Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Congres 'Rondom Jeugd' wil onderwijs en zorg verbinden

Congres 'Rondom Jeugd' wil onderwijs en zorg verbinden

MIDDELBURG - Op woensdag 15 mei vindt in Middelburg de eerste editie van het congres Rondom Jeugd plaats.

De organisatie van het congres, Educonsult Zeeland, wil professionals uit het onderwijs en de jeugdhulp met elkaar verbinden. Ook andere belangstellenden zijn welkom. 'Het is voor het eerst dat jeugdhulporganisaties de handen ineen slaan om hun kennis te delen met het Zeeuwse onderwijs', laat Educonsult Zeeland weten. 'Jeugdhulp en onderwijs kunnen niet zonder elkaar. Samen staan we rondom de jeugd in Zeeland.'

Cyberpesten

De bijeenkomst vindt van 14.00 tot 18.30 uur plaats in hotel Van der Valk in Middelburg. Psycholoog Steven Pont, bekend van zijn boeken, columns en tv-optredens, trapt het congres af met een lezing. Daarna volgen workshops waarin jeugdhulpaanbieders vertellen over hun expertise en wat zij voor het onderwijs kunnen betekenen. Onderwijsprofessionals kunnen vragen stellen aan specialisten op het gebied van onder meer autisme, hoogbegaafdheid, angststoornissen, cyberpesten, thuiszitters.

Als afsluiting is er een informele kennismarkt waar de bezoekers kunnen praten met zorgaanbieders. Inschrijven voor het congres kan via www.rondomjeugdcongres.nl.[l]

Meer uit Beveland

Historische boerenwagen in ere hersteld

GOES - Dingeman de Feiter uit Goes heeft de laatste hand gelegd aan de restauratie van een Brabantse boerenkar van bijna honderd jaar oud. Een half jaar lang stond de kar in de werkplaats in het Ambachtscentrum in Goes. Toen de kar weer helemaal in de mooie nieuwe lak stond ging de kar terug naar Tholen, waar hij vandaan komt.

24 minuten geleden
Rubriek Goes Gezien: Aalscholvereiland als ongerepte natuur

Een maand geleden waren we figuurlijk geland op het schijnbaar onbewoonde eilandje in de Oostvest. Hoewel het eilandje geen kliffen heeft, maar juist makkelijk toegankelijk is voor rustzoekende dieren, eindigde die aflevering wel met een cliffhanger: wie zijn behalve vier schildpadden nog meer de vaste bewoners van dit eilandje? In maart, toen ik dit onderwerp uitkoos, zaten er steevast zo'n tien, twaalf aalscholvers op de in het water hangende takken, al of niet met gespreide vleugels. Nu is dat aantal veel lager; dat zal met het broedseizoen te maken hebben. Ze zijn nu vermoedelijk vooral druk op de Middelplaten in het Veerse Meer, waar een teruglopend aantal aalscholvers broedt.

19 uur geleden
Eén lichtgewonde bij kop-staartbotsing op de Deltaweg (N256)

WILHELMINADORP- Bij een incident op de Deltaweg (N256) tussen Goes en Wilhelminadorp is zaterdagmiddag één persoon lichtgewond geraakt. Vlakbij de verkeerslichten op de kruising bij de Langeweg vond een kop-staartbotsing plaats. De lichtgewonde werd ter plaatse behandeld en hoefde niet naar het ziekenhuis over te worden gebracht. 

20 uur geleden
Profibike Goes: Nieuwe winkel met bekend gezicht

GOES - Heel goed bereikbaar, direct naast een afrit van de A58 bij Goes kun je sinds een jaar terecht bij Profibike. Raoul de Regt is de vestigingsmanager van deze fietsenwinkel en ziet veel bekenden als klant de winkel binnenstappen.

1 dag geleden
Hennepkwekerij met 173 planten ontdekt in Buys Ballotstraat Goes

GOES - In een woning aan de Buys Ballotstraat in Goes heeft de politie donderdagmiddag een hennepkwekerij met 173 planten aangetroffen.

2 dagen geleden
Landelijke pinstoring zorgt voor lange rijen en drukte

BEVELAND - Door een landelijke pinstoring is er een flinke drukte ontstaan in supermarkten en andere winkels. Rond 18.00 uur kwamen er duizenden meldingen binnen op AlleStoringen.nl. 

2 dagen geleden
Groene wimpel en zes blauwe vlaggen voor Noord-Beveland

WISSENKERKE - Ook dit jaar doet Noord-Beveland het goed tijdens de uitreiking van de Blauwe Vlag. Binnen de gemeente ontvangen vijf jachthavens de Blauwe Vlag, waarvan een met de Groene Wimpel. Ook het Banjaardstrand bij Kamperland krijgt een Blauwe Vlag. 

2 dagen geleden