Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Concept comfortwonen slaat aan in de Zaete

Concept comfortwonen slaat aan in de Zaete

YERSEKE - Van de 28 comfortwoningen in het complex aan De Zaete in Yerseke zijn er nog drie en het penthouse te koop. Zaterdag is er een open dag. Vanaf 13.00 uur zijn geïnteresseerden welkom in het gebouw aan de Oosterschelde.

Het concept comfortwonen van Carédo slaat aan, zegt eigenaar Sven Lavrijsen. Volgens hem gaan 50-plussers in de eerste plaats over tot koop, omdat ze het appartement en de locatie aantrekkelijk vinden, maar komen ze ook af op het zorgconcept. “En het zijn niet alleen Zeeuwen. Er zijn kopers uit Oosterhout en Alblasserdam. Zij zeiden op zoek te zijn naar zo’n concept.” 

Alles kan

Carédo werkt voor de zorg samen met CuraeVitel, die de zorg regelt via lokale aanbieders. “Wij kunnen in de eigen woning alle zorg leveren, van wmo tot palliatieve zorg”, legt Lavrijsen uit. Dat doen we onder het motto ‘alles kan en niets moet’. Als iemand gezond blijft tot zijn 105e vinden we dat fantastisch. De mensen zijn niets verplicht.”

De appartementen in De Zaete zijn voorzien van de nieuwste zorgdomotica, die bijna onzichtbaar is verwerkt in de appartementen.

Systemen

Wie daarvoor kiest kan er gebruik van maken. “Er zitten bijvoorbeeld bewegingssensoren in die het merken als je valt. Dan kunnen we op afstand contact opnemen. Ook kun je kiezen voor een dienst die je helpt herinneren om medicijnen in te nemen. Het zijn allemaal eenvoudige systemen. Iedereen kan ermee werken. En ook hier geldt: het mag, maar moet niet.” Het project in Yerseke is het eerste van Carédo in Zeeland. Er volgen er snel meer. Goes staat als eerste op de rol. Daar zijn de voorbereidingen voor de bouw van comfortwoningen in het oude GAK-kantoor in de laatste fase beland. “We verwachten te beginnen met de bouw in het eerste kwartaal van volgend jaar.” 

Bouwprojecten

Carédo is verder met vergelijkbare bouwprojecten bezig in onder meer Hulst, Kortgene, Middelburg en Veere. De open dag in Yerseke begint zaterdag om 13.00 uur. Lavrijsen is aanwezig en leidt de mensen rond door de appartementen. Er staan hapjes en drankjes klaar voor geïnteresseerden. Meer informatie is te vinden op www.comfortwonen.com.

Meer uit Beveland

Adrz haalt geld op voor Spoedeisende Geneeskunde Onderzoeksfonds

GOES - Zaterdag 27 mei werd op ‘International Emergency Medicine day’ door een team van ziekenhuis Adrz voor de 7e keer de SGO-run gelopen. 

34 minuten geleden
Geslaagde Moederdagactie: Honderden gratis taartjes over de toonbank

GOES - Honderden moeders zijn afgelopen Moederdag verrast met een gratis taartje van hun lokale bakker, dankzij de Moederdagactie van de Bode. Alle Vrienden van de Bode mochten kosteloos een taartje ophalen!

14 uur geleden
Man (34) vernielt ruit en steelt bestelbus in Goes

GOES - Een 34-jarige man uit Bergen op Zoom is gisteren na een achtervolging aangehouden in Steenbergen. De man zou in Goes een ruit hebben vernield en een bestelbus hebben gestolen. 

19 uur geleden
Grote brand Oudelande aangestoken; bewoner (51) aangehouden

OUDELANDE - Voor de brand die donderdagmorgen vroeg een schuur met tientallen caravans verwoestte in Oudelande gaat de politie uit van brandstichting. De 51-jarige bewoner van het naastgelegen huis, dat ook beschadigde raakte, is aagehouden. Hij zit vast voor verhoor.

19 uur geleden
Traumahelikopter naar ongeluk op boerderij bij 's-Heer Arendskerke

‘s-HEER ARENDSKERKE - Aan de Wissekerkseweg in ‘s-Heer Arendskerke is op donderdagochtend een traumahelikopter geland voor een arbeidsongeval bij een nabijgelegen boerderij. Het slachtoffer werd moet spoed overgebracht naar het ziekenhuis. 

21 uur geleden
Deel één Zeeuwse Tuin Tweedaagse begint vrijdag

In het kader van de Zeeuwse Tuin Tweedaagse zijn in de hele provincie Zeeland in juni vele tuinen geopend. De eerste dag begint vrijdag.

21 uur geleden
Werkzaamheden aan spoor en weg in Zeeland, ook tijdens Roze Zaterdag in Goes

GOES - Spoorwegbeheerder Pro Rail werkt van 9 tot 18 juni aan de Zeeuwse spoorlijn. Er zijn onderhoudswerkzaamheden tussen Vlissingen en Roosendaal die samenvallen met werk aan de Haringvlietbrug van Rijkswaterstaat, van 9 juni tot 4 augustus. Daarom wordt er in deze periode hinder verwacht op de weg en het spoor. Op zaterdag 17 juni wordt Roze Zaterdag gevierd in Goes, waarbij rond de 15.000 bezoekers worden verwacht. NS zet extra (roze) maatregelen in om de hinder voor de bezoekers te beperken.·         Van 9 tot en met 11 juni is er geen treinverkeer tussen Vlissingen en Roosendaal·         Van 9 tot en met 18 juni is er geen treinverkeer tussen Goes en Roosendaal·         Vanaf 12 juni is er weer treinverkeer tussen Vlissingen en Middelburg·         Vanaf 14 juni is er weer treinverkeer tussen Vlissingen en Goes

1 dag geleden