Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Cor de Kaasboer: ‘Ook jongeren weten steeds vaker de weg naar de weekmarkt te vinden’

Cor de Kaasboer: ‘Ook jongeren weten steeds vaker de weg naar de weekmarkt te vinden’

Cor Donselaar, beter bekend als Cor de Kaasboer, staat al 23 jaar op de weekmarkt. Ook op het eiland Tholen is hij op diverse markten te vinden. Hij merkt dat de populariteit van de weekmarkt steeds groter wordt: “Ook jongeren weten steeds vaker de weg naar de weekmarkt te vinden.”

Hij besloot destijds geen winkel te openen, maar koos bewust voor de markt. “Ik had liever een standplaats dan een winkel. Daarmee zit je altijd op dezelfde plaats en ik wil graag meerdere plaatsen van kaas voorzien. Daarnaast vind ik het vooral heel leuk om iedere dag en soms twee keer per dag elders te staan. Iedere dorp heeft zo zijn eigen cultuur en de inwoners hun eigen mentaliteit. Mooi om te zien”, zo zegt Cor die met veel vaste klanten ene fijne band heeft opgebouwd. 

“Ik toon graag interesse in de mensen, dat maakt het leuk. Nadelen van de markt? Die zijn er eigenlijk niet, vind ik. Behalve dat het bij guur weer wat minder prettig is.” Cor merkt dat de markt zeker in coronatijd populairder is. “Mensen vinden het veiliger om in de buitenlucht hun boodschappen te doen dan in de super waar het soms erg druk kan zijn, ze vinden het momenteel ook niet zo vervelend om even te wachten, eventueel in de regen. Ze zijn minder geneigd om om die reden naar de supermarkt te gaan. Het bewaren van afstand aan mijn kraam gaat uitstekend. Tussen mij en de klanten gaat dan dankzij de vitrine vanzelf, maar ook onderling houdt men gelukkig goed afstand.” Zo verkoopt Cor heel wat kilo’s kaas met de jong belegen als topseller. “Overigens ook mijn eigen favoriet, een topper.” 

Meer uit Tholen

Scouting Heenetrecht start petitie tegen aanlegsteiger cruiseschepen

THOLEN - Scouting Heenetrecht is een petitie gestart tegen de (mogelijke) komst van een aanlegsteiger voor cruiseschepen in de haven van Tholen. Inmiddels hebben al bijna 1000 mensen deze petitie getekend. De gemeente Tholen heeft plannen om in de haven, aan de buitenzijde van de keersluis, een aanlegsteiger met plaats voor twee cruiseschepen te realiseren. Voor Scouting Heenetrecht betekent dit het einde van het laatste stukje vaarwater in de haven van Tholen voor ruim 100 jeugdleden. Daarom zijn zij onlangs een petitie gestart tegen de komst van de steiger. “De plannen voor de nieuwe aanlegsteiger in de haven van Tholen betekenen het einde van het vaarwater waar Scouting Heenetrecht nu het spel speelt”, aldus de scouting. “Varen naar het Zoommeer op 3,5 kilometer afstand brengt kosten en risico met zich mee. Het huidige vaarwater zal ook worden gebruikt door grote cruiseschepen (met een lengte van 90 tot 135 meter). Het verplaatsen van het Zoommeer brengt ons langs een van de drukst bevaren kanalen van Nederland.”

4 uur geleden
'Geen Kind Achterop': Lever een tweedehands fiets in om kinderen in armoede te helpen

SINT MAARTENSDIJK - Stichting Leergeld organiseert op zaterdag 10 juni in samenwerking met het ANWB Kinderfietsenplan een grote fietsinzamelingsactie in Zeeland met de titel: ‘Geen Kind Achterop’. 

7 uur geleden
A4 tussen knooppunt Markiezaat en Belgische grens nachtje dicht door werkzaamheden

THOLEN - De A4 tussen knooppunt Markiezaat en de Belgische grens is volgende week een nachtje dicht wegens werkzaamheden. Verkeer wordt omgeleid via gele borden.

10 uur geleden
Auto in de sloot na eenzijdig ongeval op Oud Vossemeersedijk: bestuurder spoorloos

THOLEN - Aan de Oud Vossemeersedijk heeft zojuist een eenzijdig ongeval plaatsgevonden. Bij het voertuig werd geen bestuurders aangetroffen. 

1 dag geleden
Tholensebrug vanaf woensdagavond enkele uren dicht vanwege spoedreparatie

THOLEN - De Tholensebrug is vanaf woensdag tot en met donderdag gesloten voor verkeer. Dit komt door een spoedreparatie.

1 dag geleden
Groepje Tholenaren beklimt Franse berg voor strijd tegen MS

THOLEN - Een groepje mensen uit (onder meer) Tholen heeft maandag de Franse berg Mont Ventoux beklommen. Hiermee wilde zij geld ophalen voor de strijd tegen MS. Dit deden zij onder de naam klimmen voor Ria en Denise. De twee dames kampen zelf met deze ziekte.

2 dagen geleden
Op de werkvloer bij Bas en Delano: 'Je moet je aandacht goed bij je werk houden'

Wie kan er mooier vertellen over zijn vak dan degene die er dagelijks mee bezig is. Waar komt zijn of haar liefde voor het vak vandaan? Waarom hebben ze voor dit beroep gekozen? Wat is er nou zo mooi aan het vak? En hoe ziet een werkdag er eigenlijk uit? Deze week: Bas Maas en Delano van Hassel. 

2 dagen geleden