Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Column Gerben Dijksterhuis: ‘Ik dacht met weemoed terug aan vorig jaar’

Column Gerben Dijksterhuis: ‘Ik dacht met weemoed terug aan vorig jaar’

Elke maand vertelt Gerben Dijksterhuis over zijn werk als burgemeester van Borsele.

Op 26 oktober stond ik met een handjevol mensen bij de Landing in Baarland. We herdachten de Slag om de Schelde, dit jaar 76 jaar geleden. Ik keek over de Westerschelde en dacht met weemoed terug aan vorig jaar. Toen stond ik daar ook, op dezelfde plek, maar dan met tientallen mensen om mij heen. Groter kon het contrast tussen toen en nu niet zijn.
We leven in een moeilijke en onzekere tijd. Niemand kan ons vertellen hoe we er over een paar weken voor staan. Gaat het dan weer beter, blijven de cijfers gelijk of stijgen ze nog verder?

Tweede golf 

De tweede golf is een feit. Samen moeten we ervoor zorgen dat het aantal besmettingen afneemt. Dat kan door ons allemaal te houden aan de maatregelen. Hoe moeilijk dat af en toe ook is. Samen komen we hier doorheen. In het begin van deze coronaperiode zag ik veel saamhorigheid. De laatste tijd merk ik dat er meer spanningen in de samenleving ontstaan. Mensen zoeken de verschillen en leggen die onder een vergrootglas. Dat helpt niet. Het ‘wij’ en ‘zij’ wordt hierdoor groter. 

Eenzaamheid

Ik zou willen oproepen om terug te gaan naar dat warme hart en vanuit naastenliefde elkaar de helpende hand toe te steken! Die helpende hand is hard nodig. We hebben minder contact met familie, vrienden en kennissen, maar ook met collega’s en buren. Eenzaamheid ligt op de loer. Bij ouderen die zelfstandig wonen en de deur niet uit durven. Maar ook bij alleenstaande jongeren die al sinds maart thuiswerken. Vraag eens of je boodschappen voor je buurman kunt doen of vraag die alleenstaande vriendin hoe het met haar gaat. Met een simpel gebaar kun je het verschil maken. 

Zoektocht

Wil je helpen, maar weet je niet hoe? Bel dan met ons Vrijwilligershuis. In deze tijd pakken we zaken anders aan, zoals bij onze zoektocht naar de eerste Borselse kinderburgemeester. We doen via een filmpje een oproep. Kinderen uit Borsele die tussen tien en twaalf jaar oud zijn kunnen tot 9 november reageren. Heb je interesse of ken je de perfecte kandidaat? Solliciteer dan via onze website. En natuurlijk stel ik hem of haar graag later dit jaar voor. Zorg goed voor jezelf en elkaar!

Meer uit Beveland

Profibike Goes: Nieuwe winkel met bekend gezicht

GOES - Heel goed bereikbaar, direct naast een afrit van de A58 bij Goes kun je sinds een jaar terecht bij Profibike. Raoul de Regt is de vestigingsmanager van deze fietsenwinkel en ziet veel bekenden als klant de winkel binnenstappen.

1 dag geleden
Hennepkwekerij met 173 planten ontdekt in Buys Ballotstraat Goes

GOES - In een woning aan de Buys Ballotstraat in Goes heeft de politie donderdagmiddag een hennepkwekerij met 173 planten aangetroffen.

1 dag geleden
Landelijke pinstoring zorgt voor lange rijen en drukte

BEVELAND - Door een landelijke pinstoring is er een flinke drukte ontstaan in supermarkten en andere winkels. Rond 18.00 uur kwamen er duizenden meldingen binnen op AlleStoringen.nl. 

1 dag geleden
Groene wimpel en zes blauwe vlaggen voor Noord-Beveland

WISSENKERKE - Ook dit jaar doet Noord-Beveland het goed tijdens de uitreiking van de Blauwe Vlag. Binnen de gemeente ontvangen vijf jachthavens de Blauwe Vlag, waarvan een met de Groene Wimpel. Ook het Banjaardstrand bij Kamperland krijgt een Blauwe Vlag. 

2 dagen geleden
Hevige regenval veroorzaakt wateroverlast in Borssele

BORSSELE - Vanuit verschillende plaatsen in Zeeland komen meldingen binnen van wateroverlast door de langdurige regenval. Onder meer in Borssele is de brandweer in actie gekomen.

2 dagen geleden
Jaarmarkt Borssele belooft zaterdag spectaculaire demonstraties

BORSSELE - Het dorpshart van Borssele is zaterdag weer het sfeervolle decor van de gezellige jaarmarkt.

2 dagen geleden
Hoedekenskerke behoudt haar basisschool, De Regenboog verhuist naar andere onderwijskoepel

HOEDEKENSKERKE - Goed nieuws in Hoedekenskerke. Na zo'n anderhalf jaar van onzekerheid is het definitief: basisschool De Regenboog blijft bestaan. 

3 dagen geleden