Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Corina Schipaanboord gooit het voor derde boek over andere boeg

Corina Schipaanboord gooit het voor derde boek over andere boeg

KAPELLE - De Kapelse journaliste en schrijfster Corina Schipaanboord brengt na haar eerste twee boeken, een derde boek uit. Schipaanboord is christelijk en vindt dat er heel veel dingen te leren vallen van de Bijbel, zo ook voor kinderen. Met het boekje hoopt de schrijfster haar lezers, meestal ouders, enthousiast te maken om met hun kinderen op een laagdrempelige en creatieve manier aan de slag te gaan met de Bijbel.

In haar derde boek gooit de schrijfster het over een andere boeg door een boek te schrijven voor ouders om op een creatieve manier met hun kinderen de Bijbel te ontdekken. ‘’Ik ben van jongs af aan groot gebracht met de Bijbel en ik merkte dat het mij heel veel heeft gebracht. Ook toen ik nog jong was. Daarom leek het mij een goed idee om kinderen te laten zien hoe ze lessen uit de Bijbel toe kunnen passen in hun leven’’, vertelt ze. In het boekje gaan de ouders aan de slag met verschillende psalmen, advent en de lijdenstijd. ‘’De psalmen zijn een stuk beknopter dan de lange hoofdstukken in de Bijbel en bevatten vaak belangrijke lessen.’’ Zo is er psalm 23 die erover gaat dat God altijd bij je is. ‘’In het boek beschrijf ik dan een opdracht, zoals een geblinddoekt parcours waarin een kind de weg niet weet te vinden maar vervolgens geholpen wordt door een ander kind die hen de weg wijst. Dat spreekt tot de verbeelding en wijst op God die je wil leiden. Daarna wordt er nagedacht over de Bijbeltekst, wordt deze uit het hoofd geleerd en een creatieve verwerking gemaakt.’’ Schipaanboord heeft al veel positieve feedback gehad op haar boekje, vertelt ze. ‘’Zo was er laatst een gezin dat wegens corona in quarantaine moest. Dat is natuurlijk geen fijne situatie, maar ze werkten elke dag uit het boekje en vonden dat heel waardevol…’’

Seksualiteit

Corina Schipaanboord rondde haar studie journalistiek af aan de Hogeschool van Ede en werd daarna freelance-journalist. Naast dat ze haar schrijfkunsten in de journalistiek gebruikt, bracht ze in 2017 ook haar eerste boek ‘God bestaat echt!’ uit. Het boek is een verhaal over Natasja, die een leven leidt dat wordt getekend door onder andere schuldgevoelens, traumatische ervaringen en afwijzing. Doordat het hoofdpersonage in aanraking komt met God en daardoor trauma’s kan verwerken, is het een boek wat heel tot de verbeelding spreekt bij de lezer. In haar tweede boek ‘Vertrouwelijk’ gaat de schrijfster in gesprek met zeventien vrouwen over hoe ze seksualiteit binnen het huwelijk ervaren om daarmee het gesprek over seksualiteit onder vrouwen te openen. Met het boek hoopt Schipaanboord vrouwen dichter bij Gods doel met seksualiteit te brengen.Meer uit Reimerswaal

Matthias, Nathan en Levi pleiten voor pumptrack in Yerseke

KRUININGEN - Levi van Vijven, Nathan de Jager en Matthias Everse uit Yerseke hebben een petitie aangeboden aan de gemeenteraad van Reimerswaal, omdat ze graag zouden willen kunnen pumptracken in hun dorp.

14 uur geleden
Kruiningen pakt onwenselijk gedrag samen aan: 'Elkaar aanspreken moet normaal worden'

KRUININGEN - Met de onthulling van een van de borden die de komende jaren in Kruiningen te zien zijn, is dinsdag de dorpsbrede aanpak ‘Ons Kruiningen’ gelanceerd. Iedereen in Kruiningen helpt mee om het samen gezellig te houden, is het idee. “Het moet normaal worden om elkaar aan te spreken op gedrag”, legt burgemeester José van Egmond van de gemeente Reimerswaal uit. Volgende week donderdag is er een bijeenkomst over het project voor alle Kruiningers.

19 uur geleden
Nachtelijk kijkje bij werkzaamheden Vlaketunnel

VLAKE - De Vlaketunnel van de snelweg A58 bij Vlake was in de nacht van maandag op dinsdag gesloten voor werkzaamheden.

1 dag geleden
Sophyn Greens opent pand in Wemeldinge: 'Met onze pasta's sla je twee vliegen in één klap'

WEMELDINGE – In coronatijd startte Linsie Meijer vanuit haar woning haar eigen onderneming: Sophyn Greens. Als productontwikkelaar wilde Linsie een formule vinden waarbij mensen enerzijds gezonder gaan eten en er anderzijds minder voedsel weggegooid wordt. Al gauw kwam haar voedsellijn Sophini op de markt. Verschillende soorten groenten die niet geschikt zijn voor verkoop in supermarkten worden, samen met meel, tot pasta gemaakt.

2 dagen geleden
Wielrenner gewond bij aanrijding met auto in Rilland

RILLAND- Bij een ongeluk op de kruising van de Bathseweg met de Hoofdweg is zondagmorgen een wielrenner gewond geraakt toen hij in botsing kwam met een auto. De wielrenner is met een vacuümmatras naar de ambulance gebracht en vervolgens met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. De oorzaak van het ongeluk is nog onbekend. 

2 dagen geleden
Beweegroute geopend bij De Bloesem

KAPELLE - Wethouder Jon Herselman van de gemeente Kapelle heeft de nieuwe beweegroute rond sportcentrum De Bloesem in Kapelle geopend. Hier kan iedereen, jong en oud, gratis en op eigen gelegenheid bewegen en oefeningen doen.

4 dagen geleden
Deelcafé De Buurvrouw in Kapelle gaat weer open

KAPELLE - Alweer 5 jaar geleden zag Deelcafé De Buurvrouw het levenslicht in Kapelle. Sinds 12 september 2018 werd er volop ‘gedronken, gedeeld en gedaan’, en hebben de vrijwilligers van De Buurvrouw al gigantisch veel werk verricht om de missie om ‘een goede buur voor de ander’ te zijn te laten uitkomen.

5 dagen geleden