Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Controle bij negen bedrijven in Krabbendijke

Controle bij negen bedrijven in Krabbendijke

KRABBENDIJKE - Bij een grote controle op bedrijventerrein Oostpolder in Krabbendijke zijn dinsdag negen adressen doorgelicht. Hierbij zijn enkele overtredingen geconstateerd op het gebied van bouw- en milieuwetgeving, laat de gemeente Reimerswaal donderdag weten. Ook vragen meerdere situaties extra onderzoek, onder meer door de Belastingdienst.

De actie is uitgevoerd door de gemeente, Regionale Uitvoeringsdienst Zeeland (RUD), Belastingdienst, douane en politie. De gemeente keek naar onder meer bestemmingsplannen en milieu- en bouwregelgeving, zoals brandveiligheid. De RUD nam de naleving van de milieuwetgeving onder de loep. De Belastingdienst controleerde op administratieve verplichtingen en de douane op accijnsgoederen. De politie was alert op signalen van ondermijning en strafbare feiten. Daarnaast controleerden agenten in- en uitgaand verkeer bij het bedrijventerrein.

Veilig

De overheden en betrokken partijen hebben besloten vaker grote gezamenlijke controles te houden. Zo vond in mei eenzelfde actie plaats op bedrijventerrein De Poort in Rilland. Deze acties zijn volgens burgemeester José van Egmond van de gemeente Reimerswaal belangrijk voor de hele samenleving. "We willen dat de bedrijventerreinen in Reimerswaal gezond en veilig zijn. Wij gunnen eerlijke bedrijven alle ruimte om te ondernemen en klanten en bezoekers op een goede manier te kunnen ontvangen."

Meer uit Reimerswaal

Yerseke wil niet ten koste van alles groeien

YERSEKE - Recentelijk heeft de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) laten weten dat ze op landelijk niveau meer politieke druk wil uitvoeren om ervoor te zorgen dat alle Nederlandse amateur-voetbalclubs zowel letterlijk als figuurlijk meer ruimte krijgen. Hoe staat het er voor met Kapelse en Reimerswaalse clubs? 

1 uur geleden
Meer preventief onderhoud moet vertrouwen in Zeeuws spoor herstellen

KAPELLE/KRUININGEN - Na de langdurige overlast en vertragingen in het Zeeuwse treinverkeer eind vorig jaar belooft spoorwegbeheerder Pro Rail beterschap. In een brief aan onder meer de Zeeuwse spoorgemeenten schrijft directeur Dimitri Kruik van Pro Rail 'samen met NS de communicatie met reizigers en het preventief onderhoud van de Zeeuwse lijn te verbeteren'. Zo komt er een proef met sensoren in het spoor om verzakkingen eerder te kunnen signaleren. 'Zodat er direct preventief onderhoud kan plaatsvinden', aldus Kruik.

8 uur geleden
Fietsenstalling station Kapelle-Biezelinge uitgebreid

KAPELLE - Prorail breidt de fietsenstalling bij het treinstation in Kapelle uit. Maandag zijn de werkzaamheden begonnen.

2 dagen geleden
Ruim dertienduizend sigaretten en twee peppersprays aangetroffen in auto op de A4

WOENSDRECHT/ RILLAND- Tijdens een Mobiel Toezicht Veiligheid controle van de Koninklijke Marechaussee zijn zaterdagmiddag op de A4 tussen Woensdrecht en Rilland ruim dertienduizend sigaretten en twee peppersprays aangetroffen in een auto. De 39-jarige bestuurder van het Franse voertuig is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

3 dagen geleden
Jesse (15) uit Krabbendijke is kartkampioen

KRABBENDIJKE - De vijftienjarige Jesse Polderdijk uit Krabbendijke heeft eind januari het Individueel Open Zeeuws Kart-Kampioenschap Junioren gewonnen. Jesse is nu tweeënhalf jaar bezig met de sport en heeft veel ambities voor de toekomst. Na een mooie start van het jaar kijkt hij vooruit naar een nieuw jaar gevuld met allerlei nieuwe uitdagingen en mogelijkheden.

5 dagen geleden
Informatieavond over opvang Oekraïense vluchtelingen in Kapelle

KAPELLE - De gemeente Kapelle houdt woensdag 28 februari een informatieavond over de opvang van Oekraïense vluchtelingen in Kapelle. Belangstellenden zijn vanaf 18.30 uur welkom in de Mozeskerk aan de Noordstraat in Biezelinge.

6 dagen geleden
Fietsster naar ziekenhuis na botsing met busje op Vierwegen bij Kapelle

KAPELLE - Op de Vierwegen bij Kapelle zijn woensdag een autmobilist en fietsster met elkaar in botsing gekomen. De fietsster raakte hierbij gewond en moest mee naar het ziekenhuis.

1 week geleden