Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Coronamedicijn remdesivir toegelaten op Europese markt

Coronamedicijn remdesivir toegelaten op Europese markt

BRUSSEL (ANP) - Het medicijn remdesivir mag in Europa worden gebruikt bij de behandeling van patiënten met Covid-19. De Europese Commissie gaf vrijdag versneld haar goedkeuring na een positieve aanbeveling van het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA). Het is het eerste medicijn tegen de ziekte dat EU-breed wordt toegestaan.

De Europese Commissie is in onderhandeling met de Amerikaanse producent Gilead over voldoende doses van het antivirale middel voor de EU-landen. Er zijn zorgen over de levering omdat de Verenigde Staten vrijwel de hele fabrieksvoorraad voor de komende drie maanden zouden hebben opgekocht. De Europese Commissie verzekert er alles aan te doen om behandelingen of vaccins tegen Covid-19 beschikbaar te krijgen, zegt EU-commissaris Stella Kyriakides (Gezondheid).

Nederland heeft volgens het ministerie van Volksgezondheid momenteel voldoende voorraad remdesivir. Gilead zou hebben beloofd dat ons land de komende tijd meer krijgt geleverd. Ook Duitsland zegt voorlopig genoeg voorraad te hebben van het medicijn dat oorspronkelijk is gemaakt om het ebolavirus af te remmen.

De zogeheten voorwaardelijke marketingautorisatie in Europa houdt in dat experts het medicijn als waarschijnlijk effectief beschouwen en er maar beperkte bijwerkingen zijn.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Veiligheidsraad stemt tegen verlenging wapenembargo Iran

NEW YORK (ANP) - Tot groot ongenoegen van de Verenigde Staten wordt een wapenembargo tegen Iran door de VN-Veiligheidsraad niet verlengd. In de nucleaire overeenkomst die Iran in 2015 sloot met een aantal landen staat dat het wapenembargo half oktober afloopt.

47 minuten geleden
Duizenden mensen bij vreedzame protesten in Wit-Rusland

MINSK (ANP/DPA/AFP) - In Wit-Rusland is vrijdag voor de zesde dag op rij massaal gedemonstreerd. Betogers verzamelden zich onder meer op het Onafhankelijkheidsplein in hoofdstad Minsk. Daar omhelsden en kusten mensen leden van de veiligheidsdiensten die een overheidsgebouw bewaakten.

4 uur geleden
Hezbollah wil regering van nationale eenheid na ramp

BEIROET (ANP/AFP) - De leider van de machtige Libanese Hezbollah-beweging wil dat een regering van nationale eenheid het land gaat besturen. De Libanese regering stapte deze week op na de verwoestende explosie in de haven van Beiroet.

5 uur geleden
'Justitie Libanon vervolgt 25 mensen voor havenramp'

BEIROET (ANP/RTR) - Justitie in Libanon vervolgt 25 mensen vanwege de ramp in de haven van hoofdstad Beiroet. Het gaat onder meer om hoge havenbestuurders, douanemedewerkers en veiligheidsfunctionarissen, zegt een ingewijde tegen persbureau Reuters. Het is nog onduidelijk waar ze precies van worden verdacht.

5 uur geleden
Voorlopig geen nieuwe ambtenaren in Suriname

PARAMARIBO (ANP) - In verband met de belabberde financiële situatie waar Suriname in verkeert, heeft de nieuwe president Chan Santokhi een ambtenarenstop afgekondigd. Dat bevestigde zijn woordvoerder vrijdag. Het besluit zou vorige week al zijn genomen.

6 uur geleden
Loekasjenko haalt uit naar 'Nederlandse' rol bij protesten

MINSK (ANP) - De Wit-Russische leider Aleksandr Loekasjenko heeft na dagenlange protesten gezegd dat vanuit het buitenland wordt geprobeerd om onrust te stoken in zijn land. Hij zei volgens staatsmedia dat onder meer mensen uit Nederland zijn gekomen. "De agressie tegen ons land is begonnen", waarschuwde hij.

6 uur geleden
Trump naar 'erg zieke' jongere broer in ziekenhuis

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Donald Trump gaat zijn jongere broer opzoeken in het ziekenhuis in New York. Amerikaanse media berichten dat de 71-jarige Robert Trump naar verluidt "erg ziek" is, maar het is onduidelijk waar hij precies aan lijdt.

8 uur geleden