Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Come join the Fight! Het Swim to Fight Cancer event komt naar Middelburg in september

Come join the Fight! Het Swim to Fight Cancer event komt naar Middelburg in september

MIDDELBURG - Op 10 september 2022 is het zover: het allereerste Swim to Fight Cancer event in Middelburg. Met deze kletsnatte evenement wil de organisatie proberen om zo veel mogelijk deelnemers te laten zwemmen met als doel om een mooi bedrag aan donaties op te halen om baanbrekend onderzoek naar kanker mogelijk te maken (KWF) en er samen een knallend feest van maken. Want niemand kan ontkennen dat een wereld waarin kanker hopelijk geen dodelijke ziekte meer hoeft te zijn een betere wereld is.

In de binnenhaven van Middelburg organiseert het team van de Swim to Fight Cancer onder leiding van Fréderique van Wijngaarden dit eerste unieke zwemevent. Ze vertelt: “nadat in juli 2021 mijn broertje (23) gediagnostiseerd werd met schildklierkanker zakte de wereld onder onze voeten vandaan. Hij?! Die zo gezond leeft, een beer van een vent, sportief en altijd bezig met zijn voeding. Waarom hij? Na een intensief traject en snelle actie, onder andere door de samenwerking tussen het ADRZ en het Erasmus ziekenhuis in Rotterdam werd zijn behandeling snel gestart. Gelukkig was er behandeling mogelijk en is zijn toekomstperspectief positief. In januari kon hij, na een zware operatie waarbij de artsen zijn schildklier en een gedeelte van zijn lymfeklieren in zijn hals hadden weggehaald, beginnen aan de laatste fase met jodiumtherapie. Tijdens deze laatste fase deed Stichting Fight Cancer een oproep waarin zij opzoek waren naar een projectleider die de Swim to Fight Cancer in Middelburg wilde organiseren. Als zus met liefde voor organisatie en met deze ervaring wist ik het meteen. Hiervoor gaan wij ons inzetten!”

Het startschot wordt gegeven op de Maiskade waarna de zwemmers 2 kilometer (voor volwassen) of 500 meter (voor junioren tot 18 jaar) afleggen richting de Koningsbrug, terug via het Dok om uiteindelijk de finish weer te behalen ter hoogte van de Maiskade. Het evenement is voor jong en oud, recreatief of professioneel zwemmers een leuke uitdaging. Het is namelijk geen wedstrijd maar een samenkomst van mensen die zich in willen zetten voor het goede doel. Ook al ben je niet echt een waterrat, dan is het ontzettend leuk om te komen kijken en de zwemmers aan te moedigen onder het genot van een drankje, hapje en muziek. Naast dat het voornamelijk waterpret is zijn er op de kade ook van allerlei dingen te doen. Zo sponsort supermarkt op wielen Picnic voor de kleintjes leuke kinderactiviteiten, is er motiverende muziek op het podium van DJ Lisa Louise, is er de mogelijkheid wat te eten of te drinken en zet de Junior Kamer (JCI) zich in om onder andere de welbekende eendjesrace te promoten.

De organisatie van dit evenement is natuurlijk op zoek naar meer zwemmers, donateurs, sponsoren en (bedrijven)teams. Dus mocht jij opzoek zijn naar een kletsnatte uitdaging of ken jij iemand die de organisatie wilt ondersteunen? Schrijf je dan nu in via de website: www.swimtofightcancer.nl/middelburg of mail naar [email protected].

Dankzij wetenschappelijk onderzoek overleven steeds meer mensen kanker. De kans dat iemand 5 jaar na diagnose nog leeft, is in de afgelopen 50 jaar met maar liefst 90% gestegen! Maar nog altijd overlijden jaarlijks zo’n 45.000 Nederlanders aan deze vreselijke ziekte. Daarom blijft Stichting Fight cancer zich onverminderd inzetten op wetenschappelijk onderzoek naar methoden om kanker beter op te sporen en te behandelen.

Meer uit Middelburg

Beschonken Arnemuidenaar (38) rijdt met scooter tegen geparkeerde auto aan

ARNEMUIDEN - De politie heeft zaterdagavond een 38-jarige man uit Arnemuiden aangehouden nadat hij een ongeval had veroorzaakt. De man zou mogelijk ook onder invloed hebben gereden.

20 uur geleden
Festival Zeeland Klassiek 2024 vrijdag 28 juni van start

MIDDELBURG - Vanaf vrijdag 28 juni gaan bezoekers van Festival Zeeland Klassiek 2024 tien dagen lang op avontuur in de provincie Zeeland. Met het thema 'Nederlandse kunstenaars op het wereldtoneel' met in de hoofdrol de vrouwelijke componist ontdekken zij bijzondere muzikale vriendschappen tussen befaamde componisten en onze landgenoten.

22 uur geleden
Twee Duitse toeristen slachtoffer steekincident op camping in Vrouwenpolder

VROUWENPOLDER - Beide slachtoffers van het geweldsincident op een camping aan de Vroondijk in Vrouwenpolder zijn afkomstig uit Duitsland. Beide raakten zwaar gewond.

1 dag geleden
Persoon zwaargewond na val van trap in woning aan de Brouwersbuurt

DOMBURG- Een persoon is vrijdagavond zwaargewond geraakt bij een val van een trap in een woning aan de Brouwersbuurt. De hulpdiensten, waaronder ook de traumahelikopter, spoedden zich massaal naar het adres. Nadat het slachtoffer gestabiliseerd was, is hij/zij per ambulance naar het parkeerterrein achter het gemeentehuis gebracht. Hierna is het slachtoffer met de traumahelikopter naar het Erasmus Medisch Centrum overgebracht.

2 dagen geleden
Stadstekenklas stelt tentoon in Arnemuiden

ARNEMUIDEN - Op dinsdag 25 juni 2024 aanstaande is er een feestelijke bijeenkomst op de basisschool de Oleanderhof in Arnemuiden. De Stadstekenklas sluit dan het jaar af en hun tekeningen worden tentoongesteld.

2 dagen geleden
Zaterdag rijdt er een heel bijzondere brandweerauto door Middelburg

MIDDELBURG - Zaterdagmorgen wordt met de historische Magirus brandweerauto uit 1931 een rondrit door Middelburg gemaakt. 

2 dagen geleden
Tegelwippen? Bel de TegelTaxi

MIDDELBURG - Vorig jaar won de gemeente Middelburg het Zeeuws Kampioenschap Tegelwippen. Dit jaar wil de gemeente wederom samen met de inwoners de strijd aan gaan en zoveel mogelijk tegels te vervangen door groen. Daarom vraagt de gemeente haar inwoners hun eigen tuintegels te verruilen voor groen.

2 dagen geleden