Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Come join the Fight! Het Swim to Fight Cancer event komt naar Middelburg in september

Come join the Fight! Het Swim to Fight Cancer event komt naar Middelburg in september

MIDDELBURG - Op 10 september 2022 is het zover: het allereerste Swim to Fight Cancer event in Middelburg. Met deze kletsnatte evenement wil de organisatie proberen om zo veel mogelijk deelnemers te laten zwemmen met als doel om een mooi bedrag aan donaties op te halen om baanbrekend onderzoek naar kanker mogelijk te maken (KWF) en er samen een knallend feest van maken. Want niemand kan ontkennen dat een wereld waarin kanker hopelijk geen dodelijke ziekte meer hoeft te zijn een betere wereld is.

In de binnenhaven van Middelburg organiseert het team van de Swim to Fight Cancer onder leiding van Fréderique van Wijngaarden dit eerste unieke zwemevent. Ze vertelt: “nadat in juli 2021 mijn broertje (23) gediagnostiseerd werd met schildklierkanker zakte de wereld onder onze voeten vandaan. Hij?! Die zo gezond leeft, een beer van een vent, sportief en altijd bezig met zijn voeding. Waarom hij? Na een intensief traject en snelle actie, onder andere door de samenwerking tussen het ADRZ en het Erasmus ziekenhuis in Rotterdam werd zijn behandeling snel gestart. Gelukkig was er behandeling mogelijk en is zijn toekomstperspectief positief. In januari kon hij, na een zware operatie waarbij de artsen zijn schildklier en een gedeelte van zijn lymfeklieren in zijn hals hadden weggehaald, beginnen aan de laatste fase met jodiumtherapie. Tijdens deze laatste fase deed Stichting Fight Cancer een oproep waarin zij opzoek waren naar een projectleider die de Swim to Fight Cancer in Middelburg wilde organiseren. Als zus met liefde voor organisatie en met deze ervaring wist ik het meteen. Hiervoor gaan wij ons inzetten!”

Het startschot wordt gegeven op de Maiskade waarna de zwemmers 2 kilometer (voor volwassen) of 500 meter (voor junioren tot 18 jaar) afleggen richting de Koningsbrug, terug via het Dok om uiteindelijk de finish weer te behalen ter hoogte van de Maiskade. Het evenement is voor jong en oud, recreatief of professioneel zwemmers een leuke uitdaging. Het is namelijk geen wedstrijd maar een samenkomst van mensen die zich in willen zetten voor het goede doel. Ook al ben je niet echt een waterrat, dan is het ontzettend leuk om te komen kijken en de zwemmers aan te moedigen onder het genot van een drankje, hapje en muziek. Naast dat het voornamelijk waterpret is zijn er op de kade ook van allerlei dingen te doen. Zo sponsort supermarkt op wielen Picnic voor de kleintjes leuke kinderactiviteiten, is er motiverende muziek op het podium van DJ Lisa Louise, is er de mogelijkheid wat te eten of te drinken en zet de Junior Kamer (JCI) zich in om onder andere de welbekende eendjesrace te promoten.

De organisatie van dit evenement is natuurlijk op zoek naar meer zwemmers, donateurs, sponsoren en (bedrijven)teams. Dus mocht jij opzoek zijn naar een kletsnatte uitdaging of ken jij iemand die de organisatie wilt ondersteunen? Schrijf je dan nu in via de website: www.swimtofightcancer.nl/middelburg of mail naar [email protected]

Dankzij wetenschappelijk onderzoek overleven steeds meer mensen kanker. De kans dat iemand 5 jaar na diagnose nog leeft, is in de afgelopen 50 jaar met maar liefst 90% gestegen! Maar nog altijd overlijden jaarlijks zo’n 45.000 Nederlanders aan deze vreselijke ziekte. Daarom blijft Stichting Fight cancer zich onverminderd inzetten op wetenschappelijk onderzoek naar methoden om kanker beter op te sporen en te behandelen.

Meer uit Middelburg

Wijkwandeling binnenstad Middelburg

MIDDELBURG - Wat kan er beter en wat is een succes in de binnenstad van de gemeente Middelburg? Daarover wordt vandaag gepraat, tijdens een wandeling door het centrum. Gemeente Middelburg nodigt u uit mee te lopen en te praten over de leefbaarheid in de binnenstad.

10 uur geleden
Informatiebijeenkomst Net op Zee Nederwiek 1

VEERE - Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) en TenneT TSO B.V. (TenneT) willen een ondergrondse hoogspanningsverbinding realiseren van het windenergiegebied Nederwiek in de Noordzee naar het Sloegebied in Borsele. Deze ondergrondse hoogspanningsverbinding is nodig om de duurzame energie, die in de toekomst op zee wordt opgewekt vanuit dit windenergiegebied, naar land te kunnen transporteren.

10 uur geleden
Kunstbende: seizoen 2022-2023 is geopend

MIDDELBURG - Jonge makers kunnen zich weer aanmelden voor het nieuwe seizoen van Kunstbende, dé creatieve community voor iedereen van 13 t/m 19 jaar in Nederland. De community biedt gratis workshops, tutorials, memberdagen, een wedstrijdtraject en coaching. Daarnaast kunnen jongeren op kunstbende.nl een profiel aanmaken, connecten met andere jongeren en feedback geven op elkaars projecten.

10 uur geleden
Jeu de Boules is springlevend

MIDDELBURG In augustus werd bij Club Jeu de Boules Middelburg het jaarlijkse Toorenvliedttoernooi gehouden. Ook de Nationale Beloftenselectie was aanwezig met twee damesteams en een herenteam. Onder hen ook clublid Myrthe Adriaanse, die zich samen met haar teamgenoten voorbereidde op het komend Europees Kampioenschap, dat in oktober wordt gehouden op Mallorca.

10 uur geleden
MediaMarkt Middelburg heropend na grootscheepse verbouwing

MIDDELBURG - MediaMarkt in Middelburg is na een verbouwing van vier maanden beter afgestemd op de moderne Zeeuwse elektronicaliefhebber. Afgelopen zaterdag, 24 september, opende de vernieuwde winkel ,die qua beleving en assortiment past bij de eisen van de moderne consument.

1 dag geleden
Nieuwe reeks filmcolleges: representatie en vooruitgang in cinema

MIDDELBURG - Onder leiding van filmwetenschapper Rudi de Boer organiseert Cinema Middelburg een nieuwe reeks filmcolleges met als titel: representatie en vooruitgang in cinema. De colleges vinden plaats in de cinema, op drie vrijdagmiddagen, van 15.00 – 17.15 uur. Op vrijdag 30 september 2022; vrijdag 7 oktober 2022; vrijdag 14 oktober. 

1 dag geleden
Ongecensureerd

MIDDELBURG - De ontwikkelingscoach Eggebeen (1982) werkte veel met kinderen. Ze deed en doet nog steeds ervaring op in het basisonderwijs. De puurheid van kinderen heeft haar altijd erg aangesproken. Momenteel coacht ze kinderen en hun ouders met als uitgangspunt: je mag zijn wie je bent; het gaat niet om citotoetsen, maar om jouw unieke zelf.

1 dag geleden