Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

 College wil verkabelen ten noorden van Krabbendijke

College wil verkabelen ten noorden van Krabbendijke

KRABBENDIJKE - Het Reimerswaalse college van burgemeester en wethouders wil de 380 kV-hoogspanningsverbinding bij Krabbendijke ten noorden van het dorp onder de grond leggen. Van de drie mogelijke scenario’s vinden b&w de optie ‘Noord’ de beste.

Het college spreekt woensdag haar voorkeur uit op basis van gesprekken met belanghebbenden, zoals grondeigenaren, en onderzoek.

Gemeenteraad

De beoordeling van de drie varianten toont volgens b&w op veel onderdelen ‘geen wezenlijk’ verschil. Bij de aspecten ‘maatschappelijk draagvlak’ en ‘kosten’ scoort ‘Noord’ beduidend beter, aldus het college. ‘Met name grondeigenaren en gebruikers hebben zich nadrukkelijk uitgesproken voor het bundelen en combineren van infrastructuur ten noorden van Krabbendijke. Zij geven daarom de voorkeur aan variant Noord.’

De gemeenteraad buigt zich op dinsdag 11 juni over het collegevoorstel.

Landschap

In mei 2017 begon een studie naar een geschikt tracé voor het ondergronds leggen (verkabelen) van de bestaande 380 kV-hoogspanningsverbinding bij Krabbendijke. In de zomer van 2016 zegde de minister van Economische Zaken toe dat de bestaande 380 kV-verbinding bij Krabbendijke verkabeld wordt wanneer de nieuwe verbinding tussen Rilland en Tilburg klaar is. Dan staan er geen twee rijen masten in het landschap.

Bedenkingen

Reageert de gemeenteraad positief, dan werkt een projectgroep het basisontwerp van het voorkeurstracé verder uit. De projectgroep bestaat uit medewerkers van de gemeente Reimerswaal, provincie Zeeland, netbeheerder Tennet, waterschap Scheldestromen en Rijkswaterstaat. Zij stelde ook de afwegingsnotitie op.

Als de raad bedenkingen heeft bij het voorkeurstracé, bekijkt de projectgroep of de keuze heroverwogen moet worden.

Informatiebijeenkomst

Wanneer het basisontwerp klaar is, vindt er begin 2020 een tweede informatiebijeenkomst voor belanghebbenden plaats. De bestemmingsplanprocedure voor het project neemt waarschijnlijk een groot deel van 2020 en 2021 in beslag. De realisatie begint naar verwachting in 2024. Dan kan in 2025 de kabel in gebruik worden genomen en de bestaande verbinding worden verwijderd.

Meer informatie is te vinden op de website www.reimerswaal.nl/verkabelen.

Meer uit Reimerswaal

PvdA Kapelle en D66 Kapelle roepen provincie op vaste buslijn Wemeldinge te behouden

WEMELDINGE - De provincie Zeeland heeft in haar vernieuwde aanbestedingsplan voor het busvervoer in Zeeland nog steeds de huidige lijn door Wemeldinge geschrapt. Daartegen komen PvdA Kapelle en D66 Kapelle in opstand.

1 uur geleden
Feestelijk diner voor klanten Voedselbank dankzij rotary

GOES - Bij de Goederenloods Goes genoten 100 klanten van Voedselbank de Bevelanden, 70 volwassenen en 30 kinderen, donderdag van een feestelijk diner. Rotary clubs Goes de Bevelanden en Goes-Reimerswaal organiseerden dit diner in samenwerking met de Voedselbank. 

3 uur geleden
'Geen grote overtredingen' geconstateerd bij controle buitengebied Reimerswaal

KRUININGEN - Donderdag voerde de gemeente Reimerswaal een controle uit in de buitengebieden van Reimerswaal samen met de Regionale Uitvoeringsdienst Zeeland (RUD), waterschap Scheldestromen, Staatsbosbeheer en politie Zeeland-West-Brabant. Er zijn volgens de gemeente geen grote overtredingen geconstateerd.

21 uur geleden
Songs of Grace houdt zondagmiddag sing inn in Kapelle

KAPELLE - De band Songs of Grace houdt vanmiddag (zondag) vanaf 16.00 uur een gratis toegankelijke sing inn in de hervormde kerk in Kapelle.

2 dagen geleden
Knalfeest op Koningsdag bij Restaurant Café De Zwaan in Kapelle

KAPELLE - Bij Restaurant Café De Zwaan in Kapelle is het altijd gezellig. Ze hebben een mix van oud en nieuw, dus het voelt vertrouwd én modern.

2 dagen geleden
Bizar ongeval: 15-jarige crasht auto en eindigt ondersteboven in Yerseke

YERSEKE - De auto die gisteren over de kop vloog in Yerseke werd door een 15-jarige jongen bestuurd. De puber raakte niet gewond bij het ongeval.

3 dagen geleden
Boomgaarden staan in bloei; tijd voor wandel- en fietstochten

KRABBENDIJKE/KAPELLE - Zaterdag (13 april) vindt de derde editie plaats van de Bloesemwandeltocht vanuit Krabbendijke. Vanuit het Fruitteeltmuseum in Kapelle is er zaterdag een bloesemfietstocht. Een week later is dit museum het startpunt van een bloesemwandeltocht door boomgaarden in bloei.

4 dagen geleden