Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Coördinatoren stoppen, maar Maatjesproject gaat door

Coördinatoren stoppen, maar Maatjesproject gaat door

KAPELLE/KRUININGEN - Het Maatjesproject van Humanitas Zeeland is er voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Vrijwilligers, de Maatjes, worden gekoppeld aan de deelnemers. Het Maatje biedt gezelligheid en één op één contact en ze gaan samen ongeveer één keer per twee weken iets leuks doen. Bijvoorbeeld koffie drinken, naar de stad, naar de film, fietsen of wandelen.

Het Maatjesproject is een groot succes. Er zijn momenteel tachtig deelnemers gekoppeld aan een vrijwilliger. Helaas is er al langere tijd een tekort aan vrijwillig coördinatoren. Ondanks verschillende wervingscampagnes zijn er geen nieuwe coördinatoren bij gekomen. Met pijn in hun hart hebben de huidige coördinatoren besloten te stoppen met hun werkzaamheden per 1 juni 2022. Zij hebben dit werk lange tijd met ontzettend veel plezier gedaan. Ze vinden het een heel mooi project, met prachtige deelnemers en vrijwilligers.

Succesvol project
In de afgelopen jaren is het ook uitgegroeid tot een enorm succesvol project en daar zijn ze erg trots op. Helaas kunnen zij door een te krappe bezetting hun werkzaamheden niet meer uitvoeren op de manier waar ze voor staan. Namelijk met zorg en aandacht voor zowel de deelnemers als de vrijwilligers. De coördinatoren stoppen met hun werkzaamheden maar het Maatjesproject blijft gelukkig wel bestaan op een andere manier. Het contact tussen de huidige koppelingen kan gewoon blijven doorgaan. Hier zijn we heel erg blij mee!

Geen tijd
Vanaf 1 juni zal onze collega Rob de Vos als administratief coördinator de administratieve taken overnemen. Daniella Hädicke blijft contactpersoon voor de huidige vrijwilligers. Er is dan echter geen tijd en capaciteit meer om nieuwe vrijwilligers te werven of gezamenlijke activiteiten te organiseren. Er zal op termijn worden gekeken of het project een doorstart kan maken. Op vrijdag 13 mei is er een afscheidsborrel voor de coördinatoren, de vrijwilligers en deelnemers.

Meer uit Reimerswaal

Nieuwbouw kerk Yerseke geopend tijdens Dag van de Bouw

YERSEKE - Tijdens de Dag van de Bouw, zaterdag 17 juni, kan in Yerseke de nieuwbouw van de kerk van de Gereformeerde Gemeente aan de Steeweg worden bekeken. Van 10 tot 16 uur zet Bouwbedrijf Boogert de poorten open en kunnen bezoekers de voortgang van de nieuwbouw zien.

1 dag geleden
Zaterdag is het Zeeuwse Veteranen Dag in Middelburg

MIDDELBURG - Op zaterdag 10 juni is er weer een Zeeuwse Veteranen Dag. Sinds vorig jaar is gekozen om de activiteiten van deze dag op het Abdijplein van de Zeeuwse Hoofdstad te organiseren. Dit houdt in dat er geen parade door de stad komt en ook geen defilé op de Markt.  

2 dagen geleden
Neergestort vliegtuig bij Rilland blijkt loos alarm

RILLAND - In de omgeving van Rilland hebben hulpverleners gezocht naar een mogelijk neergestort sportvliegtuigje. Er kwam omstreeks 14.50 uur een melding binnen bij de meldkamer van de politie.

2 dagen geleden
Final League bij v.v. Kapelle om voetbal voor meiden te promoten

KAPELLE - Iedereen is zaterdag welkom op het complex van v.v. Kapelle voor de Final League. Deze dag promoot voetbal onder meiden. Er zijn wedstrijden en allerlei andere activiteiten. Danique Tolhoek, oud-speelster van Kapelle en vanaf volgend seizoen uitkomend in Ajax 1, verzorgt de prijsuitreiking.

2 dagen geleden
Truckrit van Davogé weer terug

OOSTDIJK - Afgelopen zaterdag vond de negentiende editie van de jaarlijkse truckrit van stichting Davogé na lange tijd weer plaats. Een hartverwarmend evenement dat speciaal is georganiseerd voor mensen met een beperking. Er was niet alleen de bekende truckrit, maar ook een spelletjesprogramma, verschillende demonstraties van onder ander de brandweer en nog veel meer.

3 dagen geleden
Urker Mans Formatie treedt op in Yerseke

YERSEKE - Op zaterdag 10 juni hoopt de Urker Mans Formatie een concert te verzorgen in de Herv. kerk van Yerseke. De UMF is een unieke groep van 13 schitterende zangstemmen onder leiding van de ervaren dirigent Martin Mans. Zij zullen een mix van psalmen en geestelijke liederen zingen. Hugo van der Meij (piano) en Jolanda van de Wege (panfluit) zullen de Formatie muzikaal begeleiden en muzikale intermezzo’s laten horen.

3 dagen geleden
Brandweer haalt schaap uit slootkant bij Yerseke

YERSEKE - De brandweer is maandagavond rond 19:30 uur opgeroepen om een schaap uit de slootkant te halen in de Yerseke Moer. Het schaap is op nog onbekende manier buiten de omheining gekomen en stond de spuitgasten uit Yerseke schaapachtig aan te kijken bij hun aankomst.

3 dagen geleden