Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

[Column] Jan Willem van der Voorden: Ben jij een maatschappelijk verantwoord ondernemer?

[Column] Jan Willem van der Voorden: Ben jij een maatschappelijk verantwoord ondernemer?

THOLEN - MVO, het klinkt je vast bekend in de oren. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is voor een bedrijf een punt dat de nodige aandacht krijgt. Althans behoort te krijgen. Maar in de drukte van de week schiet het er wel eens bij in om hier prioriteit aan te geven.

Voor mij geldt namelijk dat door de week heen het eruit ziet alsof mijn agenda op repeat staat: “Goedemorgen de wekker gaat! Ik sta op, ontbijt, ga werken en kom weer thuis. Daar staat mijn eten al klaar, vraag iedereen hoe de dag was, ik probeer een beetje te ontspannen, klets even bij, drink een bakje koffie en zeg welterusten voordat ik ga slapen. En ja hoor daar gaat de wekker weer en herhaalt het programma zich, dag na dag. Het zal jou vast best bekend voorkomen. Alsof het leven voorbij flitst.”

Je doet het samen

MVO doe je samen, met je collega’s op het werk. Doe het ook echt samen en met elkaar. Hierbij draait niet alles om snelheid maar vooral op precieze, genieten en zorgen dat alles soepel verloopt. Maak tijd voor maatschappelijk verantwoord ondernemen zodat het een deel van je werkdag is en niet iets wat je er even bij doet. Wanneer je maatschappelijk betrokken onderneemt geef je indirect aandacht aan je eigen medewerkers. Want voor ieder geldt een andere beleving.

Ga in gesprek

Wat voor de één als thema belangrijk is, is voor de andere onzin. Betrek dus je medewerkers bij een uiting van maatschappelijk verantwoord ondernemen voor je bedrijf. Vraag regelmatig intern na hoe jullie samen dit thema willen uitdragen binnen de regio en sector. Bundel krachten door medewerkers thema’s aan te laten dragen. Bespreek ze samen en selecteer degene die aansluiten bij wat je als bedrijf wilt uitstralen in de maatschappij om je heen. Probeer er rekening mee te houden dat ieder idee een goed idee is. Wanneer het idee minder aansluit bij je eigen visie, ga er dan over in gesprek met die ene medewerker of meerdere medewerkers. Verruim je eigen visie en ontdek wat MVO voor de ander betekent. Ook dit is een manier van maatschappelijk ondernemen maar dan vooral gericht op je eigen bedrijf en de onderlinge band met je medewerkers.

Visitekaartje

Het is een duidelijk signaal intern dat je staat voor goed werkgeverschap. Want zij zijn uiteindelijk het visitekaartje dat je elke dag verantwoord in de maatschappij achterlaat. Heb jij er al bij stilgestaan hoe belangrijk dit is voor je eigen bedrijf? Zet je medewerkers op de voorgrond. Het is namelijk erg belangrijk dat je inziet waar de mogelijkheden en kansen liggen. Samenwerken is essentieel wanneer het op maatschappelijk ondernemen aankomt en dat doe je samen met je collega’s. Zo straal je in de maatschappij ook uit dat je een betrokken bedrijf bent.

Jan Willem van der Voorden, ZUIDWEST logistiek

Meer uit Tholen

'Meer Zeeuwen langdurig aan het werk na WW-uitkering'

ZEELAND - Na een WW-uitkering blijven mensen langer aan het werk, blijkt uit een analyse van UWV. 73 procent bleef langer dan een jaar achter elkaar aan het werk. Dat is een stijging ten opzichte van eerdere jaren. De krapte op de arbeidsmarkt is een van de oorzaken hiervan.

1 uur geleden
Gezocht: Gezinnen die wasbare luiers willen testen in de gemeente Tholen

THOLEN - De gemeente Tholen zoekt weer gezinnen die vanaf juni gratis wasbare luiers willen testen. Het gebruik van wasbare luiers vermindert de hoeveelheid restafval bij jonge gezinnen. Dat draagt bij aan de gemeentelijke doelstelling om de hoeveelheid restafval per persoon per jaar te verminderen. Wasbare luiers zijn niet alleen beter voor het milieu, maar leveren ouders ook een besparing op.

19 uur geleden
Politie zoekt eigenaren van drie, onder verdachte omstandigheden in beslag genomen, fietsen

THOLEN/ STEENBERGEN- De wijkagenten van Tholen en Steenbergen hebben vrijdagavond drie fietsen in beslag genomen. Dit gebeurde onder verdachte omstandigheden. De politie is via social media op zoek naar de rechtmatige eigenaren van de fietsen. 

22 uur geleden
'Praat-ommetje' op de Wal in Tholen om gesprek over ouder worden aan te gaan

THOLEN - Op zes verschillende wandelpaden in Zeeland zijn vanaf mei de gloednieuwe Praat-ommetjes te bewandelen. Met op elk wandelpad gekleurde vragen en dilemma's op de bewegwijzeringspaaltjes die de wandelaars uitnodigen het gesprek over later aan te gaan.

1 dag geleden
Scooterrijder rijdt tegen bushokje en raakt gewond in Smerdiek

SINT-MAARTENSDIJK - Een scooterrijder is vrijdagmiddag gewond geraakt bij een ongeval aan de Provincialeweg in Sint-Maartensdijk. Hij reed vol door de ruit van een bushokje en moest met de ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht.

1 dag geleden
'Zeer grote kans op klachten hooikoorts met Pinksteren'

THOLEN - De piekperiode van het graspollenseizoen is in aantocht. Door het warme weer tot dusver in mei zijn al steeds meer grassoorten tot bloei gekomen en tijdens het pinksterweekend begint de piekperiode van het graspollenseizoen. Dit betekent dat de kans op hooikoortsklachten zeer groot is. Door buien spoelt de lucht soms schoon, maar tijdens droge momenten keert de overlast snel terug.

1 dag geleden
Thoolse lezersfoto van de week: 'Bloeiende tulpenvelden bij Vossemeer'

THOLEN - Elke week prijkt er op de ontspanningspagina van de wekelijkse Thoolse Bode een lezersfoto. Dit keer was het de foto van Piet Grim die de spotlight mocht vangen.

2 dagen geleden