Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Commissaris Polman: ‘Weinig bedrijven valt eer hofleverancier te beurt’

Commissaris Polman: ‘Weinig bedrijven valt eer hofleverancier te beurt’

GOES - Als vierde bedrijf in de geschiedenis van Goes mag Schoenservice Hillebrand zich hofleverancier noemen. “Heel weinig bedrijven valt deze eer te beurt en daarom vind ik het een voorrecht om je het predicaat te mogen uitreiken”, sprak de commissaris van de koning in Zeeland, Han Polman, Rens Hillebrand vorige week toe.Om voor deze titel in aanmerking te komen, moet een bedrijf aan strenge eisen voldoen. “Je doopceel wordt gelicht”, vertelde de commissaris, die het predicaat namens de koning mocht overhandigen. Om te beginnen moet een onderneming honderd jaar onafgebroken bestaan. “De Kamer van Koophandel bestond honderd jaar geleden nog niet, dus moesten we nader onderzoek doen in het papieren archief. En daar hebben we de bevestiging over Schoenservice Hillebrand gevonden.” Ook moet een bedrijf een onberispelijke boekhouding en toekomstperspectief hebben. Het personeel moet tevreden zijn en de arbeidsinspectie moet hebben geconstateerd dat er veilig gewerkt wordt. “Ook moet een bedrijf zich sociaalmaatschappelijk onderscheiden en dat doe jij doordat je onder meer statushouders opleidt tot schoenhersteller. Je ontvangt dit predicaat met alle egards.”

Polman, zelf zoon van een bloemist, zei het mooi te vinden dat het predicaat juist voor een klein familiebedrijf is. “Het is jullie gelukt om al die jaren trouw te blijven aan kwaliteit en geld te verdienen, maar ook mensen blij te maken. Veel klanten zeggen niet zonder Hillebrand te kunnen. Dat lijkt me het grootste compliment.”

Meer uit Beveland

Sawasdee zamelt geld in voor goed doel op kerstmarkt Goes

GOES – Op de kerstmarkt in de Grote Kerk in Goes is zaterdag en zondag, 10 en 11 december, stichting Sawasdee present met een informatiekraam. Sawasdee heeft door de coronapandemie zware jaren achter de rug met geld inzamelen voor het welzijn van kinderen in zuidoost-Azië, maar dat komt nu weer op gang.

37 minuten geleden
Scholier gewond aan hand bij ongeval Goes

GOES - Een scholier is dinsdagmorgen gewond geraakt bij een ongeval op de rotonde bij de Van Hertumweg in Goes. Het slachtoffer hoefde niet voor behandeling naar het ziekenhuis.

1 uur geleden
Tuinbezitters krijgen boompje voor beter kimaat

GOES/HEINKENSZAND - Ruim 3500 Zeeuwse tuinbezitters worden donderdag, vrijdag en zaterdag blij gemaakt met in totaal 16.000 gratis boompjes. Onder meer de gemeenten Goes en Borsele zijn hierbij betrokken.

1 uur geleden
Schelde Delta gaat voor Unesco-erkenning

YERSEKE - Het grensoverschrijdende Geopark Schelde Delta, dat ook Zeeland beslaat, is officieel aangemeld voor de erkenning als Unesco Global Geopark. 

1 dag geleden
Start Vernieuwers Challenge van Creative City Boost Zeeland

MIDDELBURG - Welke plannen helpen de Zeeuwse binnensteden om levendiger en duurzamer te worden? En hoe kunnen cultuurprofessionals en middenstanders samen innovatieve events bedenken waar de stad beter van wordt?

1 dag geleden
Glas-in-lood restaureren, hoe gaat dat in zijn werk?

KWADENDAMME - Om het glas-in-lood van de Bonifaciuskerk in Kwadendamme te herstellen zijn de panelen uit de ramen genomen en vervoerd naar een gespecialiseerd glasatelier in Tilburg.

1 dag geleden
Rubriek Goes Gezien: Al struukelend De Poel in? (2)

Vorige week maandag kreeg het appartementencomplex voor senioren op de hoek Zuidvlietstraat/Westsingel de historische naam ‘de Struikelblok’. Het gebouw dateert van 1988, het is dus ruim dertig jaar naamloos geweest. De directeur van Beveland Wonen noemde deze late naamgeving in de PZC ‘achterstallig onderhoud’. Humor, dat begrijpt u wel. Dat er uiteindelijk toch geld en tijd voor beschikbaar kwam, werd veroorzaakt door een mailtje van Jan Baaijens van pakweg een jaar geleden. Hij gaf daarin de woningcorporatie de suggestie het complex alsnog De Struukelblok te noemen, naar de boerderij die daar tot in 1982 bewoond werd door familie van zijn vrouw, Lenie Baaijens-Duvekot (beiden op de foto; de vader van Lenie werd er in 1910 geboren). Baaijens kreeg aanvankelijk geen reactie en ik was geneigd die stilte te interpreteren als een zwijgende afwijzing, omdat die naam nu eenmaal niet zo geschikt is voor een seniorenwoningencomplex, dat doorgaans een optimistische naam krijgt. Want welke senior wil door zijn huisvesting voortdurend herinnerd worden aan het steeds grotere risico van een (fatale) val? Maar het viel mee; hulde!

2 dagen geleden