Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

College wil 260.000 euro investeren in dorpshuis Schore

College wil 260.000 euro investeren in dorpshuis Schore

SCHORE - Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Kapelle stelt de gemeenteraad voor maximaal 260.000 euro vrij te maken voor de verbouwing van het dorpshuis in Schore.

Het verouderde pand moet opgeknapt worden, wil het kunnen functioneren als 'huiskamer' van Schore. De gemeente Kapelle is bereid hierin te investeren, omdat het dorpshuis na de sluiting van de basisschool de enige openbare voorziening in het dorp is waar alle Schorenaren kunnen samenkomen. Een opgeknapt dorpshuis draagt in haar ogen bij aan de leefbaarheid in het dorp.

Functioneler

Aan de investering willen b&w een overeenkomst met Stichting Dorpshuis Schore koppelen waarin wordt vastgelegd dat de gemeente de eerste vijf jaar maximaal 20.000 euro per jaar bijdraagt. 

De stichting heeft in kaart gebracht hoe het dorpshuis vernieuwd kan worden. 'Met de verbouwing wordt het dorpshuis functioneler, duurzamer en vooral een prettigere omgeving om te verblijven', vindt het college. De leden van de Kapelse gemeenteraad bespreken het plan in hun vergadering van dinsdag 3 september.

Meer uit Reimerswaal

Gestolen brommobiel gevonden in Yerseke, verdachte opgepakt

YERSEKE - Op de Kijkuit in Yerseke is maandag een man aangehouden op verdenking van het stelen van een 45-kilometerauto. De 24-jarige man, zonder vaste woonplaats in Nederland, is aangehouden op aanwijzing van de eigenaar van het autootje. De verdachte is een bekende van de politie.

9 uur geleden
E-waste race van start op basisscholen, inwoners kunnen elektronisch afval aanmelden

HANSWEERT/KAPELLE - Leerlingen van de Juliana van Stolbergschool in Kapelle en De Schuttevaer in Hansweert doen sinds maandag mee aan de E-waste Race. Tot en met donderdag 20 april zamelen ze zoveel mogelijk elektronisch afval van buurtbewoners in. 

10 uur geleden
Kunstenaar Barre Verkerke op basisschool Schuttevaer

HANSWEERT - Van 15 tot en met 26 maart dompelde basisschool Schuttevaer in Hansweert zich onder in ‘Water in de kunst’, het thema van de kinderkunstweek dit jaar met als titel: ‘Van druppel tot tsunami’.

1 dag geleden
Mooie prestaties op meerkampfinale voor Olympia Kapelle

KAPELLE - Zaterdag was de meerkampfinale in Zierikzee. Veel turnsters van G.V. Olympia in Kapelle, die hoog genoeg geëindigd waren tijdens de 2 voorwedstrijden, turnden deze finalewedstrijd. En wat ging het goed. Er konden 4 medailles meegenomen worden en heel veel turnsters hebben een top 10 plaats behaald.

1 dag geleden
Man raakt gewond bij ruzie (update)

RILLAND - Bij een mishandeling in een pand gelegen aan de Hoofdweg, is één persoon gewond geraakt. Hulpdiensten waren massaal aanwezig. Volgens de politie ging er een ruzie aan de mishandeling vooraf.

3 dagen geleden
24-uurs voetbalmarathon vv Kapelle op 7 en 8 april

KAPELLE - Voetbalvereniging Kapelle organiseert op vrijdag 7 en zaterdag 8 april een 24-uurs voetbalmarathon. 

4 dagen geleden
'Waterplanten helpen met kustbescherming'

YERSEKE - In zijn onderzoek naar natuurlijke kustbescherming, onder meer in Zeeland, heeft Jaco de Smit ontdekt dat zeegras voor de kust verrassend weerbaar is tegen stormen en dat slijkkreeftjes de bodem juist minder stabiel maken. De Smit is promovendus bij het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ), dat ook een vestiging heeft in Yerseke.

4 dagen geleden