Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Commissaris Polman: ‘Weinig bedrijven valt eer hofleverancier te beurt’

Commissaris Polman: ‘Weinig bedrijven valt eer hofleverancier te beurt’

GOES - Als vierde bedrijf in de geschiedenis van Goes mag Schoenservice Hillebrand zich hofleverancier noemen. “Heel weinig bedrijven valt deze eer te beurt en daarom vind ik het een voorrecht om je het predicaat te mogen uitreiken”, sprak de commissaris van de koning in Zeeland, Han Polman, Rens Hillebrand vorige week toe.Om voor deze titel in aanmerking te komen, moet een bedrijf aan strenge eisen voldoen. “Je doopceel wordt gelicht”, vertelde de commissaris, die het predicaat namens de koning mocht overhandigen. Om te beginnen moet een onderneming honderd jaar onafgebroken bestaan. “De Kamer van Koophandel bestond honderd jaar geleden nog niet, dus moesten we nader onderzoek doen in het papieren archief. En daar hebben we de bevestiging over Schoenservice Hillebrand gevonden.” Ook moet een bedrijf een onberispelijke boekhouding en toekomstperspectief hebben. Het personeel moet tevreden zijn en de arbeidsinspectie moet hebben geconstateerd dat er veilig gewerkt wordt. “Ook moet een bedrijf zich sociaalmaatschappelijk onderscheiden en dat doe jij doordat je onder meer statushouders opleidt tot schoenhersteller. Je ontvangt dit predicaat met alle egards.”

Polman, zelf zoon van een bloemist, zei het mooi te vinden dat het predicaat juist voor een klein familiebedrijf is. “Het is jullie gelukt om al die jaren trouw te blijven aan kwaliteit en geld te verdienen, maar ook mensen blij te maken. Veel klanten zeggen niet zonder Hillebrand te kunnen. Dat lijkt me het grootste compliment.”

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Beveland

Organisatie hoopt op herdenking met publiek bij Sloedam

ARNEMUIDEN - Een belangrijk onderdeel van de Mallardmars zaterdag is de herdenking van de Slag om de Schelde bij de Sloedam vanaf 10.30 uur. In tegenstelling tot vorig jaar, kan er zaterdagmorgen wel weer publiek bij de sobere, maar plechtige herdenking aanwezig zijn. 

4 uur geleden
Ondernemerscolumn: ‘Het Zeeuwse licht’

Pas, in een vergeeld fotoboek, zag ik een foto van een ventje met een matrozenpetje; zo’n witte met een blauw bolletje wol erbovenop. Dat ventje was, sorry, ben ik. En dat kind in mij houd ik met mijn volle verstand en al mijn gevoel in leven; kan en wil ’m niet missen.Terug naar de foto nu: een vakantiekiekje uit Zeeland, Schouwen-Duiveland. Het zal rond 1966 geweest zijn. Wij - het gezin van Dijk - woonden in Den Haag. Later nog diverse vakanties in Zeeland gevierd en alle herinneringen zijn goed en levend.Nog weer verder in de tijd toog ik graag naar het Zeeuwse om hier te surfen en als accountmanager hoorde Zeeland tot mijn rayon. Elke vier weken reisde ik af naar Zeeland en bij voorkeur op vrijdag: Dan had ik vrijdagochtend direct al het gevoel dat het weekeind begonnen was. Het was in de tijd dat je nog met de pont naar Zeeuws-Vlaanderen ging. Heen via Kruiningen, terug via Breskens. Ik keek zelden op een landkaart (pre-navigatie-tijdperk), reed van kerktoren naar kerktoren en dan kwam het wel goed. Heerlijk!Weer later verhuisden wij als jong gezinnetje naar Goes waar ik met mijn compagnon Ignace Wigman ons bedrijf opstartte in hartje Kloetinge.Tussen nu en de tijd dat ik dat matrozenpetje droeg, is er veel gebeurd. Daaraan denk ik en kijkend naar die foto vraag ik mij af wat aan Zeeland mij toch het meeste trekt. Niet veel later ben ik eruit: Het is het licht. Het licht en de ruimte die het licht hier krijgt om ‘te shinen’, zoals dat anno 2021 heet. Nergens in Nederland zie je dat op eenzelfde schaal terug en het betovert me met regelmaat. Op Walcheren, Noord-Beveland, Schouwen, aan de Zeeuws-Vlaamse kust en in de polders hier in Zuid-Beveland is het met regelmaat raak: Hoe het licht door en langs de wolken schijnt, het landschap kleurt en de sfeer bepaalt; het kan mij simpelweg gelukkig maken.

15 uur geleden
Mystery Tour in Goes

GOES - Op vrijdagavond 5 november houdt toneelvereniging Heer Hendrik uit ‘s-Heer Hendrikskinderen voor de vierde keer de Mystery Tour door de binnenstad van Goes.

20 uur geleden
Lutherse muziek in Goes en Kapelle

GOES/KAPELLE – De rijke kerkmuzikale Lutherse traditie krijgt een podium tijdens vier projectweekenden op Noord- en Zuid-Beveland.

21 uur geleden
Honderden deelnemers verwacht voor Mallardmars

NIEUWDORP - De inschrijvingen lopen binnen voor de Mallardmars. De elfde editie van deze wandeltocht vindt zaterdag plaats vanaf Bevrijdingsmuseum Zeeland in Nieuwdorp. 

1 dag geleden
EHBO-vereniging Lewedorp bestaat 50 jaar

LEWEDORP - In september bestond de EHBO-vereniging Lewedorp 50 jaar. Deze mijlpaal viert de club vrijdag 29 oktober van 19.30 tot 21.30 uur.

1 dag geleden
Studenten showen ouderen ‘t Gasthuis bruidsmode

GOES - Bewoners van woonzorgcentrum ‘t Gasthuis in Goes genoten vorige week van een bruidsmodeshow.

1 dag geleden