Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Commissie MER: Meer onderzoek nodig voor windpark Ze-Bra

Commissie MER: Meer onderzoek nodig voor windpark Ze-Bra

KRUININGEN - De gemeenten Reimerswaal en Woensdrecht moeten bepalen of windpark Ze-Bra binnen de normen voor geluid, slagschaduw en veiligheid past. Dat adviseert de Commissie voor de milieueffectrapportage (MER).

‘Als de twee gemeenten op basis van bestaande onderzoeken en informatie de normen voor geluid, slagschaduw en veiligheid hebben bepaald, kan in het milieueffectrapport onderzocht worden of het nieuwe windpark binnen die normen past’, laat de adviescommissie dinsdag weten. 

Stikstofneerslag

Reimerswaal en Woensdrecht hadden de commissie om advies gevraagd over het plan van Eneco, Lindewind en Zeeuwind om op de grens van Zeeland en Noord-Brabant windpark Ze-Bra met 16 windturbines realiseren. De verwijdering van een windturbine in Woensdrecht en van de windparken Bath en Anna-Mariapolder zijn onderdeel van het plan. 

Voordat gemeenten, provincies en waterschappen besluiten over dit soort vergunningen, worden de gevolgen voor het milieu onderzocht in een milieueffectrapport. ‘In juni bepaalde de Raad van State dat voor windparken niet langer de nationale normen voor geluid, slagschaduw en veiligheid als basis dienen. Gemeenten moeten zelf normen vaststellen. Informatie daarover hoort ook in het milieueffectrapport.’ 

Daarnaast adviseert de commissie Reimerswaal en Woensdrecht maatregelen te beschrijven die de stikstofneerslag tijdens de aanleg van het windpark kunnen beperken. De commissie geeft de overheden mee het milieueffectrapport op deze punten aan te vullen voordat er een besluit wordt genomen over windpark Ze-Bra.

Meer uit Reimerswaal

Traumahelikopter ingezet voor ongeval Hoofdweg Rilland

RILLAND - Een scooterbestuurder is woensdagmiddag gewond geraakt bij een ongeval op de Hoofdweg in Rilland. Een traumahelikopter kwam ter plaatse. De politie is een onderzoek gestart naar het ongeval waarbij een auto en de scooter met elkaar in botsing kwamen.

2 dagen geleden
Tent gaat in vlammen op bij Havendijk Yerseke

YERSEKE - Op een bedrijfsterrein aan de Havendijk in Yerseke is in de nacht van dinsdag op woensdag een grote tent in vlammen opgegaan. De brandweer schaalde op naar middelbrand en zette twee blusvoertuigen in.

2 dagen geleden
Wet helpt gemeente Reimerswaal sneller te bouwen

KRUININGEN - Het Reimerswaalse college van burgemeester en wethouders wijst vijf gebieden in de gemeente Reimerswaal aan waarop de Wet voorkeursrecht gemeenten van toepassing is. Dat betekent dat de eigenaars deze gronden niet mogen verkopen aan wie zij willen, maar de grond eerst aan de gemeente moeten aanbieden. ‘Zo verstevigt de gemeente haar positie op de grondmarkt en kunnen we voorzien in de behoefte aan woningen en bedrijventerreinen de komende tien jaar’, verklaart wethouder Maarten Both. 

3 dagen geleden
Kapelse band Grote Geelstaart wint Spectra

OVEZANDE - De Kapelse muziekformatie de Grote Geelstaart heeft op festival Klomppop in Ovezande de bandcompetitie Spectra gewonnen.

3 dagen geleden
Dronken man steelt auto en rijdt zich vast

KRUININGEN - Een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats wordt ervan verdacht in een dronken bui een auto te hebben gestolen vanaf een camping in Yerseke. De politie hield hem niet veel later aan.

6 dagen geleden
Politie deelt 135 boetes uit tijdens verkeerscontrole

KRUININGEN - De politie heeft donderdag een verkeerscontrole gehouden met inzet van onder meer een touringcar op de snelweg A58 in Zeeland. Ze heeft 135 bekeuringen uitgeschreven voor verschillende overtredingen, maar vooral het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het besturen van de auto.

1 week geleden
Yersekenaar zwaait met 'vuurwapen' bij verkeersruzie in Kruiningen

KRUININGEN - De politie heeft vrijdag een 23-jarige man uit Yerseke aangehouden, omdat hij een vuurwapen tevoorschijn zou hebben gehaald bij een verkeersconflict in Kruiningen. Na onderzoek blijkt het te gaan om een nepwapen dat op het oog niet van een echt vuurwapen te onderscheiden is, aldus de politie.

1 week geleden