Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Coronatekorten in Australië, man getaserd na ruzie om wc-papier

Coronatekorten in Australië, man getaserd na ruzie om wc-papier

SYDNEY(ANP/AFP) - In Australië zijn vanwege angst voor het coronavirus grote tekorten aan wc-papier ontstaan en de spanningen daarover kunnen hoog oplopen. Bij een ruzie over toiletpapier in een supermarkt gebruikte de politie een stroomstootwapen om een man te arresteren.

De 50-jarige verdachte zou een klant en een werknemer van de winkel in Tamworth, in de staat New South Wales, hebben geslagen uit frustratie over de lege schappen. Hij verzette zich tijdens de arrestatie, waarna de politie hem met een taser uitschakelde.

Veel winkels hebben inmiddels een kooplimiet ingesteld op wc-papier en desinfecterende gels. Een regionale krant stak op ludieke wijze haar lezers een hart onder de riem: de krant bevatte enkele blanco pagina's, die lezers in gevallen van nood konden gebruiken.

Meer uit Buitenland

Bondskanselier Scholz prijst overleden Henry Kissinger

BERLIJN/BEIJING (ANP/DPA) - De Duitse bondskanselier Olaf Scholz heeft de overleden voormalige buitenlandminister van de VS, Henry Kissinger, geprezen als een bijzondere diplomaat die erg belangrijk is geweest voor de vriendschappelijke betrekkingen tussen Duitsland en de VS.

46 minuten geleden
Israël en Hamas verlengen wapenstilstand met minstens één dag

GAZA-STAD/JERUZALEM (ANP/AFP) - Israël en Hamas zijn donderdag overeengekomen hun staakt-het-vuren in hun oorlog met minstens één dag te verlengen, luttele minuten voordat het zesdaagse bestand zou aflopen.

3 uur geleden
Kissinger, de man van de pingpongdiplomatie

WASHINGTON (ANP) - Slechts weinig politici hebben tijdens de Koude Oorlog zo'n stempel gedrukt op de wereld als de Amerikaanse voormalige minister Henry Kissinger van Buitenlandse Zaken. De man introduceerde eigenhandig de pragmatische 'Realpolitik' in het starre anticommunistische buitenlandse beleid van de Verenigde Staten.

3 uur geleden
Hamas bevestigt dat Israël nieuwe gijzelaarslijst heeft afgewezen

GAZA-STAD (ANP/RTR) - De Palestijnse beweging Hamas bevestigt dat Israël een door Hamas samengestelde lijst van vrij te laten gijzelaars niet heeft geaccepteerd. Daardoor is een verlenging op donderdagochtend van de tijdelijke wapenstilstand minder waarschijnlijk geworden.

3 uur geleden
Israëlische leger zegt dat wapenstilstand in Gaza zal voortduren

JERUZALEM (ANP/RTR) - Het Israëlische leger zei donderdag dat een wapenstilstand met Hamas zal worden voortgezet "in het licht van de inspanningen van de bemiddelaars om het proces van de vrijlating van gijzelaars voort te zetten, en met inachtneming van de voorwaarden van de overeenkomst".

3 uur geleden
Israël en Hamas nog oneens over nieuwe Hamas-lijst met gijzelaars

TEL AVIV (ANP) - Israël en Hamas hebben nog geen overeenstemming bereikt over de lijst van gijzelaars die in de volgende ronde moeten worden vrijgelaten, melden Israëlische media. Het meningsverschil zou draaien om de samenstelling van de door Hamas verstrekte lijst, die op aandringen van Israël ook vrouwen en kinderen zou moeten bevatten.

5 uur geleden
VS-diplomaat en Nobelprijswinnaar Henry Kissinger (100) overleden

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse staatsman Henry Alfred Kissinger is op 100-jarige leeftijd overleden. Kissinger was onder meer diplomaat, politicoloog, geopolitiek adviseur en politicus. Hij was minister van Buitenlandse Zaken en nationale veiligheidsadviseur van de Verenigde Staten onder de Republikeinse presidenten Richard Nixon en Gerald Ford.

6 uur geleden