Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Contacta maakt ‘naam weer waar’

Contacta maakt ‘naam weer waar’

GOES - Op netwerkbeurs Contacta in de Zeelandhallen in Goes ontmoetten dinsdag tot en met donderdag mensen uit bedrijfsleven, onderwijs, overheid en belangstellende bezoekers elkaar. Ook waren er workshops en optredens van sprekers, onder wie Arjen Lubach en Björn Kuipers. Vast onderdeel is de uitreiking van de Zeeuwse Innovatieprijs Emergo. Die ging naar Flikweert Vision uit Ouwerkerk.

De Emergo-prijs is voor de negentiende keer uitgereikt. De verkiezing is opgezet om vernieuwing in Zeeland te stimuleren en in de schijnwerpers te zetten. De machine die ongewassen aardappelen kan sorteren op basis van kwaliteit van Flikweert Vision is dit jaar de beste innovatie. Het bedrijf won zowel de jury- als publieksprijs en versloeg de andere genomineerden; Colijn uit Kloetinge, Omniboost uit Terneuzen, Reijnpack uit Sint Philipsland en VKP Bouw uit Kapelle. Gedeputeerde Jo-Annes de Bat van de provincie Zeeland mocht de prijs uitreiken. “Flikweert Vision is een jong, dynamisch bedrijf. Dat ze al zo snel succesvol zijn, dat verdient een groot compliment.”

Burgemeester Margo Mulder van de gemeente Goes was aanwezig bij de uitreiking en vond het inspirerend, net als de hele beurs. Ze kon merken dat de bezoekers en standhouders het, net als zij, fijn vonden elkaar weer te kunnen ontmoeten na de coronaperiode. “Op de beurs neem je echt de tijd om met elkaar te praten. En er komen zaken ter sprake waarvoor je elkaar niet bewust zou opzoeken. Dat is mooi. Contacta maakt haar naam weer waar.”

Te koop

Ook Jan Brouwer en zijn dochter Nienke uit Vlissingen vonden het interessant om rond te kijken op Contacta. Daarbij bemenste Nienke de stand van MST Groep uit Meliskerke. “We promoten hier onder meer onze vacatures. We zijn een jong en innovatief bedrijf en bij ons kun je met het bedrijf meegroeien.” Nienke is trots op hun vernieuwende watersnijder, met 3D-snijkop. “Daarmee kun je twintig centimeter dik staal met 5000 bar zó doorsnijden, zoveel kracht heeft water.” Haar vader was voor het eerst op Contacta en het is hem goed bevallen. “Ik kom natuurlijk voor mijn dochter, maar al die bedrijven samen zien, vind ik ook mooi. Je realiseert je wat er allemaal te koop is in Zeeland.”

Meer interactie

Met vooral een ‘enorm drukke’ woensdag spreekt Perry Kentin, eigenaar van LMG strategie+creatie, het bureau dat Contacta organiseert, van een goed verlopen beurs.  Een dag na afloop ziet Kentin al wel weer verbeterpunten. Op de volgende Contacta wil hij bezoekers meer interactie bieden, bijvoorbeeld simulatoren waarmee ze allerlei ervaringen kunnen opdoen, en zo een bredere doelgroep, zoals jongeren, aantrekken. “Het was een fijne beurs, waarbij bleek dat mensen, al klinkt het misschien oudbollig, elkaar gewoon graag willen zien. We zijn blij met alle felicitaties, maar onze motivatie gaat dieper. We willen bijdragen aan het versterken van Zeeland. Reflecterend gaat het erom of partijen, als wij straks bellen voor de volgende Contacta, het weer hun tijd en geld waard vinden.”

Meer uit Reimerswaal

Drukte bij muziekavond leerlingen Wim Steenbakker in Wemeldinge

WEMELDINGE - Ondanks het slechte weer was het vrijdag volop lente in het Dorpshuis De Wemel in Wemeldinge. Daar kwamen meer dan tweehonderd muziekliefhebbers bijeen om te genieten van diverse optredens van de leerlingen van Wim Steenbakker.

34 minuten geleden
Jan Eversdijk uit Kruiningen verrast met lintje

KRUININGEN - Zaterdagavond is Jan Eversdijk uit Kruiningen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

1 dag geleden
Motorrijdster komt ten val in Yerseke en moet naar ziekenhuis

YERSEKE - Op de Burenpolderweg in Yerseke is zondagavond een motorrijdster gewond geraakt bij een val. Ze is naar het ziekenhuis gebracht.

1 dag geleden
Vier de vakantie met spel archery tag in Yerseke

YERSEKE - Dinsdag (23 april) kunnen kinderen in Yerseke het spel archery tag spelen.

1 dag geleden
Dronken automobilist belandt in de berm na eenzijdig ongeluk op de A58

KAPELLE - Een dronken automobilist is in de nacht van zaterdag op zondag van de weg geraakt bij een eenzijdig ongeluk op de A58. Bij het ongeluk raakte niemand gewond. De man heeft een tijdelijk rijverbod opgelegd gekregen.

1 dag geleden
Op zoek naar Jacobus Pieter Griep uit Yerseke

YERSEKE - Henk Goedbloed is op zoek naar nakomelingen van Jacobus Pieter Griep en zijn vrouw Santje. 

2 dagen geleden
Personenauto raakt van de weg op de A58 vlakbij afrit Rilland: Eén gewonde

RILLAND- Op de A58, vlakbij afrit Rilland, is zaterdagmorgen een personenauto van de weg geraakt. Dit gebeurde op de rechter rijbaan richting Vlissingen. Meerdere hulpdiensten kwamen ter plaatse om hulp te verlenen. Eén persoon raakte bij het ongeval gewond. Hoe het kwam dat de auto van de weg raakte is onbekend. 

3 dagen geleden