Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

College verjongt met komst van Corniel van Leeuwen (31)

College verjongt met komst van Corniel van Leeuwen (31)

THOLEN - In de raadsvergadering van maart neemt Corniel van Leeuwen (31) voor de ChristenUnie het wethoudersstokje over van Jan Harmsen (65). Koos de Feijter (63) neemt de raadsplek over van Van Leeuwen. 

"Bij de verkiezingen en de coalitievorming in 2018 heeft Jan Harmsen aan de fractie aangegeven op enig moment ruimte te willen bieden aan anderen om als wethouder aan te treden", schetst fractievoorzitter Jaap Hage van de ChristenUnie. "Een mooi gebaar vonden we als fractie om anderen kansen te gunnen. Daarom is bij de voortzetting van zijn wethouderschap afgesproken om na twee jaar een bezinningsmoment te plannen. Zeker ook om dan te bezien of er mogelijke kandidaten zouden zijn."

Jan Harmsen zegt graag ruimte te maken voor Corniel van Leeuwen. "Per slot van rekening heb ik zelf om een goed gesprek gevraagd, maar het doet wel een beetje zeer. Natuurlijk is het een pittige baan en merk ik echt wel dat ik de 65 jaar gepasseerd ben, maar er liggen nog mooie uitdagingen in onze gemeente en in Zeeland. Er gebeuren echt heel veel mooie dingen in onze samenleving. Lees de nieuwjaarsspeech van onze burgemeester er nog maar eens op na. Ik ben dankbaar daar aan te hebben mogen bijdragen. Voor een jong en energiek talent zijn er volop triggers om zich voor onze samenleving in te zetten. Het is Corniel van harte gegund."

Stilzitten is echter niks voor Harmsen. Glimlachend zegt hij: "Er zal best wel weer wat op mijn pad komen. Ik heb een mooie tijd gehad. Veel geleerd. Hard gesjouwd. Mooi dat ik aan het gemeentebestuur mijn bijdrage mocht leveren. Voor de toekomst hoop ik mijn kennis en ervaring blijvend dienstbaar te kunnen maken."

Meer uit Tholen

Weekendweer Tholen: 'Herfst start met vleugje nazomer'

THOLEN - Dit is het weerbericht voor het eiland Tholen van zaterdag 23 en zondag 24 september. Kort samengevat: We kunnen een regenachtige start van het weekend verwachten, maar zondag brengt nazomerweer met zon en warme temperaturen.

2 uur geleden
Weihoek in het midden van zonneparkstrijd: Omwonenden positief, SP niet

THOLEN - Hoewel de omwonenden van de Weihoek in Poortvliet positief zijn over het idee van een zonnepark in hun landschap, kan dit op weerstand stuiten in de gemeenteraad. Het zonnepark is een risico van overbelasting van het stroomnet en in strijd met een eerder aangenomen motie, aldus Theo Korevaar van de SP Tholen.

7 uur geleden
Christelijk Thools mannenkoor Rehoboth bestaat 50 jaar

THOLEN - Het Christelijk Thools mannenkoor Rehoboth bestaat bijna 50 jaar. Een bijzondere mijlpaal, zeker ook omdat het mannenkoor tot op de dag van vandaag een lid in het midden heeft van het eerste uur. Uniek ook omdat het koor na een aantal jaren van krimp weer gestaag groeit. En tijdens de jubileumzangavond op 30 september verdubbelt het koor ook nog eens in aantal. “Uniek dat er zoveel leden hebben opgegeven om tijdens de jubileumzangavond met ons mee te zingen.”

1 dag geleden
Vermiste 82-jarige man uit Tholen gevonden in ziekenhuis Frankrijk

THOLEN - De 82-jarige man uit Tholen die sinds zaterdag 16 september vermist was, is woensdag weer gevonden in een ziekenhuis in Frankrijk. Dat laat de familie van de man weten op social media.

1 dag geleden
Op de werkvloer bij Joey: 'Je kijkt nooit meer hetzelfde naar een verpakking'

Niemand kan mooier over een beroep vertellen dan degene die er dagelijks mee bezig is. Wie zijn de mensen achter het beroep, wat zijn hun drijfveren? Wat maakt hun vak de moeite waard, elke werkdag weer? En hoe ziet die werkdag er eigenlijk uit? Deze week: Joey Cloots.

2 dagen geleden
Minister Yesilgöz: 'Maerloo mag persoonlijk bezit ontvangen en panden kopen'

SINT PHILIPSLAND - Demissionair minister Dilan Yesilgöz van Justitie en Veiligheid verklaart dat iedereen persoonlijke bezittingen mag doneren aan vereniging Maerloo, zowel binnenlands als buitenlands. Bovendien heeft de vereniging in Sint Philipsland de vrijheid om panden te kopen, waaronder de enige dorpskroeg in het dorp.

2 dagen geleden
Jong veulen ontsnapt en wordt aangereden op de Rijksweg, eindigt in sloot

SINT PHILIPSLAND - Een veulen werd in de nacht van maandag op dinsdag aangereden bij Sint Philipsland en belandde vervolgens in een sloot. Volgens de brandweer waren op dat moment meerdere paarden losgebroken en liepen ze over de Rijksweg.

2 dagen geleden