Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Coronavaccinmaker BioNTech duikt omlaag op positief Wall Street

Coronavaccinmaker BioNTech duikt omlaag op positief Wall Street

NEW YORK (ANP) - Beleggers op Wall Street lieten coronavaccinmaker BioNTech maandag hard vallen. Dat gebeurde nadat bekend was geworden dat het biotechnologiebedrijf een verlies heeft geleden van 190 miljoen euro in het afgelopen kwartaal door de ingestorte vraag naar zijn coronaprikken. Het aandeel van de in New York genoteerde Duitse onderneming verloor 7,5 procent.

BioNTech voorziet dat de vraag naar zijn coronavaccins in de tweede helft van dit jaar echter weer gaat stijgen. Pfizer, die het middel samen met BioNTech ontwikkelde, werd 1,9 procent meer waard. Dit aandeel werd eerder al flink afgestraft door een ingezakte vraag naar coronavaccins.

Ook entertainment- en mediaconcern Warner Bros. Discovery (plus 3,6 procent) vond de weg omhoog. Het bedrijf profiteerde van het succes van de Barbie-film die het heeft geproduceerd. De inkomsten uit de ticketverkopen van de film stegen afgelopen weekend wereldwijd tot boven de 1 miljard dollar.

Bezoekers

De Barbie-film met hoofdrollen voor Margot Robbie en Ryan Gosling kwam ruim drie weken geleden uit in de bioscopen. Samen met de film Oppenheimer zorgt de Barbie-film voor flink meer bezoekers in de bioscopen. Dat is gunstig voor de Amerikaanse bioscoopketens AMC Entertainment (plus 3,9 procent) en Cinemark (plus 3,1 procent). Speelgoedbedrijf Mattel is eigenaar van de Barbie-merkrechten en won ruim 4 procent.

De toonaangevende Dow-Jonesindex sloot 1,2 procent hoger op 35.473,13 punten. De breder samengestelde S&P 500 steeg 0,9 procent tot 4518,44 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq eindigde met een winst van 0,6 procent op 13.994,4 punten.

Miljardenwinst

Ook investeringsbedrijf Berkshire Hathaway van miljardair en belegger Warren Buffett meldde resultaten. Berkshire Hathaway heeft in het afgelopen kwartaal een miljardenwinst geboekt omdat beursgenoteerde bedrijven waar het investeringsvehikel in belegt in waarde zijn gestegen. Het gaat bijvoorbeeld om aandelen Apple. Het bedrijf won 3,4 procent.

Apple zelf ging met een verlies van 1,7 procent verder onderuit na het eerdere koersverlies op vrijdag. Toen leverde het aandeel al bijna 5 procent in vanwege tegenvallende cijfers. Daarmee zakte de marktwaarde van het techbedrijf onder de historische grens van 3000 miljard dollar.

Meer uit Financieel

FT: importheffingen VS voor elektrische auto's China flink omhoog

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse regering is van plan de importheffingen voor elektrische auto's afkomstig uit China flink te verhogen. Dat meldt de Britse zakenkrant Financial Times op basis van ingewijden. Nu ligt die heffing nog op 25 procent, maar volgens de bronnen gaat dat tarief omhoog naar 100 procent.

6 uur geleden
Internet Starlink-satellieten verstoord door zonnestorm

HAWTHORNE (ANP/RTR) - De satellieten van Starlink, een onderdeel van Elon Musks ruimtebedrijf SpaceX, hebben last van de geomagnetische storm die de aarde teistert. Starlink waarschuwt zaterdag voor "verminderde service" van de internetverbindingen die de satellieten verzorgen. "Ons team onderzoekt dit", meldt het bedrijf op zijn website.

6 uur geleden
Luchthavens ruziën over voeren naam 'San Francisco'

SAN FRANCISCO (ANP/AFP) - Twee luchthavens in de Amerikaanse staat Californië hebben onenigheid over het gebruik van 'San Francisco' in hun naam. San Francisco International Airport (SFO) is het niet eens met de nieuwe naam van San Francisco Bay Oakland International Airport (OAK). Volgens dat eerste vliegveld is die nieuwe naam verwarrend voor reizigers.

6 uur geleden
Bronnen: Apple en OpenAI dicht bij deal over ChatGPT op iPhones

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - Apple zit dicht bij het sluiten van een overeenkomst met OpenAI over het gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) op Apple-apparaten. Dat melden ingewijden aan persbureau Bloomberg. Als de deal rondkomt, zal OpenAI bepaalde functies van zijn populaire chatbot ChatGPT beschikbaar stellen voor onder meer iPhones.

8 uur geleden
Bloemenplatforms verkopen niet meer Moederdagboeketten dan in 2023

DEN HAAG (ANP) - Nederlanders bestellen niet meer boeketten voor Moederdag dan ze vorig jaar deden, verwachten bloemenplatforms Fleurop en Topbloemen.nl. Wel geven mensen volgens de organisaties meer geld uit per bestelling en kiezen ze vaker voor boeketten die niet alleen uit rozen bestaan. Komende zondag is het Moederdag.

9 uur geleden
Lingeriemerk Victoria's Secret in trek bij beleggers Wall Street

NEW YORK (ANP) - Victoria's Secret was vrijdag in trek bij beleggers op de aandelenbeurzen in New York. Het lingeriemerk meldde op basis van voorlopige cijfers dat de verkopen in het afgelopen kwartaal minder sterk zijn gedaald dan gevreesd. Dit bericht werd beloond met een koerswinst van 5,3 procent op Wall Street.

19 uur geleden
Vakbond roept op tot landelijke staking bij Deutsche Telekom

BONN (ANP/DPA) - De Duitse vakbond Verdi heeft opgeroepen tot een landelijke staking op maandag bij Deutsche Telekom om een conflict over hogere lonen voor personeel van het grote telecombedrijf. Met de staking wil Verdi de druk op Deutsche Telekom verhogen om in te stemmen met de looneisen.

20 uur geleden