Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Corona-uitbraak bij vleesverwerker ontziet bevolking Gütersloh

Corona-uitbraak bij vleesverwerker ontziet bevolking Gütersloh

GÜTERSLOG (ANP/DPA) - De grootschalige corona-uitbraak bij het vleesverwerkende bedrijf Tönnies in Rheda-Wiedenbrück, waardoor zeker 1500 medewerkers ziek werden, lijkt aan de andere inwoners van de regio Gütersloh goeddeels voorbij te gaan. In het algemene bevolkingsonderzoek dat gaande is, zijn tot dusver slechts negen besmettingsgevallen geconstateerd. Inmiddels zijn al 4100 mensen getest.

Dat vertelde volksgezondheidsminister Karl-Josef Laumann van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen zaterdag na een bezoek aan het testcentrum in Gütersloh. "Negen positieve tests is een zeer laag infectiepercentage, maar daar wil ik op dit moment zeker geen waardeoordeel over geven".

Laumann zei te willen wachten op de resultaten van de duizenden tests die de komende dagen nog binnenkomen, voordat hij een besluit neemt over de beperkende maatregelen in de streek. In de districten Gütersloh en Warendorf werd een lockdown tot 30 juni afgekondigd nadat was gebleken dat ongeveer een kwart van het personeel van Tönnies het virus had opgelopen.

's Avonds werd bekend dat afgelopen week het aantal positieve gevallen in de streek zonder directe relatie met Tönnies is toegenomen met 75. Dat is volgens deskundigen een gevolg van het uitgebreide testprogramma. De meeste geïnfecteerden hadden geen symptomen van Covid-19. Dat Laumann eerder op de dag van negen besmettingen sprak, heeft vermoedelijk te maken met het feit dat de actuele gegevens eerder beschikbaar zijn op districtsniveau dan centraal in de deelstaat. Het goede nieuws is dat er geen nieuwe ziekenhuisopnames nodig waren.

Meer uit Buitenland

Taiwan presenteert eigen type onderzeeër

KAOHSIUNG (ANP/AFP/RTR) - Taiwan heeft een zelfgemaakte onderzeeër gepresenteerd. Het is voor de defensie van het belaagde eiland een belangrijke stap. Het prototype vormt onderdeel van een ambitieus plan de defensie te moderniseren. Taiwan heeft twee onderzeeërs van een type uit de Zwaardvisklasse die het in de jaren 80 in Nederland kocht. Het door China geclaimde en bedreigde eiland heeft ook nog twee oude Amerikaanse onderzeeërs die het in de jaren 70 aanschafte, maar die worden uitsluitend voor trainingsdoeleinden gebruikt.

22 minuten geleden
Separatisten Nagorno-Karabach heffen eigen republiek op

JEREVAN (ANP/RTR/AFP) - Het separatistische bestuur in Nagorno-Karabach heft de eigen republiek op na de recente militaire inval door Azerbeidzjan. De president van de zogenoemde Republiek Artsach tekende een decreet met de opdracht alle plaatselijke overheidsinstellingen te ontbinden op 1 januari 2024. Op die dag moet ook een einde komen aan de separatistische staat, die internationaal niet werd erkend.

50 minuten geleden
Oekraïne zegt tientallen drones uit Rusland te hebben neergehaald

KYIV (ANP/RTR) - Oekraïne zegt tientallen drones te hebben neergehaald tijdens nachtelijke aanvallen door Rusland. Dat zou 44 onbemande toestellen van het type Shahed hebben ingezet, waarvan er volgens Oekraïne 34 uitgeschakeld konden worden.

1 uur geleden
Helft etnische Armeniërs gevlucht uit Nagorno-Karabach

JEREVAN (ANP/RTR/AFP) - Meer dan de helft van de naar schatting 120.000 etnische Armeniërs in Nagorno-Karabach is gevlucht. De Armeense regering maakte bekend dat ruim 65.000 mensen de grens met Armenië zijn overgestoken. Een regeringswoordvoerster sprak over mensen die onder dwang hun huizen moesten verlaten.

1 uur geleden
Trump verkiest bezoek auto-industrie boven Republikeins debat

DETROIT (ANP/BLOOMBERG) - Terwijl zijn zeven Republikeinse rivalen debatteerden in Californië bezocht Donald Trump, voormalig president en grootste kanshebber om de kandidaat van de Republikeinen te worden voor de verkiezingen in november 2024, een autofabriek in Detroit. Daar bekritiseerde hij zijn Democratische tegenstander Joe Biden. Door in te zetten op elektrische auto's, helpt Biden de Amerikaanse auto-industrie om zeep, aldus Trump. "Je kunt loyaal zijn aan werk of je kunt loyaal zijn aan milieugekken", zei hij tegen een groep van enkele honderden uitgenodigde werknemers.

3 uur geleden
Afwezigheid Trump overschaduwt ook tweede debat Republikeinen

SIMI VALLEY (ANP) - Het tweede debat van Republikeinse kandidaten voor de presidentsverkiezingen is woensdagavond plaatselijke tijd overschaduwd door de afwezigheid van oud-president Donald Trump. "De winnaar van dit rommelige debat was Trump, die niet aanwezig was", concludeerde CNN.

3 uur geleden
Trudeau biedt Zelensky excuses aan voor SS'er in Lagerhuis Canada

OTTAWA (ANP/RTR) - De Canadese premier Justin Trudeau heeft zijn excuses aangeboden voor het incident met een oud-SS'er in het Canadese parlement afgelopen week. Trudeau richtte zich met name op de Oekraïense president Volodymyr Zelensky, die aanwezig was geweest bij het pijnlijke moment.

12 uur geleden