Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Column Hanneke Marcelis: 'Cadeaus'

Column Hanneke Marcelis: 'Cadeaus'

Verjaardagen zijn natuurlijk leuk. Laat daar geen misverstand over bestaan. Afgelopen weken barstte het bij mij van de verjaardagsfeestjes. Je kent dat wel. Zo'n periode waarin ineens iedereen tegelijkertijd jarig is. Mij hoor je niet klagen. Ik kom naar hartenlust taart eten en bier drinken. Maar met al die verjaardagen gaat één probleem gepaard: cadeautjes. Vroeger als kind had je namelijk altijd een verlanglijst van drie meter. Maar tegenwoordig is het antwoord op de vraag wat iemand wil hebben voor zijn verjaardag steevast het vertwijfelde 'Ohja. Goede vraag. Geen idee eigenlijk..' En dan begint het gedoe.

Je wil iets geven dat nuttig is, en dat bij de jarige niet onmiddellijk diep in een lade belandt en daar nooit meer uit komt. Je wil iets geven dat de jarige mooi vindt. En daarmee dus voorkomen dat je op het moment van uitpakken ineens afschuw in zijn ogen ziet en zo'n ongeloofwaardig 'oh, wauw.. Leuke vaas..' te horen krijgt. En je wil niet iets onorigineels geven. 'Oh, wéér een luchtje. Altijd lekker natuurlijk. Ik zet hem bij die vijf andere, oké?' En wat je al helemaal wil voorkomen: het groepscadeau. Dat is al helemaal afschuwelijk. Dat één iemand tóch een leuk idee heeft voor de jarige. Maar dat de gezamenlijke whatsappgroep steeds voller wordt wanneer de verjaardag nadert. Want iedereen wil natuurlijk lekker gemakkelijk bij dat ene idee aansluiten. En dan moet je op de avond van die verjaardag gaan staan wachten tot je met de hele groep compleet bent. Om dan om 23.15 uur eindelijk met zestien man één broodmes cadeau te geven.

Ik zie dan ook altijd op tegen de verjaardagen van de mensen die ik écht iets goeds wil geven. Want eerlijk, voor de verjaardag van de buurman van een oude vriendin lig ik niet echt wakker van mijn slechte cadeau. Maar afgelopen week was de persoon jarig die het beste cadeau ter wereld verdient: mijn moeder. Dus geen groepscadeau's, weer datzelfde luchtje of een lelijke vaas. Maar nachten wakker liggen om het perfecte plan te bedenken. Iets origineels. Wat ze mooi vindt. En wat ze niet zomaar vergeet. Zoals een felicitatie zwart op wit, op de deurmat van heel West-Brabant en Midden-Zeeland. Lieve mama, gefeliciteerd. Dat er nog maar vele gelukkige, gezonde en gezellige jaren mogen volgen.

Meer uit Tholen

Zestien teams deden mee aan eerste Thoolse Jeu de Boules Kampioenschap

SINT PHILIPSLAND - Afgelopen week werd ter gelegenheid van het 5-jarig bestaan van de Jeu de Boules baan in Sint Philipsland het eerste Thoolse Jeu de Boules Kampioenschap gehouden. Het idee was om iets leuks te organiseren en tevens uit te proberen of er voor zoiets belangstelling zou zijn. Hoewel er op meer aanmeldingen was gerekend, is gebleken dat het met de 32 deelnemers een heel leuk, en vooral gezellig evenement is geworden. 

7 uur geleden
Botsing tussen auto en fietser in Sint-Annaland, één lichtgewonde

SINT-ANNALAND - Een fietser is vanmiddag lichtgewond geraakt bij een aanrijding met een auto in Sint-Annaland. Het ongeluk gebeurde op de Langeweg. Volgens de politie kwamen de fietser en de automobilist door nog onbekende oorzaak met elkaar in botsing. 

1 dag geleden
Het pijnverhaal van Anita van Zielst: 'Wanhoop niet, wanhoop nooit'

(Advertorial) - Medio oktober 2023 zat ik zomaar wat te scrollen op Facebook, toen ik een bericht voorbij zag komen over een multidisciplinaire behandeling van chronische pijnklachten. En over het aanpakken van het probleem bij de bron, in plaats van alleen het wegpoetsen van de klachten. Vervolgens las ik: "En dat doen we bij Ayo Care net een tikkie anders dan je gewend bent."

1 dag geleden
Scooterrijder gewond naar ziekenhuis na botsing met auto in Poortvliet

POORTVLIET - Een scooterrijder is gisteravond gewond geraakt bij een aanrijding met een auto. Het ongeval gebeurde op de kruising van de Paasdijkweg met de Paasdijkstraat in Poortvliet. De scooter werd in de omgeving gestald en het slachtoffer is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht.

1 dag geleden
Sporten en geloof: Athletes in Action terug van weggeweest [FOTOALBUM]

THOLEN - Na zes jaar van afwezigheid was het afgelopen week weer tijd voor Athletes in Action (AIA). Georganiseerd door een negen koppige vriendengroep konden kinderen een week lang sporten op de Oesterputten. De organisatie Athletes in Action gebruikt sport als verbintenis om het evangelie van Jezus Christus te verspreiden. "Met elke dag een opkomst van meer dan veertig kinderen tijdens het dagprogramma en twintig tijdens het avondprogramma voor de oudere jeugd kijken we terug op een geslaagde week", aldus Marieke Priem, een van de organisatoren. 

2 dagen geleden
Vrouwenvereniging Sint Philipsland viert 90-jarig bestaan met American Party

SINT PHILIPSLAND - In 1930 werd in Den Haag de landelijke Nederlandse Bond voor Plattelandsvrouwen opgericht. Vier jaar later werd de Fluplandse afdeling ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Het doel van de bond was het creëren en onderhouden van lokale, regionale en landelijke netwerken van vrouwen met een gemeenschappelijke interesse om de leefomgeving te verbeteren. De kernwaarden verbinding, zingeving en ontwikkeling staan centraal. Later werd de naam veranderd in Vrouwen van Nu, met modernere inzichten en idealen. 

2 dagen geleden
Eerste Nederlandse walviskalfje gespot in de Oosterschelde

THOLEN - Afgelopen weekend is het eerste Nederlandse walviskalfje van deze zomer gespot. Het jonge zeezoogdiertje zwemt in de Oosterschelde en heeft de naam Loretta gekregen, vernoemd naar presentatrice en dierenvriend Loretta Schrijver.

3 dagen geleden