Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Coronacrisis halveert omzet van hotelconcern Hilton

Coronacrisis halveert omzet van hotelconcern Hilton

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse hotelconcern Hilton Worldwide, bekend van de Hilton-hotels en merken als DoubleTree by Hilton, is in 2020 keihard geraakt door de coronacrisis. Wegens wereldwijde reisbeperkingen dook het aantal hotelgasten omlaag en daardoor boekte het bedrijf ruim de helft minder omzet.

Daarbij vielen de resultaten voor het vierde kwartaal tegen omdat het coronavirus in grote delen van de wereld oplaaide en dat zorgde voor nieuwe reisbeperkingen en lockdownmaatregelen. De omzet per beschikbare kamer, een maatstaf die veel gebruikt wordt in de hotelwereld, kelderde in het vierde kwartaal op jaarbasis met bijna 60 procent naar 40,70 dollar. In Azië waren vorig jaar met 44 procent de meeste kamers bezet, en in Europa met 28,6 procent de minste.

De kostenbesparingen van het bedrijf konden de dalende opbrengsten bij lange na niet goedmaken. Hilton leed in het hele jaar een verlies van 720 miljoen dollar op een omzet van 4,3 miljard dollar. In 2019 werd nog 886 miljoen dollar winst geboekt. Toen waren de opbrengsten 9,5 miljard dollar.

Nieuwe hotels

In juni maakte de hotelketen bekend wereldwijd ongeveer 2100 kantoorbanen te schrappen. Ook werd personeel langer op verlof gestuurd, moesten werknemers korter werken en salarissen werden voor langere tijd verlaagd.

Toch opende Hilton vorig jaar 414 nieuwe hotels, waarvan 154 in het vierde kwartaal. Zo opende het bedrijf in Xiamen in december zijn driehonderdste hotel in China.

2570 hotels wereldwijd

De onderneming en haar dochtermerken hadden op 31 december bijna 2570 hotels wereldwijd met in totaal meer dan 397.000 kamers. In Nederland gaat het om vijftien hotels, waaronder het Waldorf Astoria in het centrum van Amsterdam.

Ondanks de lockdowns in veel landen in de wereld zijn vrijwel alle hotels van Hilton wel gewoon open. Het concern laat weten dat per 10 februari dit jaar mensen in 97 procent van al zijn hotels een kamer kunnen krijgen.

Meer uit Financieel

ING: lage werkloosheid eurozone bewijs veerkrachtige arbeidsmarkt

AMSTERDAM (ANP) - De werkloosheid in de eurozone blijft op een historisch laag niveau, ondanks de economische tegenwind. Dat komt naar voren uit nieuwe cijfers van het Europese statistiekbureau Eurostat. Met 6,4 procent is de werkloosheid in het eurogebied in augustus zelfs een procentpunt lager uitgekomen dan een maand eerder. Volgens economen van ING laat dit zien dat de Europese arbeidsmarkt "ongelooflijk veerkrachtig" is.

57 minuten geleden
Verkoop nieuwe personenauto's opnieuw flink omhoog

AMSTERDAM (ANP) - De verkoop van nieuwe personenauto's in Nederland ging in september opnieuw flink omhoog, met bijna 17 procent in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar. Volgens brancheorganisaties RAI Vereniging en BOVAG lijkt de markt "weer enigszins in normaal vaarwater te komen". Zo was er in de eerste maanden van 2023 nog een sterke groei als gevolg van achterstallige orders die werden ingehaald.

1 uur geleden
ACM wijst bezwaar Apple om boetes over betaalmethode datingapps af

DEN HAAG (ANP) - De bezwaren van Apple tegen de 50 miljoen euro aan boetes die de Autoriteit Consument & Markt (ACM) eerder heeft opgelegd, zijn ongegrond. Dit meldt de toezichthouder maandag. Apple kreeg de boetes omdat gebruikers van datingapps alleen geld konden overmaken met de betaalmethode van het techconcern.

2 uur geleden
Onderzoek: middelgrote centra minder in trek bij winkelpubliek

DEN HAAG (ANP) - Inwoners van middelgrote plaatsen in Nederland doen ongeveer de helft van hun aankopen elders, bijvoorbeeld in een grotere stad. Als gevolg daarvan is de winkelleegstand in middelgrote stadscentra het grootst. Dat melden ingenieursbureau Sweco, adviesbureau BRO en I&O Research op basis van onderzoek onder 300.000 Nederlanders uit meer dan zevenhonderd woonplaatsen.

2 uur geleden
Gasprijs daalt, daags na dichtdraaien gaskraan in Groningen

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - De Europese aardgasprijs ging maandagochtend omlaag, daags na het dichtdraaien van de gaskraan in Groningen op zondag. De daling heeft vooral te maken met het relatief warme weer en de goedgevulde gasvoorraden in Europa.

2 uur geleden
Schiphol wordt opgeknapt met 'inhaalslag' van 3 miljard euro

SCHIPHOL (ANP) - Schiphol wil de komende jaren 3 miljard euro investeren in onderhoud en vernieuwing van de luchthaven. Dat geld gaat onder meer naar de bagagekelder, looppaden, klimaatsystemen en vliegtuigopstelplaatsen. De luchthaven acht de investeringen "noodzakelijk om de kwaliteit te waarborgen die Schiphol wil bieden aan medewerkers, reizigers en luchtvaartmaatschappijen".

4 uur geleden
Ajax verliest op hoger geopend Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Ajax verloor maandag in de openingsminuten van de beurzen op het Damrak 0,5 procent. Beleggers verwerkten de jaarcijfers van voetbalclub Ajax die vlak voor het weekend werden gepubliceerd. Het is erg onrustig bij de beursgenoteerde club uit Amsterdam, vooral vanwege de in opspraak geraakte en recent ontslagen directeur voetbalzaken Sven Mislintat.

4 uur geleden