Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Corona-uitbraak in noodopvang in Goes, 49 besmettingen

Corona-uitbraak in noodopvang in Goes, 49 besmettingen

GOES (ANP) - In de noodopvang voor asielzoekers in Goes zijn 49 mensen positief getest op corona. De uitbraak in de Zeelandhallen is vastgesteld nadat op vrijdag alle 320 bewoners werden getest, zo bevestigt een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) na berichtgeving van de NOS.

Aanleiding voor de massale testafname was het aantal besmettingen dat opliep, aldus de woordvoerder. Iedereen die positief is getest, zit nu in een apart gedeelte van de Zeelandhallen. "Zij zitten in een eigen slaapstraat met apart toiletgebouw en douches." Alle bewoners moeten daarnaast op het terrein blijven tot het nieuwe testmoment, aanstaande vrijdag, en dragen tot die tijd binnen een mondkapje.

Iedereen in de noodopvang in Goes is bij binnenkomst negatief getest op Covid-19. "Dus ze hebben de besmetting ergens in het Zeeuwse opgepakt. Het aantal besmettingen in Nederland loopt op, dus de kans voor hen om het op te vangen is niet anders dan voor andere mensen in Nederland", aldus de COA-woordvoerder. "Mensen zitten wel dichter op elkaar, dus besmetten gaat sneller als je met z'n allen in een sporthal zit." Voor zover zondagavond bekend bij de woordvoerder is nog niemand van de positief geteste mensen opgenomen in het ziekenhuis.

5 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Minty 1 maand geleden
Goh, wie had dat nu verwacht. Niet ingeënt dus. En dan de goesenaren de schuld geven. Bedankt Coa.
volijke 1 maand geleden
Het zijn een stelletje sukkels bij elkaar. COA, overheid noem maar op.
marobrug 1 maand geleden
Wij zijn al zo klein landje wanneer komt er eens een limiet op het binnen halen van vluchtelingen. Daarbij is het normaal dat ze allerlei ziektes meebrengen.
J. Davidse. 1 maand geleden
Haha, als we zelf niet genoeg coronapatiënten meer hebben kunnen we ze altijd nog gaan importeren. Waren we maar in lockdown gegaan voordat de stroom goudzoekers op gang kwam...
Pindakaas1983 1 maand geleden
En dat word allemaal meegeteld hebben we door die gelukszoekers straks een lockdown

Meer uit Binnenland

Duizenden meldingen voor hulp bij boostervaccinaties

UTRECHT (ANP) - Bij de GGD zijn 6500 aanmeldingen binnengekomen om te helpen bij de boostercampagne tegen het coronavirus, laat de overkoepelende organisatie GGD GHOR Nederland zaterdag weten.

50 minuten geleden
Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen neemt verder af

ZEIST (ANP) - In de Nederlandse ziekenhuizen liggen nu 2670 coronapatiënten, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Dat zijn 58 patiënten minder dan een etmaal geleden. Ook van donderdag op vrijdag nam het aantal mensen met Covid-19 dat een ziekenhuisbed bezet houdt al af.

58 minuten geleden
Veel minder Nederlanders op Franse evacuatievlucht

DEN HAAG (ANP) - Op een door Frankrijk georganiseerde evacuatievlucht uit Afghanistan zaten veel minder mensen met de Nederlandse nationaliteit dan eerder werd gedacht. Dat meldt een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

1 uur geleden
Duizenden demonstranten bij mars tegen coronaregels in Utrecht

UTRECHT (ANP) - Bij een protestmars tegen de coronamaatregelen zijn in Utrecht zaterdag zo'n 3000 mensen aanwezig, laat de gemeente weten. De demonstratie verloopt vooralsnog rustig, aldus een woordvoerder.

1 uur geleden
Demonstratie Kick Out Zwarte Piet in Volendam voorbij

VOLENDAM (ANP) - Actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) heeft zaterdagmiddag korte tijd gedemonstreerd in Volendam tegen Zwarte Piet en "structureel racisme" in het dorp. De politie heeft de enkele tientallen demonstranten weer hun eigen (twee) bussen in begeleid en die zijn rond 13.00 uur weggereden uit het dorp onder politiebegeleiding. De actie was daarmee voorbij, bevestigt KOZP.

2 uur geleden
44 aangehouden demonstranten betoging OPCW-gebouw zitten nog vast

DEN HAAG (ANP) - De politie heeft vrijdag 44 mensen aangehouden bij de bestorming van het gebouw van de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW) in Den Haag. Al deze mensen zitten nog vast voor verhoor, aldus de politie zaterdag.

2 uur geleden
Plekken voor boosterprikken zonder afspraak alweer vol

LEIDEN (ANP) - De priklocaties van de GGD Hollands Midden zijn gesloten voor mensen die zonder afspraak een boosterprik willen komen halen, meldt de GGD op Twitter. Direct bij opening van de locatie in Leiden zaterdag om 09.00 uur stond er al een rij van omgerekend zes uur, vertelt een woordvoerster.

3 uur geleden