Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

College Veere komt met een coronaspreekuur

College Veere komt met een coronaspreekuur

DOMBURG - Burgemeester Rob van der Zwaag en wethouders Chris Maas, Pieter Wisse en Adri Roelse houden elke woensdag tussen 13.00 uur en 15.00 uur spreekuur.

Inwoners en ondernemers die met vragen zitten over de coronacrisis kunnen deze stellen. Niet in persoon, maar in een telefoon- of videogesprek. Van der Zwaag heeft dat gezegd in een toespraak, die is te vinden op de social media-kanalen van de gemeente Veere.

Een afspraak maken kan via [email protected] of 0118-555381. 

Meer uit Middelburg

Dit weekend Zeeuwse Vliegdagen op Vliegveld Midden-Zeeland

ARNEMUIDEN - Zaterdag 20 en zondag 21 juli gaat het eindelijk weer gebeuren: de Zeeuwse Vliegdagen op Vliegveld Midden-Zeeland. Na twee succesvolle edities in 2018 en 2019, gooide corona roet in het eten. En vorig jaar kon het evenement niet doorgaan vanwege het weer. Havenmeesters Remco en Madelief zijn blij dat het evenement dit jaar weer plaats kan vinden. Remco: 'We zien de Vliegdagen als een dagje uit voor de hele familie en om kennis te maken met de Zeeuwse luchtvaart.'  Op vliegvakantie naar Oostende Remco: ,,Vliegveld Midden-Zeeland bestaat sinds 1969 en is op 13 juni 1970 geopend voor gemotoriseerd vliegverkeer."Madelief: ,,Toen waren er nog vakantievluchten met 10, 12 personen naar Oostende, Rotterdam of Amsterdam. Dat was wel iets anders dan een Boeing 747. Nu wordt de luchthaven onder andere gebruikt voor de zakenluchtvaart, door offshore bedrijven en pleziervluchten. Er zijn ook vliegscholen op de luchthaven, die vliegopleidingen bieden voor het particuliere brevet. En één van de helikopters van de kustwacht is hier gestationeerd. Dat is echt een aanwinst."Remco: ,,Voor ons en voor Zeeland. De helikopter is van dichtbij te bewonderen tijdens de Zeeuwse Vliegdagen en de bemanning is aanwezig om vragen te beantwoorden."Madelief: ,,Een tijdje geleden leidde ik mijn opa en oma rond over het vliegveld. Natuurlijk liet ik ze ook de helikopter zien. Toen we de hangar binnenstapten vielen ze bijna achterover, zo indrukwekkend vonden ze het. Dan realiseer ik me dat ik op een heel bijzonder plek werk."

1 uur geleden
GGD Zeeland tekent met vijf Zeeuwse gemeenten Zonvenant van Nationaal Huidfonds

MIDDELBURG - "Onze inwoners beschermen tegen huidkanker. Daar zetten we ons natuurlijk graag voor in", aldus Joke Gaemers, directeur van GGD Zeeland. De GGD heeft daarom het Zonvenant, een initiatief van het Nationaal Huidfonds, ondertekend. 

5 uur geleden
Kunstwerk Gazaanse kunstenaar opgehangen in Middelburg

MIDDELBURG - Het kunstwerk 'I'm still alive' van kunstenaar Maisara Baroud uit Gaza is heeft een nieuwe plek gekregen in Middelburg. Het kunstwerk werd donderdag in de colonnade aan de Groenmarkt in Middelburg opgehangen met medewerking van dominee Chris Kors en de gemeente van de Nieuwe Kerk.

18 uur geleden
Gemeente Veere neemt maatregelen tegen langdurige leegstand woningen

DOMBURG - Binnen de gemeente Veere is er een beperkt aantal woningen dat langdurig leegstaat. Dit zijn woningen die langer dan zes maanden niet bewoond zijn. De gemeente vindt het zonde dat deze woningen onbenut blijven, zeker gezien de huidige woningmarkt. Daarom heeft de gemeenteraad van Veere de Leegstandsverordening vastgesteld. 

21 uur geleden
Zaterdag 32e edtitieTrekkertrek in Aagtekerke

AAGTEKERKE - Aanstaande zaterdag wordt voor de 32e keer de Trekkertrek in Aagtekerke georganiseerd. Het evenement vindt dit jaar plaats op een andere locatie, namelijk aan de Herenweg in Aagtekerke.  

1 dag geleden
Oud-leden tafeltennisvereniging Middelburg gezocht voor een feestje

MIDDELBURG - Dit jaar bestaat TTC Middelburg 20 jaar. De tafeltennisvereniging wil dit zaterdag 31 augustus vieren met huidige en oud-leden van de club. 

1 dag geleden
Gratis doorzichtige PMD-zakken voor inwoners gemeente Middelburg

MIDDELBURG - Donderdagochtend om 11.00 uur neemt wethouder Treurniet de eerste PMD-zakken dispenser in de ZB gebruik.

2 dagen geleden