Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Corné van Poortvliet en zijn begeleider Maya Bungener helpen op het stembureau!

Corné van Poortvliet en zijn begeleider Maya Bungener helpen op het stembureau!

Na een succesvolle pilot zijn er dit jaar meer dan 130 gemeenten met stembureaus waar ook mensen met een verstandelijke beperking meehelpen als vrijwilliger. Op Tholen ging maandag het zogenoemde prokkelduo bestaande uit Corné van Poortvlieten zijn maatje/begeleider Maya Bungener aan de slag.


Maya is al jaren een vast gezicht op het stembureau. “Ik heb in de politiek gezeten, maar ben daar door omstandigheden mee gestopt. Ik vind het echter wel belangrijk dat de stembureaus bemand zijn en daarom draag ik graag mijn steentje bij. Ik werk op De Kaoie waar Corné woont. Toen ze mensen zochten voor dit project was ik meteen enthousiast. Het is goed dat ook deze doelgroep betrokken wordt bij de verkiezingen en mee kan helpen. Bijvoorbeeld met het turven van het aantal biljetten dat de stembus in gaat of het controleren van de ongeldige stempassen. Corné is zeker geschikt voor deze taak, want hij ging altijd al stemmen én kent ontzettend veel mensen.” Maya en Corné kregen een training om ervoor te zorgen dat hun dag op het stembureau vlot verloopt. Corné keek er erg naar uit. “Ik heb altijd gestemd. Dat vind ik belangrijk, want mijn stem telt net zo goed. Dat ze mij hebben gekozen zodat ik het reilen en zeilen op een stembureau kan meemaken, vind ik erg leuk. Het is een lange dan van 07.30 tot 21.00 uur, maar we hebben afgesproken dat als ik te veel prikkels krijg, dat ik dat aan mag geven en naar huis kan. Dat is een fijn idee, maar ik vind het vooralsnog heel leuk.” 

Meer uit Tholen

Elke (13) uit Tholen is regionaal kampioen op de rugslag

THOLEN - Elke Kriesels (13) uit Tholen won afgelopen maand de 50 meter rugslag tijdens de Regionale Zomerkampioenschappen (RZK) in Eindhoven en mag zich dus 'Brabants Kampioen' noemen!  "She did it again", riep haar moeder vlak na de wedstrijd. Elke is al eerder Brabants Kampioen geweest op de rugslag.

14 uur geleden
Stichting Leergeld zoekt tweedehands fietsen voor kinderen uit arme gezinnen

SINT-MAARTENSDIJK - Leergeld Oosterschelderegio organiseert dit jaar voor de derde keer een fietsinzamelingsactie in het kader van het thema 'Geen kind achterop.' Dankzij de steun van Stichting Leergeld kunnen kinderen uit gezinnen met weinig geld, net als hun leeftijdsgenoten, over een fiets beschikken.

18 uur geleden
Mag de vlag uit? Stuur jouw Geslaagd-foto in en straal in de Bode!

THOLEN - De vlag kan vandaag uit bij veel eindexamenleerlingen. Zij krijgen namelijk te horen of zij geslaagd zijn of niet. Ben je geslaagd, of wil je iemand die geslaagd is verrassen? Stuur dan jouw Geslaagd-foto in via www.internetbode.nl/geslaagd en wie weet staat jouw foto volgende week in de Bode!

22 uur geleden
Eerste E-hub van Nederland staat in Tholen: 'Een schoolvoorbeeld voor de rest'

THOLEN - Op Tholen is maandagmiddag onder grote belangstelling de eerste energiehub van Nederland in gebruik genomen. Met deze hub kunnen Thoolse bedrijven stroom met elkaar delen. Michel Heijdra van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat vierde deze mijlpaal samen met alle betrokken partners op het bedrijventerrein Slabbecoornpolder.

1 dag geleden
Politie waarschuwt voor oplichters die zich voordoen als agenten

WEST-BRABANT/THOLEN - De politie waarschuwt Tholenaren voor oplichters in de regio West-Brabant en Tholen die zich voordoen als de politie. Met behulp van een babbeltruc overtuigen ze hun slachtoffers om hun waardevolle spullen af te geven aan een nepagent die aan de deur komt.

1 dag geleden
Controles van start in strijd tegen 'gevreesde plantenziekte' bacterievuur

ZEELAND - Voorbijgangers zal het niet zijn ontgaan. Zeeuwse meidoornhagen staan op dit moment volop in de belangstelling van medewerkers van de Stichting Landschapsbeheer Zeeland (SLZ). Zij voeren controles uit op de aanwezigheid van de 'gevreesde plantenziekte' bacterievuur.

1 dag geleden
Zonnige 9e Geuzecup: Vrienden van Siem haalt geld op voor Erasmus MC

SINT PHILIPSLAND - Stichting Vrienden van Siem organiseerde afgelopen weekend de 9e editie van de Geuzecup. Het sportpark van NOAD'67 was het toneel voor verschillende activiteiten om geld in te zamelen voor het goede doel. Op het programma stond onder andere een voetbalclinic voor de jeugd, benefietwedstrijd en voetbaltoernooi.

2 dagen geleden