Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘Contacta staat voor ontmoeting, innovatie en inspiratie’

‘Contacta staat voor ontmoeting, innovatie en inspiratie’

GOES – Gewoonlijk staat hier een gesprek ‘Aan de keukentafel met’ een ondernemer, maar met het oog op de aankomende netwerkbeurs Contacta in de Zeelandhallen in Goes, waarvan Weekblad de Bode mediapartner is, is de rubriek eenmalig omgedoopt tot ‘Op de beursvloer bij’. Eigenaar Perry Kentin van LMG strategie+creatie, het reclamebureau dat Contacta organiseert, directeur Beurzen en Evenementen Jeroen Dona van Libéma, eigenaar van de Zeelandhallen en burgemeester Margo Mulder van gastgemeente Goes blikken vooruit op de driedaagse beurs, die na de afgelasting vorig jaar, nu wel groen licht heeft en gehouden wordt op dinsdag 30 november, woensdag 1 december en donderdag 2 december.

LMG strategie+creatie begint normaal gesproken een week na afloop van Contacta al met de organisatie van de volgende editie. “Nu wisten we pas afgelopen juni dat Contacta dit jaar waarschijnlijk wel kon doorgaan”, vertelt Perry Kentin. Een stuk minder voorbereidingstijd dus, maar daardoor wilden Kentin en zijn collega’s zich niet laten weerhouden. “Een voordeel van corona is dat bedrijven besluitvaardiger blijken over al dan niet deelnemen. Het is verrassend dat ze veel sneller dan normaal ja zeggen. Alle ongeveer driehonderd plaatsen voor exposanten zijn al vol en we verwachten zo’n 24.000 bezoekers. Die animo komt volgens Kentin voort uit het verlangen om elkaar weer fysiek te ontmoeten, nu de coronamaatregelen versoepelen. Burgemeester Margo Mulder van de gemeente Goes, waar de beurs als sinds de eerste editie in 1986 plaatsvindt, denkt ook dat het hierdoor een goed bezochte Contacta wordt. “Ik kijk er al naar uit. We hebben het hartstikke gemist om elkaar te zien en bij te praten, toch? Digitaal vergaderen is efficiënt en prima om besluiten te nemen, maar netwerken en elkaar inspireren, lukt zo minder.”

Inspirerend

Dat vindt Mulder juist de kracht van Contacta. Ze is sinds september 2018 burgemeester van Goes en heeft nu twee edities meegemaakt. “Bij mijn aanstelling werd me al verteld dat ik die dagen moest vrijhouden.” Dat advies nam ze ter harte en daar heeft ze geen spijt van. “De grootse opzet van Contacta maakte indruk op me. Het is één groot marktplein. Ook voor deze editie is mijn agenda er volledig op afgestemd. Als je een rondje doet, ben je zo een paar uur verder.”Ze vindt het boeiend om te spreken met standhouders van andere gemeenten, zoals op het Bevelandenplein, en bijvoorbeeld ondernemers schieten haar aan over allerhande onderwerpen. “Contacta heeft echt een makelaarsfunctie. Je merkt dat andere gemeenten met dezelfde uitdagingen te maken hebben als wij en ondernemers lopen ook vaak tegen dezelfde zaken aan, zoals de tekorten op de arbeidsmarkt. Het is hard nodig om bepaalde opleidingsmogelijkheden voor jongeren in Zeeland te verbeteren.” Goed nieuws hiervoor is de komst van de huisartsenopleiding naar Zeeland. “Ook opleiding voor de politie zou zeer welkom zijn.”Ondernemers moeten creatief zijn om oplossingen te bedenken. Daarbij noemt Mulder een positief gevolg van de coronacrisis dat het de vindingrijkheid van ondernemers blootlegt. “Dat vind ik inspirerend en op Contacta kunnen we zo van elkaar leren. Ik ben benieuwd welke ideeën ik ga horen.” Het thema van deze 34e editie van de netwerkbeurs sluit hierop aan: Vergroot je veerkracht. “Nu we met z’n allen uit de coronaellende kruipen, ervaar ik economisch gezien meer veerkracht dan ik had verwacht”, zegt Mulder. “Bedrijven hebben het goed opgepakt.” Goes is goed voor zo’n 28.000 arbeidsplaatsen en groeit, vergeleken met de andere Zeeuwse gemeenten, relatief het hardst van allemaal, zegt Mulder. ““We zijn trots op de bedrijvigheid in Goes en willen op Contacta uitdragen dat het hier goed wonen en werken is. We hopen veel te kunnen vertellen over de mogelijkheden op het nieuwe bedrijventerrein langs de Deltaweg.”

