Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Computermaker Lenovo zakt op lagere beurs in Hongkong

Computermaker Lenovo zakt op lagere beurs in Hongkong

HONGKONG (ANP) - Lenovo behoorde vrijdag tot de grootste dalers op de aandelenbeurs in Hongkong. De grootste computermaker ter wereld zag de winst afgelopen kwartaal fors dalen als gevolg van de aanhoudende zwakke verkopen van computers wereldwijd. Het Chinese bedrijf voldeed daarmee voor het tweede kwartaal op rij niet aan de verwachtingen van beleggers en analisten. Vanwege de verslechterde economische vooruitzichten zijn consumenten een stuk terughoudender geworden met grote uitgaven aan elektronische apparaten. Het aandeel werd bijna 4 procent lager gezet. Donderdag ging Lenovo ook al flink onderuit kort na de publicatie van de resultaten.

De algehele stemming in Hongkong was eveneens negatief door de aanhoudende zorgen over de crisis in de Chinese vastgoedsector. Het Chinese vastgoedconcern Evergrande heeft in de Verenigde Staten faillissementsbescherming aangevraagd. Het bedrijf gaat gebukt onder zware schulden en hoopt met de stap zijn Amerikaanse bezittingen te beschermen, terwijl het concern werkt aan een herstructurering van zijn schulden. In het aandeel Evergrande kan al enige tijd niet meer worden gehandeld op de Hongkongse beurs.

De Hang Seng-index in Hongkong noteerde tussentijds 1,1 procent in de min. Het Chinese video- en gamingbedrijf Bilibili zakte 3 procent na tegenvallende resultaten. Branchegenoot Tencent verloor ruim 1 procent. Het Chinese olie- en gasconcern CNOOC steeg 0,9 procent dankzij goed ontvangen resultaten. De beurs in Shanghai hield het verlies beperkt tot 0,1 procent. De Kospi in Seoul zakte 0,7 procent en de All Ordinaries in Sydney hield het hoofd nipt boven water met een plus van 0,1 procent.

De Nikkei in Tokio noteerde kort voor sluiting van de markt 0,6 procent lager. Beleggers verwerkten de nieuwste inflatiegegevens van Japan. Zo bleek dat de inflatie in juli onveranderd is gebleven op 3,3 procent ten opzichte van een maand eerder. Zonder de sterk schommelende prijzen voor verse voeding nam de inflatie af tot 3,1 procent, van 3,3 procent in juni. Dat was conform de verwachting van economen.

Meer uit Financieel

Gegevens klanten ABN AMRO mogelijk gelekt bij cyberaanval

AMSTERDAM (ANP) - De gegevens van een aantal klanten van ABN AMRO zijn mogelijk buitgemaakt bij een cyberaanval op een leverancier van de bank. ABN AMRO benadrukt dat er op dit moment geen aanwijzingen zijn "dat onbevoegden daadwerkelijk gebruik hebben gemaakt van de gegevens van klanten". Ook zijn de systemen van de bank niet getroffen.

1 uur geleden
Biotechnoloog Vivoryon knalt opnieuw omhoog op terughoudend Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Vivoryon Therapeutics heeft opnieuw een flinke opmars gemaakt op de aandelenbeurs in Amsterdam. De Duitse biotechnoloog werd donderdag al 57 procent meer waard, na presentatie van de kwartaalresultaten. Beleggers leken daar nog op na te kauwen: vrijdag steeg het aandeel ruim 63 procent.

1 uur geleden
Stakingen slagerijen lijken van de baan met nieuw cao-loonbod

UTRECHT (ANP) - Werkgevers in de slagerijbranche hebben een nieuw loonbod gedaan, meldt de FNV. Daarmee schort de vakbond opnieuw de acties op waarmee eerder werd gedreigd. De FNV denkt dat dit loonbod het hoogst haalbare is. "Gezien de afgenomen actiebereidheid bij een aantal grote bedrijven lijkt een verdere verbetering op dit moment niet reëel", aldus de vakbond.

2 uur geleden
KLM vindt nachtstop luidste vliegtuigen Schiphol 'schadelijk'

SCHIPHOL (ANP) - Het weren van de luidste vliegtuigen op Schiphol 's nachts is "schadelijk en niet proportioneel", vindt luchtvaartmaatschappij KLM, waar ook Transavia onder valt. Het demissionaire kabinet wil dat vanaf 2025 minder vliegtuigen 's nachts opstijgen of landen op luchthaven Schiphol. De luidste toestellen worden geweerd tussen 23.00 uur en 07.00 uur.

3 uur geleden
Boeing ziet verzesvoudiging aantal veiligheidsmeldingen personeel

ARLINGTON (ANP/RTR) - Medewerkers van Boeing hebben in de eerste twee maanden van dit jaar zes keer zoveel meldingen gedaan die te maken hebben met zorgen over veiligheid. Dat meldt de vliegtuigfabrikant in zijn jaarlijkse veiligheidsrapport.

3 uur geleden
Dow licht hoger op Wall Street na grootste verlies in jaar tijd

NEW YORK (ANP) - De Dow-Jonesindex toonde vrijdag op Wall Street een voorzichtig herstel, na het forse koersverlies een dag eerder. De stemming op de New Yorkse beursvloeren bleef terughoudend door de vrees dat de Amerikaanse Federal Reserve de rente langer hoog zal houden om de hardnekkige inflatie te bestrijden. Ook maken beleggers zich op voor een lang weekeinde. Maandag zijn de Amerikaanse beurzen gesloten door Memorial Day.

3 uur geleden
Privacywaakhond EU: OpenAI voldoet nog steeds niet aan richtlijnen

BRUSSEL (ANP/RTR) - Het Amerikaanse bedrijf OpenAI doet te weinig om verspreiding van onjuiste informatie door zijn chatbot ChatGPT te voorkomen. Volgens een taskforce van de privacywaakhond van de Europese Unie voldoet OpenAI daarom nog steeds niet aan de Europese richtlijnen.

4 uur geleden