Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Column Hanneke Marcelis: 'Centerparcs'

Column Hanneke Marcelis: 'Centerparcs'

Er zijn van die activiteiten die zo kneuterig en burgerlijk zijn, dat je er als 25-jarige niet aan hoort te denken. Want wie jong is, heeft de tijd en energie om de wereld rond te reizen. Om de Machu Picchu te beklimmen. Door de Grand Canyon te hiken. Tokio te ontdekken. Want als je Instagram mag geloven, ligt dat allemaal binnen handbereik. En dan moet je dus nog niet met een trolley naar de huishoudbeurs willen gaan. Op je vrije avonden deelnemen aan een cursus bloemschikken. Of je weekend doorbrengen in een huisje op Centerparcs. Nou zijn die eerste twee dingen me (nog) niet overkomen. Maar dat laatste? Dat is precies wat ik afgelopen weekend heb gedaan.

Die kneuterigheid van een weekendje Centerparcs begint al bij de planning. Want waar je voor een spannende reis alle blogs en websites afstruint om de meest toffe activiteiten en highlights te verzamelen, hoef je bij Centerparcs geen seconde over de planning na te denken. Je hoeft simpelweg alleen maar tegen iemand te zeggen dat je naar Centerparcs gaat. En dan lepelt diegene in één adem je volledige agenda op. 'Oh je gaat naar Centerparcs? Leuk. Dat wordt gourmetten. En zwemmen bij Aqua Mundo. Er is vast ook een bowlingbaan op het park? Lekker wandelen, monopoly spelen, en midgetgolven zeker?' Ja. Precies dat, inderdaad.

Het was een weekend lang met acht man op elkaars lip zitten. In zo'n huisje dat is ingericht in 1990. En waarbij je bij het neerploffen op het bed onmiddellijk heimwee krijgt naar de luxe boxspring die je thuis hebt staan. En we maakten ieder cliché waar. Ik lag uren in het zwembad. Propte me vol bij het gourmetten. Veroverde een gedeelde eerste plaats met midgetgolven. En verloor kansloos bij het bowlen. Het was niet spannend, het was niet avontuurlijk en het was zeker niet Instagram-waardig. Maar eerlijk? Het is lang geleden dat ik zo zorgeloos heb genoten. En ik ga heus nog wel een keer naar de Grand Canyon toe. Misschien zie ik de Machu Piccu nog wel. Of kies ik ervoor om die ellenlange vlucht naar Tokio te maken. Maar als ik volgende week weer de kans krijg om weer een weekend in zo'n kneuterig huisje te zitten? Dan twijfel ik geen moment. Die burgerlijke Nederlanders zijn zo gek nog niet, met hun Centerparcs.[l]

Meer uit Tholen

Bijna 30.000 euro voor lokale initiatieven dankzij Windfonds Krammer

SINT PHILIPSLAND - Deze maand was het weer zo ver. Windfonds Krammer overhandigde de cheques van de eerste ronde in 2024, waarmee ze projecten in de omgeving (mede) financiert.

1 dag geleden
Summergames brengt Thoolse jeugd samen

SINT PHILIPSLAND - Onder een stralende zon ging donderdag de derde activiteit van de Thoolse Summergames van start. Veertig kinderen, gewapend met spuitbussen, lieten hun artistieke talenten zien tijdens een graffiti-workshop bij jeugdhonk De Kelder in Sint Philipsland.

2 dagen geleden
Weerbericht: 'Aangenaam zomerweer, maar vanavond kans op buien'

THOLEN - De nieuwe week kent een zomerse start met 22 tot 27 graden en veel zon. 's Avonds stijgt wel de kans op (onweers)buien. Dinsdag is tijdelijk een mindere dag met flink wat buien bij maxima rond 22 graden. Vanaf woensdag is het een aantal dagen vrij aangenaam Hollands zomerweer met zon en oplopende temperaturen. Woensdag is het 22 tot 24 graden en donderdag 24 tot 27 graden.

2 dagen geleden
Tot jaarwisseling nog werkzaamheden voor betere bereikbaarheid Tholen

THOLEN - Dit voorjaar werden de nieuwe kruising en de aansluiting op de Molenvlietsedijk geopend. Tot en met het einde van dit jaar vinden er nog verschillende afrondende werkzaamheden plaats.

3 dagen geleden
Op de werkvloer bij accountant Dennis: 'Je bouwt echt een band op met klanten' [OP DE WERKVLOER]

SINT-MAARTENSDIJK - Remmerswaal Accountants & Adviseurs is een accountants- en advieskantoor met vestigingen in Roosendaal, Bergen op Zoom en Sint-Maartensdijk. Samen met zijn collega's zet accountant Dennis de Bruijn zich dagelijks in om klanten te adviseren bij hun administratie, jaarrekening en fiscale aangiften. Klanten van Remmerswaal zijn vooral MKB-bedrijven en particulieren in Zeeland en West-Brabant. Zij bouwen en vertrouwen al sinds 1956 op het kantoor, vooral dankzij het persoonlijke contact.

3 dagen geleden
Begeleidingsvaartuig scouting in de problemen op de Oosterschelde

STAVENISSE- Een begeleidingsvaartuig van de scouting is zaterdagmiddag in de problemen gekomen op de Oosterschelde. De oorzaak was een technisch mankement. Hierdoor had het vaartuig geen voortstuwing meer tijdens de begeleiding van de scoutingleden in  de bijboten. Onder leiding van de brandweer is de hele scoutingvloot begeleid naar de haven van Stavenisse.

4 dagen geleden
Het Schorrekoor met dirigent Ruijten treedt op tijdens Havendag Stavenisse

STAVENISSE - Op zaterdag 20 juli keert de Havendag in Stavenisse terug. Naast kraampjes en oude ambachten is er ook ruimte ingericht om van muziek te genieten. Het Schorrekoor verzorgt een optreden waarbij bezoekers kunnen genieten van een keur van liedjes dat het Schorrekoor ten gehore zal brengen.

4 dagen geleden