Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Commissaris Polman is voorzitter Zeeuwse Parel

Commissaris Polman is voorzitter Zeeuwse Parel

MIDDELBURG - Wie wint dit jaar de Zeeuwse Parel? Een jury, onder leiding van commissaris van de koning in Zeeland Han Polman, maakt dit op vrijdag 11 oktober bekend. De prijs is voor de persoon of organisatie die zich op de meest bijzondere manier heeft ingezet voor acceptatie van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen.

LHBT Netwerk Zeeland, die zich inzet om de belangen van van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen (LHBTI) in de samenleving te vergroten, reikt de Zeeuwse Parel om het jaar uit. Het publiek kan in september organisaties, vrijwilligers en professionals voordragen die hieraan een opvallende bijdrage hebben geleverd. 

Evenement

Daarna maakt de jury, met dit jaar Polman als voorzitter, een keuze uit de inzendingen. De winnaar wordt bekend gemaakt op vrijdag 11 oktober, internationale Coming Out dag. De uitreiking vindt plaats in bioscoop CineCity in Vlissingen en maakt deel uit van een groter evenement. In samenwerking met onder andere Zeeland Zonder Zelfmoord en Anti Discriminatie Bureau Zeeland, is een programma in de maak met theater, muziek en de opening van een tentoonstelling. 

Masker

'Op internationale Coming Out dag staat de wereld één dag stil bij het feit dat mensen die niet in een standaard hokje passen ook het recht hebben om zichzelf te zijn', aldus LHBT Netwerk Zeeland. 'In iedere gemeente wonen nog steeds mensen, jong en oud, die zichzelf iedere dag moeten thuislaten en met een masker op door het leven gaan. Juist door hier deze dag bij stil te staan, is dit een passende datum voor deze uitreiking.'

Wie nu al een kandidaat voor de Zeeuwse Parel wil aandragen kan mailen naar [email protected].

Meer uit Middelburg

Middelburger Johan Murre voltooit zijn Lexicon Bijbels Hebreeuws

MIDDELBURG - De Bijbel, het Oude Testament, lezen in de oorspronkelijke taal? In Zeeland gebeurt dit volop. Veel Zeeuwen willen weten wat er echt in de Bijbel staat. Middelburger Johan Murre stond aan de wieg van veel cursussen Bijbels Hebreeuws. Hij gaf ze jarenlang zelf; inmiddels doen zijn gevorderde leerlingen dit. Op het Middelburgse Bijbelevent op 31 mei verschijnt zijn Lexicon Bijbels Hebreeuws, het ideale woordenboek voor de bijbelliefhebber. Een eerste exemplaar wordt uitgereikt aan Eduard Smit, wethouder cultuur van Middelburg. Ook de nieuwe Naardense Bijbel wordt gepresenteerd en er is een orgelconcert met koorzang.

35 minuten geleden
Vuurwerk aangetroffen in woning Middelburg, EOD ingezet

MIDDELBURG - De politie heeft donderdagmiddag meerdere dozen illegaal vuurwerk aangetroffen in een woning in Middelburg. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) werd ingezet.

3 uur geleden
Oudere man gewond na valpartij in Middelburg

MIDDELBURG - Een oudere man is donderdagmiddag gewond geraakt bij een valpartij in het centrum van Middelburg. De man is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

3 uur geleden
Auto beschadigd bij ongeval N57 Middelburg

MIDDELBURG - Bij een eenzijdig ongeval op de N57 bij Middelburg is donderdagmiddag een personenauto beschadigd geraakt. Eén rijbaan werd afgesloten.

3 uur geleden
Tentoonstellingsproject Jumping Fences komt naar Middelburg

MIDDELBURG - Op uitnodiging van Vleeshal komt Jumping Fences, een tentoonstellingsproject waarin artistieke ontwikkeling en collectief curatorschap centraal staan, naar Middelburg. Jumping Fences is een evoluerend tentoonstellingsproject en is dit jaar bij Het Paviljoen in Gent georganiseerd in samenwerking met studenten van KASK Curatorial Studies. 

4 uur geleden
Een weekend vol evenementen in de Oostkerk

MIDDELBURG - Aankomend weekend is het weer goed vertoeven in de Oostkerk. Met Bird on the wire die Leonard Cohen meest geliefde klassiekers laten horen op vrijdag, op zaterdag de Singer-songwriter die meeschreef aan Rollercoaster van Danny Vera en op zondag kan je lekker wijntjes proeven onder het genot van wijn cabaret door de Aimabele Schoften.

5 uur geleden
Basisschool Het Element krijgt modderkeuken van Soroptimisten

MIDDELBURG - Soroptimist club Walcheren heeft voor de kleutergroepen van basisschool Het Element in Middelburg een modderkeuken aangeschaft. Die werd donderdag feestelijk 'geopend'. De keuken is voor een groep grotendeels taalarme kinderen met verschillende culturele achtergronden.

5 uur geleden