Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Corina Schipaanboord gooit het voor derde boek over andere boeg

Corina Schipaanboord gooit het voor derde boek over andere boeg

KAPELLE - De Kapelse journaliste en schrijfster Corina Schipaanboord brengt na haar eerste twee boeken, een derde boek uit. Schipaanboord is christelijk en vindt dat er heel veel dingen te leren vallen van de Bijbel, zo ook voor kinderen. Met het boekje hoopt de schrijfster haar lezers, meestal ouders, enthousiast te maken om met hun kinderen op een laagdrempelige en creatieve manier aan de slag te gaan met de Bijbel.

In haar derde boek gooit de schrijfster het over een andere boeg door een boek te schrijven voor ouders om op een creatieve manier met hun kinderen de Bijbel te ontdekken. ‘’Ik ben van jongs af aan groot gebracht met de Bijbel en ik merkte dat het mij heel veel heeft gebracht. Ook toen ik nog jong was. Daarom leek het mij een goed idee om kinderen te laten zien hoe ze lessen uit de Bijbel toe kunnen passen in hun leven’’, vertelt ze. In het boekje gaan de ouders aan de slag met verschillende psalmen, advent en de lijdenstijd. ‘’De psalmen zijn een stuk beknopter dan de lange hoofdstukken in de Bijbel en bevatten vaak belangrijke lessen.’’ Zo is er psalm 23 die erover gaat dat God altijd bij je is. ‘’In het boek beschrijf ik dan een opdracht, zoals een geblinddoekt parcours waarin een kind de weg niet weet te vinden maar vervolgens geholpen wordt door een ander kind die hen de weg wijst. Dat spreekt tot de verbeelding en wijst op God die je wil leiden. Daarna wordt er nagedacht over de Bijbeltekst, wordt deze uit het hoofd geleerd en een creatieve verwerking gemaakt.’’ Schipaanboord heeft al veel positieve feedback gehad op haar boekje, vertelt ze. ‘’Zo was er laatst een gezin dat wegens corona in quarantaine moest. Dat is natuurlijk geen fijne situatie, maar ze werkten elke dag uit het boekje en vonden dat heel waardevol…’’

Seksualiteit

Corina Schipaanboord rondde haar studie journalistiek af aan de Hogeschool van Ede en werd daarna freelance-journalist. Naast dat ze haar schrijfkunsten in de journalistiek gebruikt, bracht ze in 2017 ook haar eerste boek ‘God bestaat echt!’ uit. Het boek is een verhaal over Natasja, die een leven leidt dat wordt getekend door onder andere schuldgevoelens, traumatische ervaringen en afwijzing. Doordat het hoofdpersonage in aanraking komt met God en daardoor trauma’s kan verwerken, is het een boek wat heel tot de verbeelding spreekt bij de lezer. In haar tweede boek ‘Vertrouwelijk’ gaat de schrijfster in gesprek met zeventien vrouwen over hoe ze seksualiteit binnen het huwelijk ervaren om daarmee het gesprek over seksualiteit onder vrouwen te openen. Met het boek hoopt Schipaanboord vrouwen dichter bij Gods doel met seksualiteit te brengen.



Meer uit Reimerswaal

'We gaan voor feestdag waarop heel Yerseke trots kan zijn'

YERSEKE - Er is nog het nodige werk te verzetten, maar Yerseke at Sea staat al stevig in de steigers. Op zaterdag 17 augustus is het mosselen, oesters en sfeer in de haven. De nadruk ligt niet op kwantiteit, maar op kwaliteit, vertelt de organisatie achter het nieuwe festival.

12 uur geleden
Lionsclub Kapelle-de Bevelanden doneert 2.500 euro aan Stichting Lentekind

KAPELLE - Lionsclub Kapelle-de Bevelanden heeft donderdag 11 april een donatie van 2.500 euro geschonken aan Stichting Lentekind. 

18 uur geleden
Treinreiziger aangehouden bij Kapelle

KAPELLE - Een treinreiziger (24) is woensdag aangehouden bij Kapelle.

1 dag geleden
Programma Koningsdag 2024 Kruiningen

KRUININGEN - Het Oranjecomité Kruiningen organiseert weer de jaarlijkse Koningsdagviering.

1 dag geleden
Nieuw brug verbindt wijken Hansweert

HANSWEERT - Wethouder Maarten Both van de gemeente Reimerswaal heeft donderdag op een soort waterfiets de brug aan de Sloestraat in Hansweert feestelijk in gebruik genomen.

1 dag geleden
Hulpdiensten oefenen ongeval bij sluizen Hansweert

HANSWEERT - Het sluizencomplex bij Hansweert was maandag het decor voor een grote, multidisciplinaire oefening van de hulpdiensten. De brandweer, ambulancedienst, politie en Rijkswaterstaat namen deel aan een complex scenario in een van de, op dit moment in onderhoud zijnde, sluiskolken.

2 dagen geleden
PvdA Kapelle en D66 Kapelle roepen provincie op vaste buslijn Wemeldinge te behouden

WEMELDINGE - De provincie Zeeland heeft in haar vernieuwde aanbestedingsplan voor het busvervoer in Zeeland nog steeds de huidige lijn door Wemeldinge geschrapt. Daartegen komen PvdA Kapelle en D66 Kapelle in opstand.

2 dagen geleden