Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Corona-effect ook duidelijk zichtbaar in verkoopcijfers occasions

Corona-effect ook duidelijk zichtbaar in verkoopcijfers occasions

BUNNIK (ANP) - De verkopen van tweedehands auto's is afgelopen maand flink gestegen in vergelijking met dezelfde maand een jaar eerder. Volgens data van branchevereniging Bovag wisselden in april dik 248.000 occasions van eigenaar, tegen bijna 186.000 in april 2020. Met name garagebedrijven en dealers verkochten meer auto's aan consumenten.

Daarbij moet wel worden aangemerkt dat april vorig jaar de eerste volledige maand was waar het coronavirus de verkopen drukte. Omdat destijds nog veel onzeker was over de impact van het virus waren huishoudens voorzichtiger met het doen van grote aankopen.

In april dit jaar werden door garagebedrijven en dealers 118.000 tweedehandsjes aan particulieren verkocht. Dat was een jaar eerder nog meer dan 74.000. Tussen consumenten onderling daalde het aantal transacties van ruim 58.000 auto's vorig jaar naar bijna 57.000 auto's nu.

Bij de verkoop van nieuwe auto's meldde Bovag en RAI Vereniging eerder al een soort gelijk effect. Het aantal nieuwe auto's dat op kenteken werd gezet steeg afgelopen maand met bijna 56 procent.

Meer uit Financieel

Oud-topman Jegen van HEMA naar fietsenfabrikant Accell

HEERENVEEN (ANP) - Oud-topman Tjeerd Jegen van winkelketen HEMA wordt de nieuwe directeur van Accell Group, het bedrijf achter de fietsenmerken Batavus en Sparta. Verder heeft sinds deze maand voormalig topman Kasper Rørsted van het Duitse sportartikelenmerk Adidas de rol van president-commissaris op zich genomen bij Accell.

30 minuten geleden
HDN: hypotheekmarkt lijkt zich voorzichtig te herstellen

DE MEERN (ANP) - Het aantal hypotheekaanvragen is in het derde kwartaal van dit jaar nagenoeg gelijk gebleven ten opzichte van een kwartaal eerder. Er lijkt daarmee volgens Hypotheken Data Netwerk (HDN) sprake van enig herstel op de hypotheekmarkt.

1 uur geleden
Koperprijs op laagste niveau sinds eind mei

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De prijs van koper is gedaald naar het laagste niveau sinds eind mei en staat nu op ongeveer 8000 dollar per ton. Op de Londense metaalmarkt dook hij er zelfs even iets onder. Door de zorgen over de rente en de afzwakkende economie staat de koperprijs onder druk.

1 uur geleden
Ook ING verhoogt spaarrente naar 1,5 procent

AMSTERDAM (ANP) - ING verhoogt de spaarrente halverwege deze maand naar 1,5 procent. Daarmee kruipt de rente voor een groot deel van de Nederlandse spaarders weer wat verder omhoog. Eerder ging de rente bij Rabobank al naar 1,7 procent en ABN AMRO kondigde een renteverhoging aan tot 1,5 procent.

2 uur geleden
VEH: huiseigenaren onnodig verplicht tot aanschaf warmtepomp

AMERSFOORT (ANP) - Bijna 2,5 miljoen huiseigenaren worden ten onrechte verplicht een warmtepomp aan te schaffen als de plannen van het demissionaire kabinet doorgaan. Dat stelt de Vereniging Eigen Huis (VEH).

2 uur geleden
AEX zakt verder weg, informatieleverancier RELX wel omhoog

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index in Amsterdam is woensdag met verlies geopend, in navolging van de stevige minnen op Wall Street een dag eerder. De rentevrees blijft de markten in een greep houden. Informatieleverancier RELX wist wel de weg omhoog te vinden dankzij een koopadvies van zakenbank Goldman Sachs.

2 uur geleden
PostNL: postzegel wordt duurder in 2024

DEN HAAG (ANP) - Het versturen van post wordt duurder. De prijs van een postzegel stijgt vanaf 1 januari volgend jaar van 1,01 euro naar 1,09 euro, meldt PostNL. Volgens de post- en pakketbezorger is dat nodig omdat er steeds minder post wordt verstuurd, terwijl de kosten voor PostNL wel omhoog gaan.

3 uur geleden