Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Column Hanneke Marcelis: 'Collega's

Column Hanneke Marcelis: 'Collega's

De allereerste Nationale Collegadag. Heb jij het gevierd? Ik in ieder geval niet. Ik wist namelijk niet dat het bestond. En als je pas in de auto op weg naar huis hoort dat je díe dag je collega's in het zonnetje had moeten zetten, dan ben je te laat. Zo simpel is het. Volgend jaar een nieuwe kans.

Blijkbaar is het in het buitenland al veel langer een ding: Collegadag. Maar wij Nederlanders zijn daar altijd iets te nuchter voor geweest, vrees ik. Toch was er een bedrijfje dat het nodig vond om het ook in ons land te introduceren. Dus zet het in je agenda. Voortaan iedere 2 mei: Collegadag. En zo'n gek idee is dat eigenlijk niet, als je het mij vraagt.

Je zit toch iedere dag zo'n acht uur met je collega's opgescheept. En dat is vaak meer dan dat je überhaupt je eigen partner ziet. Uit onderzoek blijkt dat ieder mens in zijn leven zelfs zo'n 80.000 uur doorbrengt met zijn collega's. Laat dat even bezinken. Tachtig. Duizend. Uur. Dan mag je toch wel hard hopen dat je in ieder geval een beetje met ze door één deur kan. En iedereen weet: dat is lang niet altijd het geval. Ik werk pas een paar jaar, en ik heb ook al de nodige collega's meegemaakt waarbij je gillend weg wilde rennen. Ooit ontmoette ik een nieuwe collega die in de eerste vijf minuten al een uitgebreid betoog hield over hoe dieselrijders de meest verwerpelijke mensen van het land zijn. En dat is een verdomd ongemakkelijke eerste ontmoeting, als je een diesel rijdt. En ooit toen ik in mijn tienerjaren een bijbaantje had werd ik gekoppeld aan een meisje waarmee ik 'lekker veel gemeen had', volgens de baas. En dat was waar. We deden ongeveer dezelfde opleiding, we waren even oud, we waren allebei dol op katten. Maar we waren er ook al na ongeveer twee minuten achter dat het daar absoluut ophield. Er was géén klik. Nou, dan zijn de werkdagen lang.

Maar soms. Soms heb je geluk. Dan matcht het ineens wel. Zelfs als je het eigenlijk niet aan ziet komen. Bijvoorbeeld met een collega die in zijn vrije tijd hippe vegan-tentjes afgaat, terwijl je zelf het liefst dagelijks biefstuk eet. Of dan krijg je ineens zo'n collega waarbij je zo betrokken raakt dat ook jij het ineens spannend vindt als haar zoontje af mag zwemmen. Dat maakt de dagen dan toch een stuk leuker. En dat mag best gevierd worden tijdens Nationale Collegadag. Ik zal onthouden dat het bestaat.

Meer uit Tholen

Traumahelikopter geland in Poortvliet vanwege noodsituatie

POORTVLIET - Donderdagmorgen 22 februari om 11.05 uur is een medische noodsituatie ontstaan aan de Stoofstraat in Poortvliet.Voor de noodsituatie kwamen drie ambulances en een traumateam naar de locatie. De traumahelikopter landde hiervoor naast de ambulancepost van Poortvliet.Het is onduidelijk wat de toedracht van de noodsituatie was en hoe het met het slachtoffer gaat.

23 minuten geleden
Code geel vanwege storm Louis: Vanavond zeer zware windstoten

ZEELAND - Het KNMI heeft code geel afgekondigd voor vanavond vanwege de kans op zeer zware windstoten. Storm Louis bereikt dan ons land. "In het binnenland is tijdens stevige buien kans op windstoten van 90-100 km/uur. Later in de avond en komende nacht neemt de wind in kracht af", laat meteoroloog Matthijs van der Linden van Weeronline weten.

3 uur geleden
Steekpartij in Sint-Annaland, politie doet onderzoek

SINT-ANNALAND - In de nacht van woensdag op donderdag heeft er een steekpartij plaatsgevonden in Sint-Annaland. Hierbij raakte een man licht gewond. Een vrouw zou hem gestoken en er daarna vandoor zijn gegaan. 

5 uur geleden
Thoolse perenboomgaard wordt tijdelijk een groene ontmoetingsplek

THOLEN - De perenboomgaard aan de Luchtenburgseweg wordt omgetoverd tot een groene ontmoetingsplek. Met steun van het Stimuleringsfonds Samenleven stelt de gemeente 20.000 euro beschikbaar aan Natuurvereniging Tholen voor dit plan. De scholen en buurtbewoners worden bij het project betrokken.

20 uur geleden
Drie jubilarissen van Vogelvreugd gehuldigd om jarenlange lidmaatschap

THOLEN - Vogelvereniging Vogelvreugd organiseerde op vrijdagavond 9 februari haar jaarlijkse feestavond voor de leden en hun partners in de Meulvliet te Tholen. Ongeveer 35 personen genoten van een heerlijk warm en koud buffet, gevolgd door enkele rondjes bingo met leuke prijzen.

1 dag geleden
'105.000 mensen belanden na een val op de spoedeisende hulp'

SINT PHILIPSLAND - Fysiotherapeut Benjamin Brouwers gaf op woensdag 14 februari een lezing over valpreventie in dorpshuis De Wimpel. De aanwezigen hoorden verbijsterd dat er jaarlijks landelijk 105.000 mensen op de spoedeisende hulp belanden na een val, waarvan bijna de helft na een val in en rond het huis.

1 dag geleden
Zeeuwse agenten betrokken bij actie tegen 's werelds grootste hackersgroep

WEST-BRABANT/ZEELAND - De politie Zeeland-West-Brabant heeft een belangrijke rol gespeeld in een internationaal politieonderzoek naar de hackersgroep Lockbit. Dit onderzoek resulteerde vandaag in een internationale politieactie, waarbij in totaal 34 servers offline zijn gehaald en er twee aanhoudingen zijn verricht.  

1 dag geleden