Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Corina Schipaanboord gooit het voor derde boek over andere boeg

Corina Schipaanboord gooit het voor derde boek over andere boeg

KAPELLE - De Kapelse journaliste en schrijfster Corina Schipaanboord brengt na haar eerste twee boeken, een derde boek uit. Schipaanboord is christelijk en vindt dat er heel veel dingen te leren vallen van de Bijbel, zo ook voor kinderen. Met het boekje hoopt de schrijfster haar lezers, meestal ouders, enthousiast te maken om met hun kinderen op een laagdrempelige en creatieve manier aan de slag te gaan met de Bijbel.

In haar derde boek gooit de schrijfster het over een andere boeg door een boek te schrijven voor ouders om op een creatieve manier met hun kinderen de Bijbel te ontdekken. ‘’Ik ben van jongs af aan groot gebracht met de Bijbel en ik merkte dat het mij heel veel heeft gebracht. Ook toen ik nog jong was. Daarom leek het mij een goed idee om kinderen te laten zien hoe ze lessen uit de Bijbel toe kunnen passen in hun leven’’, vertelt ze. In het boekje gaan de ouders aan de slag met verschillende psalmen, advent en de lijdenstijd. ‘’De psalmen zijn een stuk beknopter dan de lange hoofdstukken in de Bijbel en bevatten vaak belangrijke lessen.’’ Zo is er psalm 23 die erover gaat dat God altijd bij je is. ‘’In het boek beschrijf ik dan een opdracht, zoals een geblinddoekt parcours waarin een kind de weg niet weet te vinden maar vervolgens geholpen wordt door een ander kind die hen de weg wijst. Dat spreekt tot de verbeelding en wijst op God die je wil leiden. Daarna wordt er nagedacht over de Bijbeltekst, wordt deze uit het hoofd geleerd en een creatieve verwerking gemaakt.’’ Schipaanboord heeft al veel positieve feedback gehad op haar boekje, vertelt ze. ‘’Zo was er laatst een gezin dat wegens corona in quarantaine moest. Dat is natuurlijk geen fijne situatie, maar ze werkten elke dag uit het boekje en vonden dat heel waardevol…’’

Seksualiteit

Corina Schipaanboord rondde haar studie journalistiek af aan de Hogeschool van Ede en werd daarna freelance-journalist. Naast dat ze haar schrijfkunsten in de journalistiek gebruikt, bracht ze in 2017 ook haar eerste boek ‘God bestaat echt!’ uit. Het boek is een verhaal over Natasja, die een leven leidt dat wordt getekend door onder andere schuldgevoelens, traumatische ervaringen en afwijzing. Doordat het hoofdpersonage in aanraking komt met God en daardoor trauma’s kan verwerken, is het een boek wat heel tot de verbeelding spreekt bij de lezer. In haar tweede boek ‘Vertrouwelijk’ gaat de schrijfster in gesprek met zeventien vrouwen over hoe ze seksualiteit binnen het huwelijk ervaren om daarmee het gesprek over seksualiteit onder vrouwen te openen. Met het boek hoopt Schipaanboord vrouwen dichter bij Gods doel met seksualiteit te brengen.0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Reimerswaal

Memorial 40-45 Kapelle geeft gezicht aan begraven Franse soldaten

KAPELLE - Voor museum Memorial 40-45 Kapelle veranderde de planning van de afgelopen tijd vaak. Naast het niet kunnen ontvangen van bezoekers konden ook grotere evenementen niet doorgaan. Desondanks hebben de vrijwilligers en Andries Looijen, voorzitter van het museum, niet stil gezeten. 

5 uur geleden
Fruitteeltmuseum: ‘Ten opzichte van 2020 was het wél een goed jaar’

KAPELLE - Net als vele andere sectoren hebben de musea al twee jaar te maken met de coronamaatregelen. Zo ook het Fruitteeltmuseum in Kapelle. Naast een grote daling in bezoekers, liep het de afgelopen jaren ook voor de vele vrijwilligers van het museum anders dan verwacht. 

3 dagen geleden
Woning en bedrijfspand in Yerseke gesloten wegens drugsactiviteiten

YERSEKE - In Yerseke zijn donderdag een woning aan de Marijkelaan en een bedrijfspand aan de Molendijkseweg afgesloten wegens drugsactiviteiten. In het bedrijfspand zijn onder meer vuurwapens gevonden, aldus de gemeente Reimerswaal.

4 dagen geleden
Wordt Kapelse wethouder Annebeth Evertz beste lokale bestuurder van Nederland?

KAPELLE - Wethouder Annebeth Evertz van de gemeente Kapelle vertegenwoordigt Zeeland in de landelijke verkiezing van Beste Lokale Bestuurder 2021. Hiervoor zijn 13 genomineerden in de race: uit elke provincie 1 en 1 vanuit de waterschappen. Op donderdag 3 februari wordt de winnaar bekend gemaakt.

4 dagen geleden
Reimerswaal onderzoekt verbetering dienstverlening

KRUININGEN - De gemeente Reimerswaal wil haar dienstverlening verbeteren. Daarom roept ze inwoners op te laten weten hoe zij de gemeentelijke dienstverlening ervaren. Tot 16 maart laat Reimerswaal dit onderzoeken.‘Wij roepen alle inwoners, (medewerkers van) bedrijven en maatschappelijke organisaties op om de korte vragenlijst in te vullen’, laat de gemeente Reimerswaal weten. ‘Dit is anoniem en duurt niet langer dan 5 minuten.’ Hoe heeft u een aanvraagproces of andere dienst ervaren? Hoe heeft u het liefst contact met de gemeente? Wat vindt u van de toegankelijkheid van het gemeentehuis? Dit soort vragen worden gesteld. De antwoorden helpen de gemeente om te bepalen waarin zij de komende jaren kan verbeteren. Waarnemend burgemeester Petra van Wingerden van de gemeente Reimerswaal laat weten dat de gemeente het belangrijk vindt om inwoners continu te betrekken bij het optimaliseren van de dienstverlening. ‘Dit onderzoek is daarom een eerste uit een reeks. Na deze eerste meting zoomen we in op de onderwerpen die snel verbetering vragen. Daarna worden ook de minder dringende processen opgepakt. De input van inwoners, van jong tot oud, is daarbij steeds van cruciaal belang.’

4 dagen geleden
Petitie voor andere aanpak Zanddijk Yerseke

YERSEKE – De Actiegroep Zanddijk verzamelt handtekeningen om de Zanddijk en Molendijk (N673) tussen Kruiningen en Yerseke op een andere manier aan te pakken dan het plan waar de provincie Zeeland nu voor gaat.

5 dagen geleden
Kapelle in de greep van plaatjes-rage

KAPELLE - In Kapelle en omstreken is een ware plaatjes-rage ontstaan. Er is veel animo voor het stickeralbum over de gemeente Kapelle van Jumbo Van Boven. Omdat de stickers inmiddels op zijn, maar nog niet iedereen zijn album vol heeft, is er nu een ruilactie waardoor iedereen die dat wil alsnog zijn album vol kan krijgen. “De actie is voorbij, maar we zijn nog niet klaar”, zegt supermarkteigenaar René van Boven. 

5 dagen geleden