Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Concept comfortwonen slaat aan in de Zaete

Concept comfortwonen slaat aan in de Zaete

YERSEKE - Van de 28 comfortwoningen in het complex aan De Zaete in Yerseke zijn er nog drie en het penthouse te koop. Zaterdag is er een open dag. Vanaf 13.00 uur zijn geïnteresseerden welkom in het gebouw aan de Oosterschelde.

Het concept comfortwonen van Carédo slaat aan, zegt eigenaar Sven Lavrijsen. Volgens hem gaan 50-plussers in de eerste plaats over tot koop, omdat ze het appartement en de locatie aantrekkelijk vinden, maar komen ze ook af op het zorgconcept. “En het zijn niet alleen Zeeuwen. Er zijn kopers uit Oosterhout en Alblasserdam. Zij zeiden op zoek te zijn naar zo’n concept.” 

Alles kan

Carédo werkt voor de zorg samen met CuraeVitel, die de zorg regelt via lokale aanbieders. “Wij kunnen in de eigen woning alle zorg leveren, van wmo tot palliatieve zorg”, legt Lavrijsen uit. Dat doen we onder het motto ‘alles kan en niets moet’. Als iemand gezond blijft tot zijn 105e vinden we dat fantastisch. De mensen zijn niets verplicht.”

De appartementen in De Zaete zijn voorzien van de nieuwste zorgdomotica, die bijna onzichtbaar is verwerkt in de appartementen.

Systemen

Wie daarvoor kiest kan er gebruik van maken. “Er zitten bijvoorbeeld bewegingssensoren in die het merken als je valt. Dan kunnen we op afstand contact opnemen. Ook kun je kiezen voor een dienst die je helpt herinneren om medicijnen in te nemen. Het zijn allemaal eenvoudige systemen. Iedereen kan ermee werken. En ook hier geldt: het mag, maar moet niet.” Het project in Yerseke is het eerste van Carédo in Zeeland. Er volgen er snel meer. Goes staat als eerste op de rol. Daar zijn de voorbereidingen voor de bouw van comfortwoningen in het oude GAK-kantoor in de laatste fase beland. “We verwachten te beginnen met de bouw in het eerste kwartaal van volgend jaar.” 

Bouwprojecten

Carédo is verder met vergelijkbare bouwprojecten bezig in onder meer Hulst, Kortgene, Middelburg en Veere. De open dag in Yerseke begint zaterdag om 13.00 uur. Lavrijsen is aanwezig en leidt de mensen rond door de appartementen. Er staan hapjes en drankjes klaar voor geïnteresseerden. Meer informatie is te vinden op www.comfortwonen.com.

Meer uit Reimerswaal

Meld je aan voor Wemeldinge's Got Talent

WEMELDINGE - Op 1 juli vind in Wemeldinge het Zomerfeest Wemeldinge plaats. 

22 uur geleden
Auto in sloot bij Kapelle, bestuurder gewond

KAPELLE - Bij de Vierwegen in Kapelle is afgelopen nacht een bestelauto in een sloot terecht gekomen. De bestuurder raakte gewond.Gisteravond rond 01.40 uur vond er een ongeluk plaats toen een automobilist vanaf de Vierwegen richting de Noordhoeksewegeling reed. Net voor de carpoolplaats bij het ANWB Wegenwachtstation ging het mis. De bestuurder raakte in de rechterberm en na een stuurcorrectie reed de auto aan de linkerzijde van de weg tegen een verkeersbord. De auto kwam vervolgens in de naastgelegen sloot tot stilstand.Ambulancemedewerkers hebben zich over de automobilist ontfermd. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis vervoerd. Een bergingsbedrijf heeft de auto uit de sloot getrokken en afgevoerd. Rond 02.50 uur was de weg weer helemaal vrij.

1 dag geleden
Traumahelikopter ingezet voor ongeval Hoofdweg Rilland

RILLAND - Een scooterbestuurder is woensdagmiddag gewond geraakt bij een ongeval op de Hoofdweg in Rilland. Een traumahelikopter kwam ter plaatse. De politie is een onderzoek gestart naar het ongeval waarbij een auto en de scooter met elkaar in botsing kwamen.

4 dagen geleden
Tent gaat in vlammen op bij Havendijk Yerseke

YERSEKE - Op een bedrijfsterrein aan de Havendijk in Yerseke is in de nacht van dinsdag op woensdag een grote tent in vlammen opgegaan. De brandweer schaalde op naar middelbrand en zette twee blusvoertuigen in.

5 dagen geleden
Wet helpt gemeente Reimerswaal sneller te bouwen

KRUININGEN - Het Reimerswaalse college van burgemeester en wethouders wijst vijf gebieden in de gemeente Reimerswaal aan waarop de Wet voorkeursrecht gemeenten van toepassing is. Dat betekent dat de eigenaars deze gronden niet mogen verkopen aan wie zij willen, maar de grond eerst aan de gemeente moeten aanbieden. ‘Zo verstevigt de gemeente haar positie op de grondmarkt en kunnen we voorzien in de behoefte aan woningen en bedrijventerreinen de komende tien jaar’, verklaart wethouder Maarten Both. 

5 dagen geleden
Kapelse band Grote Geelstaart wint Spectra

OVEZANDE - De Kapelse muziekformatie de Grote Geelstaart heeft op festival Klomppop in Ovezande de bandcompetitie Spectra gewonnen.

5 dagen geleden
Dronken man steelt auto en rijdt zich vast

KRUININGEN - Een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats wordt ervan verdacht in een dronken bui een auto te hebben gestolen vanaf een camping in Yerseke. De politie hield hem niet veel later aan.

1 week geleden