Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Coronacrisis raakt eurolanden harder dan andere regio's'

'Coronacrisis raakt eurolanden harder dan andere regio's'

FRANKFURT (ANP/BLOOMBERG) - De coronacrisis zal voor de landen van de eurozone voor een diepere recessie zorgen dan andere landen in de wereld. Dat zei de vicevoorzitter van de Europese Centrale Bank (ECB) Luis de Guindos. Volgens de Spanjaard zal in de tweede helft van dit jaar al wel weer sprake zijn van groei.

Volgens De Guindos kan het nog tot 2021 duren voor het "echte herstel" inzet. Maar de eerste tekenen van groei voorziet hij al in het derde kwartaal van dit jaar.

"Nu alle maatregelen van kracht zijn, is Europa beter toegerust om op deze ongekende crisis te reageren", aldus de ECB-bestuurder. De centrale bank lanceerde onlangs een noodpakket ter waarde van 750 miljard euro, in een reactie op wat waarschijnlijk de ergste crisis in de eurozone in een decennia zal zijn.

Financieringsbehoeften

De Guindos zei dat de overheidsuitgaven om de impact van het virus tegen te gaan tot grotere financieringsbehoeften zullen leiden. Hij repte over een bedrag tussen de 1 biljoen en 1,5 biljoen euro. Bedragen in een orde van grootte die volgens de Spanjaard nog niet eerder zijn vertoond.

Hij bestempelde de schuldniveau's in het eurogebied verder als duurzaam, ondanks de toegenomen uitgifte van schuldpapieren. De acties van de ECB zijn er volgens hem verder op gericht om versnippering te voorkomen, omdat regeringen naar behoefte willen financieren. Volgens hem zijn scenario's waarbij schulden een probleem zouden vormen niet aan de orde.

Meer uit Financieel

Luchtvaartbedrijven verliezen op Europese beurzen na storing

AMSTERDAM (ANP) - Aandelen van luchtvaartbedrijven hebben vrijdag aan waarde verloren nadat een wereldwijde IT-storing vluchtschema's in de war had geschopt. Op de Amsterdamse aandelenbeurs zakte Air France-KLM. Bij beleggers nam verder de nervositeit toe en de belangrijkste graadmeters in Europa sloten in de min.

10 minuten geleden
Advies: huurverhoging van 3 procent bovenop inflatie mag

DEN HAAG (ANP) - Verhuurders in de vrije sector mogen in principe huurverhogingen doorvoeren van maximaal 3 procent bovenop de inflatie. Dat staat althans in een belangrijk advies aan de Hoge Raad rond twee rechtszaken over huurachterstanden. Een lagere rechtbank had daarbij vragen gesteld aan de Hoge Raad om duidelijk te krijgen hoe bepaalde rechtsregels rond huuropslag moeten worden uitgelegd.

31 minuten geleden
Bella Hadid na ophef niet langer gezicht van Adidas-campagne

HERZOGENAURACH (ANP) - Bella Hadid is na commotie niet langer het gezicht van een campagne van Adidas na kritiek van pro-Israƫlische organisaties. Een woordvoerder van het bedrijf laat aan persbureau AFP weten dat het model "met onmiddellijke ingang" uit de campagne is gehaald. Adidas heeft ook beelden ervan van sociale media verwijderd.

58 minuten geleden
Vattenfall voert winst op, ondanks moeilijke situatie warmtenetten

SOLNA (ANP) - Energieleverancier Vattenfall is er in de eerste helft van dit jaar in geslaagd de winst op te voeren. De energieprijzen zijn weliswaar flink gedaald, maar het bedrijf heeft zijn tarieven met name in Scandinavische landen voor langere tijd vastgezet. "Dit compenseerde een moeilijkere situatie voor het Nederlandse warmtebedrijf", zegt topvrouw Anna Borg.

2 uur geleden
CrowdStrike onderuit op Wall Street na wereldwijde computerstoring

NEW YORK (ANP) - CrowdStrike ging vrijdag ruim 12 procent onderuit op de aandelenbeurzen in New York. Luchthavens, luchtvaartmaatschappijen, banken en televisiezenders kampten wereldwijd met computerstoringen, die werden veroorzaakt door problemen bij het Amerikaanse cyberbeveiligingsbedrijf. Een cyberbeveiligingsupdate leidde tot storingen in verschillende apps en clouddiensten van Microsoft. CrowdStrike liet daarop weten de update terug te draaien.

2 uur geleden
Computerstoring ontregelt internationaal handelsverkeer

NEW YORK (ANP) - De wereldwijde computerstoring heeft het internationale handelsverkeer ernstig ontregeld. Financiƫle instellingen in grote delen van de wereld ondervonden problemen met hun computersystemen, waardoor transacties moesten worden uitgesteld, blijkt uit een rondgang van persbureau Bloomberg.

3 uur geleden
ACM stelt maatregelen tegen overbelasting stroomnet vast

DEN HAAG (ANP) - De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft een besluit genomen over een drietal maatregelen die ervoor zorgen dat grootverbruikers goedkoper uit zijn als zij het stroomnet niet of minder gebruiken tijdens piekmomenten. Hierdoor maken zij ruimte voor andere verbruikers en producenten van duurzame elektriciteit. De toezichthouder kondigde in april al een breed pakket maatregelen aan om de problemen rond netcongestie, de overbelasting van het elektriciteitsnet, tegen te gaan.

6 uur geleden