijven duwen AEX diep in het rood

AMSTERDAM (ANP) - De chipbedrijven op het Damrak gingen woensdag hard onderuit. ASMI, dat systemen voor de bewerking van wafers levert, de dunne schijfjes waaruit halfgeleiders worden gemaakt, verloor 9,4 procent en eindigde daarmee onderaan de AEX. Het concern maakte dinsdag na het slot van de beurs meevallende kwartaalcijfers bekend, dankzij een sterke vraag naar AI-gerelateerde producten.

2 uur geleden
Tesla onderuit op Wall Street na tegenvallende resultaten

NEW YORK (ANP) - Tesla ging woensdag onderuit op de aandelenbeurzen in New York. De fabrikant van elektrische auto's zag de winst in het tweede kwartaal fors dalen door prijsverlagingen van zijn modellen en flinke investeringen in kunstmatige intelligentie (AI). De resultaten van Tesla voldeden voor het vierde kwartaal op rij niet aan de verwachtingen van kenners. Het aandeel werd daarop 10 procent lager gezet.

4 uur geleden
Zeer sterke stijging winkeldiefstallen in Engeland en Wales

LONDEN (ANP/RTR) - De winkeldiefstallen in Engeland en Wales zijn enorm gestegen, met grote verliezen voor winkeliers tot gevolg. Volgens het Britse nationale statistiekbureau ONS steeg het aantal door de politie geregistreerde diefstallen in het verslagjaar, dat eind maart afliep, met 30 procent tot bijna 444.000.

5 uur geleden
Europese betaaloptie Ferrari: sportauto afrekenen met crypto's

MARANELLO (ANP) - De Europese dealers van Ferrari accepteren voortaan ook cryptogeld zoals bitcoins om de Italiaanse sportwagens af te rekenen. In de Verenigde Staten was dit al mogelijk.

5 uur geleden
Rusland negeert zwarte lijst en zet olietankers weer in

PRIMORSK (ANP/BLOOMBERG) - De Russische olietanker Viktor Bakaev is vanuit de havenstad Primorsk op weg naar China met een lading van 730.000 vaten ruwe olie. De Russische staatsrederij Sovcomflot negeert daarmee de blokkade van westerse landen die het schip op de zwarte lijst hebben gezet.

5 uur geleden