Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Coronavaccin Spoetnik-V is volgens makers effectiever dan gedacht

Coronavaccin Spoetnik-V is volgens makers effectiever dan gedacht

MOSKOU (ANP) - Het Russische coronavaccin Spoetnik-V is volgens de makers effectiever dan gedacht. Na de beoordeling van gegevens van mensen die ermee zijn ingeënt, wordt gemeld dat het middel 97,6 procent effectief is.

In de eerdere grootschalige studie naar het coronavaccin werd een effectiviteit van 91,6 procent vastgesteld. Aan het onderzoek, dat begin februari werd gepubliceerd in het medische tijdschrift The Lancet, namen ongeveer 20.000 mensen deel.

Het nieuwe percentage is gebaseerd op de gegevens van 3,8 miljoen Russen die met twee doses van Spoetnik-V maximaal beschermd zijn tegen Covid-19. De nieuwe gegevens worden naar verwachting in mei, na een beoordeling van andere wetenschappers, gepubliceerd in een medisch tijdschrift.

Het vaccin is volgens het Gamaleja-Instituut, dat het coronavaccin heeft ontwikkeld, in zestig landen goedgekeurd voor gebruik. Het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) heeft Spoetnik-V nog niet beoordeeld, maar kijkt al wel via een versnelde procedure naar het vaccin door de beschikbare gegevens te bestuderen.

3 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Raggie 3 weken geleden
Beste mystiek56 volgens mij kan je al een afspraak maken bij de GGD en volgende week krijg je een oproep maar op internet kan je al en afspraak maken suc7
mystiek56 3 weken geleden
Beste kwek, is die regering van ons dat wel? Mijn schoonmoeder kreeg in de Dominicaanse Republiek, Santo Domingo haar 2e vaccinatie. Ik ben 67 en heb tot heden niets maar dan ook niets vernomen. Ik denk dat menig Bananen republiek het inmiddels beter regelt dan wij. Links maakt zich nu al druk om de Afrikaantjes terwijl hier nog geen 25% is gevaccineerd. Niet dat die niet gevaccineerd mogen worden maar het gaat maar waar de aandacht het eerst naar uit gaat. Het is toch schandalig zoals het hier loopt. Geen enkele openheid , onbetrouwbaar! en het vertrouwen van het volk in Nederland wordt gesteld in List en bedrog. Pinokkio. Maar die kan zich niets herinneren. Denk dat die Engelsen het nog niet zo verkeerd doen. Als het Europese leger als het ooit zover komt , zo gaat functioneren zoals ze met het corona vaccin zijn omgegaan, Hou je hart dan maar vast,
Kwek 3 weken geleden
Sinds wanneer zijn die Russen betrouwbaar?

Meer uit Buitenland

Leger Israël: Gazastrook toch niet met grondtroepen binnengetrokken

JERUZALEM (ANP/AFP) - Het Israëlische leger is de Gazastrook donderdagavond toch niet binnengetrokken, heeft een woordvoerder van het Israëlische leger gezegd in de nacht van donderdag op vrijdag.

1 uur geleden
VN-Veiligheidsraad zondag bijeen vanwege geweld Gaza

NEW YORK (ANP/AFP) - De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties komt zondag bijeen om te vergaderen over het opgelaaide conflict tussen Israël en de Palestijnen. Volgens diplomatieke bronnen staat de bijeenkomst gepland om 14.00 uur.

2 uur geleden
Israëlische grondtroepen vallen doelen in Gazastrook aan

JERUZALEM (ANP/AFP) - Israëlische grondtroepen vallen met luchtsteun doelen in de Gazastrook aan, heeft het Israëlische leger gemeld op Twitter. Een legerwoordvoerder bevestigde dat troepen de Palestijnse enclave zijn binnengetrokken.

2 uur geleden
Team Navalni wil alleen nog spontane demonstraties

MOSKOU (ANP/DPA) - Het team van de Russische oppositieleider Aleksej Navalni wil stoppen met het aankondigen van demonstraties. Aanhangers moeten zich beperken tot spontane acties, schreef naaste medewerker Leonid Volkov op sociale media.

6 uur geleden
Israël ook met raketten beschoten vanuit Libanon

JERUZALEM (ANP/RTR/DPA/AFP) - Israël is ook vanuit buurland Libanon onder vuur genomen met raketten. Het Israëlische leger bevestigde dat drie projectielen zijn afgeschoten. Die zouden zonder schade aan te richten in de Middellandse Zee zijn gestort.

7 uur geleden
'VS blokkeren bijeenkomst VN-Veiligheidsraad over geweld Gaza'

NEW YORK (ANP/AFP) - De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties komt vrijdag niet bijeen om het opgelaaide geweld tussen Israëliërs en Palestijnen te bespreken. Diplomaten zeggen dat de Verenigde Staten niets voelden voor een openbare spoedzitting.

7 uur geleden
Proces tegen drie verdachten dood George Floyd uitgesteld

MINNEAPOLIS (ANP) - Een Amerikaanse rechter heeft het proces uitgesteld tegen drie ex-agenten die worden vervolgd voor de dood van George Floyd. De rechtszaak begint pas in maart volgend jaar, berichten lokale media in Minneapolis.

8 uur geleden