Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Corné van Poortvliet en zijn begeleider Maya Bungener helpen op het stembureau!

Corné van Poortvliet en zijn begeleider Maya Bungener helpen op het stembureau!

Na een succesvolle pilot zijn er dit jaar meer dan 130 gemeenten met stembureaus waar ook mensen met een verstandelijke beperking meehelpen als vrijwilliger. Op Tholen ging maandag het zogenoemde prokkelduo bestaande uit Corné van Poortvlieten zijn maatje/begeleider Maya Bungener aan de slag.


Maya is al jaren een vast gezicht op het stembureau. “Ik heb in de politiek gezeten, maar ben daar door omstandigheden mee gestopt. Ik vind het echter wel belangrijk dat de stembureaus bemand zijn en daarom draag ik graag mijn steentje bij. Ik werk op De Kaoie waar Corné woont. Toen ze mensen zochten voor dit project was ik meteen enthousiast. Het is goed dat ook deze doelgroep betrokken wordt bij de verkiezingen en mee kan helpen. Bijvoorbeeld met het turven van het aantal biljetten dat de stembus in gaat of het controleren van de ongeldige stempassen. Corné is zeker geschikt voor deze taak, want hij ging altijd al stemmen én kent ontzettend veel mensen.” Maya en Corné kregen een training om ervoor te zorgen dat hun dag op het stembureau vlot verloopt. Corné keek er erg naar uit. “Ik heb altijd gestemd. Dat vind ik belangrijk, want mijn stem telt net zo goed. Dat ze mij hebben gekozen zodat ik het reilen en zeilen op een stembureau kan meemaken, vind ik erg leuk. Het is een lange dan van 07.30 tot 21.00 uur, maar we hebben afgesproken dat als ik te veel prikkels krijg, dat ik dat aan mag geven en naar huis kan. Dat is een fijn idee, maar ik vind het vooralsnog heel leuk.” 

Meer uit Tholen

Groepje Tholenaren beklimt Franse berg voor strijd tegen MS

THOLEN - Een groepje mensen uit (onder meer) Tholen heeft maandag de Franse berg Mont Ventoux beklommen. Hiermee wilde zij geld ophalen voor de strijd tegen MS. Dit deden zij onder de naam klimmen voor Ria en Denise. De twee dames kampen zelf met deze ziekte.

3 uur geleden
Op de werkvloer bij Bas en Delano: 'Je moet je aandacht goed bij je werk houden'

Wie kan er mooier vertellen over zijn vak dan degene die er dagelijks mee bezig is. Waar komt zijn of haar liefde voor het vak vandaan? Waarom hebben ze voor dit beroep gekozen? Wat is er nou zo mooi aan het vak? En hoe ziet een werkdag er eigenlijk uit? Deze week: Bas Maas en Delano van Hassel. 

7 uur geleden
Lente 2023 was de op twee na natste sinds 1906

THOLEN - De lente van 2023 was kletsnat. Er viel gemiddeld over het land 226 mm tegen 154 normaal, meldt Rico Schröder van Weeronline. Alleen in 1993 en 1979 was de lente nog natter. Wat betreft temperatuur en zonneschijn was de lente gemiddeld redelijk normaal. De gemiddelde temperatuur in De Bilt bedraagt 9,7 graden tegen 9,9 normaal en de zon scheen 560 uur tegen 565 gebruikelijk.

1 dag geleden
Thoolse ateliers openen de deuren tijdens negende editie OPEN Atelierroute

THOLEN/SINT PHILIPSLAND - De negende editie van de OPEN Atelierroute gaat aanstaande zaterdag van start. Tijdens de route stellen kunstenaars uit de regio hun ateliers en expositieruimten open voor het publiek. 

2 dagen geleden
Aantal honingbijen dat afgelopen winter stierf in Zeeland flink toegenomen

ZEELAND - Het aantal honingbijen dat afgelopen jaar stierf in de winter, is flink toegenomen. Dat blijkt uit onderzoek van de Wageningen Universiteit & Research. In Zeeland stierven er afgelopen winter 27,8 procent meer honingbijen dan normaal. 

2 dagen geleden
Overheid verstuurt volgende week maandag een NL-Alert testbericht

THOLEN - De overheid zendt op maandag 5 juni rond 12.00 uur een NL-Alert testbericht uit. Hierdoor ervaren Nederlanders hoe het is om een NL-Alert te ontvangen bij een noodsituatie, zoals een grote brand of overstroming.

3 dagen geleden
Risico op natuurbranden in Zeeland verhoogd naar 'extra alert'

ZEELAND - Het risico op natuurbranden in Zeeland is zojuist verhoogd naar de fase ‘extra alert’. Dat laat de Veiligheidsregio Zeeland weten. “Dat betekent dat we mensen vragen extra alert te zijn op het ontstaan van brand in de natuur.”

3 dagen geleden