Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Concept-wegenplan gemeente Kapelle klaar

Concept-wegenplan gemeente Kapelle klaar

KAPELLE - Het concept-wegenplan voor de gemeente Kapelle is klaar. Tot en met 31 januari kunnen belanghebbenden hierop reageren. Op basis van de reacties past Kapelle het plan in het eerste kwartaal van 2021 waar nodig aan en daarna maakt ze het definitief.In het wegenplan beschrijft de gemeente de gewenste functie van wegen en straten, zoals de maximumsnelheid. Er staat ook in op welke plekken ze aanpassingen wil doen, bijvoorbeeld om de verkeersveiligheid te verbeteren. Bewoners, ondernemers en organisaties in de gemeente konden, onder meer via een enquête, meedenken over het nieuwe beleid. Zij hebben nu ook de mogelijkheid om hun mening te geven over het concept.Kapelle en Biezelinge

220 van de in totaal 287 reacties op de enquête komen uit Kapelle en Biezelinge, staat in het concept. ‘De meeste opmerkingen gaan over de verkeerssituatie op de kruising van de Ooststraat met de Biezelingsestraat en het Kerkplein.’ Hier komen ontsluitende routes bij elkaar. ‘De reacties gaan veelal over de verkeersdrukte. Er is autoverkeer en langzaam verkeer uit verschillende richtingen, waardoor de doorstroming op drukke momenten in het geding is en de situatie onoverzichtelijk wordt.’ Daarnaast staat er onder meer in het concept dat de gemeente de haalbaarheid en effectiviteit van een nieuwe ontsluiting van Kapelle onderzoekt, om de drukke doorgaande straten in het dorp te ontlasten. ‘Verkeer van en naar Wemeldinge rijdt door Kapelle en verkeer uit de noordelijke delen van Kapelle rijdt noodgedwongen via de bebouwde kom, omdat er geen goed alternatief is buiten de kom om.’ Hiervoor heeft de gemeente in het plan nog geen oplossing.

Wemeldinge

‘In Wemeldinge heeft onder meer het te hard rijden op de Bonzijweg, Boulevard, Chezeeweg, Spoorlaan en Binnendijk de aandacht.’ In de enquête is meermaals de snelheid van auto’s in de Dorpsstraat, het onoverzichtelijke kruispunt van de Chezeeweg met Spoorlaan en de snelheid bij de kruispunten van de Kanaalweg, Boulevard en Bonzijweg genoemd. Van de Binnendijk wil Kapelle een aantrekkelijke route voor al het verkeer maken. ‘Het snelheidsverschil tussen auto’s, die zestig kilometer per uur mogen, en het langzaam verkeer is te groot en voetgangers hebben geen eigen plek, maar lopen op de weg en in de berm.’

Schore en Eversdijk

Inwoners van Schore noemen de veiligheid van de Nieuwe Schoorseweg het meeste in de vragenlijst, omdat er zowel fietsers als gemotoriseerd verkeer rijdt en de weg niet verlicht is. De gemeente kijkt met waterschap Scheldestromen, beheerder van de weg, naar oplossingen hiervoor. Om te voorkomen dat verkeer van en naar de glastuinbouw gebruik maakt van de ‘s-Gravenpolderse Oudedijk en route over Eversdijk naar Vierwegen, vervalt de aansluiting van de Kreekweg op de ‘s-Gravenpolderse Oudedijk, staat in het plan. Ook is de afsluiting van de Kreekweg bij de ‘s-Gravenpolderse Oudedijk niet effectief, staat in het concept. De gemeente kijkt naar een permanente fysieke afsluiting, tegen verkeersoverlast in Eversdijk.

Het concept-wegenplan is te lezen via www.kapelle.nl/wegenplan. Reageren kan door uiterlijk 31 januari te mailen naar [email protected].

Meer uit Reimerswaal

Vrijdag tweede Oranjeloop in Krabbendijke

KRABBENDIJKE - Na het succes van vorig jaar wordt vrijdag de tweede Oranjeloop Krabbendijke georganiseerd.

12 uur geleden
Jongeren in Krabbendijke bekogelen politie met vuurwerk en eieren

KRABBENDIJKE - Leerlingen in Krabbendijke hebben zich dinsdagmorgen, net voor de meivakantie, misdragen door met vuurwerk en eieren te gooien. 'Er werd een Cobra 6 richting de politie gegooid', laat de politie weten, 'ook besmeurden ze een dienstauto.' 

1 dag geleden
Drukte bij muziekavond leerlingen Wim Steenbakker in Wemeldinge

WEMELDINGE - Ondanks het slechte weer was het vrijdag volop lente in het Dorpshuis De Wemel in Wemeldinge. Daar kwamen meer dan tweehonderd muziekliefhebbers bijeen om te genieten van diverse optredens van de leerlingen van Wim Steenbakker.

1 dag geleden
Jan Eversdijk uit Kruiningen verrast met lintje

KRUININGEN - Zaterdagavond is Jan Eversdijk uit Kruiningen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

2 dagen geleden
Motorrijdster komt ten val in Yerseke en moet naar ziekenhuis

YERSEKE - Op de Burenpolderweg in Yerseke is zondagavond een motorrijdster gewond geraakt bij een val. Ze is naar het ziekenhuis gebracht.

2 dagen geleden
Vier de vakantie met spel archery tag in Yerseke

YERSEKE - Dinsdag (23 april) kunnen kinderen in Yerseke het spel archery tag spelen.

3 dagen geleden
Dronken automobilist belandt in de berm na eenzijdig ongeluk op de A58

KAPELLE - Een dronken automobilist is in de nacht van zaterdag op zondag van de weg geraakt bij een eenzijdig ongeluk op de A58. Bij het ongeluk raakte niemand gewond. De man heeft een tijdelijk rijverbod opgelegd gekregen.

3 dagen geleden