Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Comb. Krijger & Zn. wint de slotkoers op Perpignan bij IFC Zeeland

Comb. Krijger & Zn. wint de slotkoers op Perpignan bij IFC Zeeland

GOES - Met Perpignan zijn we weer al toe aan de laatste vlucht van het internationale programma van de ZLU. Bij IFC Zeeland werden er 218 duiven ingekorfd door 33 liefhebbers. Vrijdagmorgen 6 augustus konden onze strijders het luchtruim kiezen voor een koers met het eerste stuk een westenwind, onderweg buien en het laatste stuk een stevige zuidwesten wind. Niet de meeste idealen omstandigheden voor de Zeeuwse duiven om nationaal mee te kunnen doen.

Een select gezelschap van 5 duiven wist ’s avonds nog de thuisbasis te bereiken. Het goud ging met ruime voorsprong naar de Comb. Krijger & Zn. die hun tweejarige donkerkras duivin om 21.13 uur konden klokte. Vertrokken op een jong van 3 dagen was dit genoeg motivatie om na een 10e plaats op Agen bij de IFC nu voor de hoofdprijs te gaan. John Lindenberg klokte zijn eerste duif weliswaar één minuut later dan Eric Dek, maar op een verder afstand was dus het zilver voor John en het brons voor Eric. Niet op hert podium maar zeker vermeldenswaardig waren de plaatsen 4 en 5 van respectievelijk Marco Houtekamer en Falco Schoemaker, die dus ook ’s-avonds nog konden klokken.

Op zaterdagmorgen werd het bal geopend door Adrie de Nooijer om 06.10 uur. Daarna kwamen de duiven vlot af waarop rond 08.30 uur het concours werd gesloten. Van de 33 deelnemers wisten er 20 één of meerdere duiven in de prijzen te klasseren. Prima prestaties werden geleverd door Eric Dek en Hans Lindenberg met ieder 7 vd 10 duiven in de prijzen (70%). Een score van 67% werd behaald door Sander Dijkema (2 vd 3 duiven). Marco Houtekamer (met 5 vd 10 duiven) en Jo Melis (met 3 van de 6 duiven) zullen ook tevreden terugkijken op de slotkoers met een score van 50%.

Als IFC Zeeland wacht ons een onzekere toekomst vanwege de perikelen rondom Duivencentrum de Nishoek. Mocht de NPO volharden in hun besluit om het nationale en internationale inkorfcentrum af te pakken dan beschikken we niet langer over een inkorflocatie. Het gevolg kan zo maar zijn dat 2021 het laatste jaar van ons bestaan van de Stichting IFC Zeeland wordt.

Uitslag 6 augustus, Perpignan, 218 duiven, 33 deelnemers, IFC Zeeland: 1-9.  Comb. Krijger & zn.; 2. J.J. Lindenberg; 3-8. E. Dek; 4-10. M.J. Houtekamer; 5.  F. Schoemaker; 6. Adrie de Nooijer; 7. H. Lindenberg.

Meer uit Beveland

Man gewond aan hoofd na ongeval Oosterschelde

COLIJNSPLAAT - Bij een ongeval op de Oosterschelde bij Colijnsplaat is zaterdagmiddag een man gewond geraakt aan het hoofd. De KNRM en de Kustwacht werden ingezet.

21 uur geleden
Kapelse bigband 'The Evergreens' gaat terug in de tijd in Wilhelminadorp

WILHELMINADORP - Op zaterdag 9 maart geeft bigband The Evergreens uit Kapelle een echte dansavond voor de liefhebbers van het stijldansen.

21 uur geleden
Kunstenaar Dani Ploeger: 'Mijn werk gaat over de wereld waarin we leven'

VLISSINGEN - Bij de Souburgse fanfare leerde hij dat er meer mogelijk is dan 'doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg'. Die les heeft Dani Ploeger ter harte genomen. Als kunstenaar zoekt hij de verbinding tussen de plek waar hij opgroeide en de kunstwereld. "Die mensen vinden me een rare, maar ik ben óók nog steeds iemand van het dorp."

1 dag geleden
Auto belandt in sloot in buitengebied Borssele: Inzittenden naar het ziekenhuis

BORSSELE - In het buitengebied van Borssele is vrijdagavond een personenauto op zijn kop in een vrijwel droge sloot beland. Zeker twee personen raakten gewond.

1 dag geleden
Hele gebied Omnium en Hollandsche Hoeve in Goes voortaan rookvrij

GOES - Binnen mocht al niet meer gerookt worden, maar voortaan is het hele terrein van het Omnium en de Hollandsche Hoeve in Goes een rookvrije zone. 'Hier komen veel kinderen en we willen het goede voorbeeld geven', aldus de partijen in het gebied die hiervoor samenwerken.

1 dag geleden
Goes vernieuwt centrum-zuid, inwoners kunnen meedenken

GOES - De gemeente Goes presenteert een conceptplan voor de toekomst van het gebied centrum-zuid. Voordat de gemeenteraad hierover definitief besluit, kunnen inwoners tot maandag 1 april online meedenken en suggesties geven. Ook is er op maandag 18 maart een inloopavond over de nieuwe visie in buurthuis de Pit in Goes.

2 dagen geleden
Ambachtenmarkt in Gasthuis Goes

GOES - Zaterdag 2 maart organiseert het activiteiten bureau van Zorggroep Ter Weel een ambachtenmarkt in het Gasthuis aan de Kievitlaan in Goes.

2 dagen geleden