Veerkracht

Ze geeft tegelijkertijd aan dat er ook zorgen zijn, zoals over horecaondernemers die zwaar getroffen zijn door corona. De opzet van Contacta is dat de sprekers en workshops ondernemers op nieuwe ideeën brengen. Zo verzorgt autocoureur Tim Coronel een lezing over verkeersveiligheid en vorige week is de komst van modeontwerpster Olcay Gulsen als spreker bevestigd. “Zij is in haar carrière opgeklommen tot ze haar eigen imperium had. Haar bedrijf is failliet gegaan, maar door haar doorzettingsvermogen is ze teruggekomen. Een mooi voorbeeld van veerkracht”, vindt Kentin.Het thema loopt door het hele programma. “We bieden meer dan alleen een plaats op de beurs”, zegt Kentin over het succes van Contacta, dat zijn bedrijf sinds 2010 organiseert. In de 35-jarige historie is de netwerkbeurs, met uitzondering van vorig jaar, ieder jaar gehouden. Onder de vleugels van LMG is het op alle vlakken gegroeid. “Om te kunnen bestaan, moet Contacta relevant zijn. Daarvoor is het belangrijk dat exposanten hier kennis kunnen opdoen, hun innovaties kunnen tonen en via de sprekers en workshops hun prestaties kunnen verbeteren, zowel persoonlijk als voor hun bedrijf. Voor bezoekers is ons uitgangspunt dat zij hier minimaal vier uur prettig kunnen verblijven.”Hoewel het een zakelijke beurs is, vindt Kentin het sociale aspect ook belangrijk. “Naast het landelijke karakter willen we de lokale kansen meer dan ooit naar voren brengen. We verbinden het bedrijfsleven van Zeeland, Noord-Brabant en Vlaanderen en stimuleren ondernemers door te laten zien dat de buurman op de beurs, zonder dat ze het misschien weten, interessante innovaties heeft waarmee zij ook hun voordeel kunnen doen.”

Hoogtepunt

Na anderhalf jaar zonder beurzen, is Jeroen Dona erg blij dat Contacta weer kan plaatsvinden. “Contacta is voor de Zeelandhallen het hoogtepunt van het jaar”, zegt hij. “De stands zien er altijd prachtig uit en de exposanten staan voor kwaliteit. Contacta is een feest van herkenning en het is fantastisch dat mensen elkaar weer kunnen ontmoeten. We hebben al enkele beurzen gehad en weten dat het mogelijk is om een veilige beurs te houden. Na de coronacheck bij de entree is het als vanouds gezellig en inspirerend.”

FEITEN & CIJFERS:

Contacta 2021: 34e editie

Aantal exposanten: zo’n 300

Aantal bezoekers: zo’n 24.000

Grootte beursvloer: 10.000 vierkante meter

Eerste editie: in 1986

Meer uit Middelburg

Fietser ernstig gewond bij aanrijding Serooskerke

SEROOSKERKE - Een fietser is woensdagmiddag ernstig gewond geraakt na een botsing met een busje bij Serooskerke. 

12 uur geleden
Mogelijk appartementen op locatie oude super en bouwmarkt Badhuisstraat in Koudekerke

KOUDEKERKE - Holding Vader onderzoekt de mogelijkheid om appartementen te realiseren op de voormalige Jumbo- en Hubo-locatie aan de Badhuisstraat 6-8A in Koudekerke. Dinsdag tekenden Holding Vader en de gemeente Veere hiervoor de intentieovereenkomst. 

21 uur geleden
31 juli geen aanvraag reisdocumenten in Middelburg

MIDDELBURG - Op woensdag 31 juli wordt de apparatuur voor het aanvragen van reisdocumenten vervangen.  Deze dag kunnen er geen aanvragen worden ingediend.  

21 uur geleden
Pop-up jeugdcentrum in De Spot tijdens Middelburgse kermis

MIDDELBURG - Vrijdag 2 augustus begint de kermis in Middelburg. Een evenement waar veel jongeren het hele jaar naar uit kijken. En reden voor de gemeente Middelburg en Vizita om een tijdelijk Jeugdcentrum in de binnenstad in te richten. Er is gekozen voor een pop-up jeugdcentrum in De Spot in de Beddwijkstraat.

1 dag geleden
Bezorger nagekeken na ongeval Middelburg

MIDDELBURG - De ambulancedienst heeft maandagmiddag een pakketbezorger gecontroleerd na een ongeval op bedrijventerrein Arnestein in Middelburg.De bezorger was rond 16.00 uur betrokken bij een ongeluk op de Ampèreweg, een doodlopende weg op het bedrijventerrein. De ambulancedienst werd gewaarschuwd. De bestuurder werd nagekeken maar vervoer naar het ziekenhuis bleek niet nodig te zijn.De verkeerspolitie heeft bij de automobilist een blaas- en speekseltest afgenomen maar de bestuurder bleek niet onder invloed te hebben gereden.

1 dag geleden
Stuur jouw Walcherse foto naar De Bode

MIDDELBURG/DOMBURG - Elke week staat op de ontspanningspagina van de wekelijkse Middelburgse & Veerse Bode een lezersfoto. Dit keer was het de foto van Marga Willemse uit Vrouwenpolder die gepubliceerd werd. 

2 dagen geleden
Veerenaren kunnen rijbewijs nu ook online verlengen

DOMBURG - Verloopt uw rijbewijs binnenkort of wilt u uw rijbewijs uitbreiden met een categorie? Dat kan online, veilig en snel. Uw hoeft maar één keer naar het gemeentehuis in Domburg te komen en het rijbewijs ligt dan na 2 werkdagen voor u klaar. 

2 dagen geleden