Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

College onderstreept: 'Géén bebouwing op grond van voormalige volkstuintjes'

College onderstreept: 'Géén bebouwing op grond van voormalige volkstuintjes'

THOLEN - Er wordt niet gebouwd op de voormalige volkstuintjes aan het Hertenkamp. Dat onderstreept het Thoolse nogmaals na vragen van Jacques Dekkers van PvdA/GroenLinks. Volgens Dekkers hebben Tholenaren het vermoeden dat er gewerkt wordt aan woningen. Volgens B&W wordt het perceel alleen geëgaliseerd.

Wat gebeurt er allemaal bij de voormalige volkstuintjes aan het Hertenkamp in Tholen? Dat vroeg Jacques Dekkers van PvdA/GroenLinks zich af. Volgens hem vinden er flinke werkzaamheden plaats terwijl het college eerder toegezegd zou hebben dat er géén woningbouw zou plaatsvinden. Volgens Dekkers hebben inwoners van Tholen echter het vermoeden dat er wel degelijk gewerkt wordt aan woningen en een parkeerterrein. "Verschillende omwonenden en andere inwoners van Tholen verbazen zich over de grootschaligheid van de werkzaamheden", zo stelde het raadslid in een brief.

Tuin

De volkstuintjes, die eerder op deze grond gevestigd waren, gaven de gemeente Tholen op een gegeven moment te veel rompslomp. Zo kwamen er veel klachten van huurders en zorgde een en ander voor veel werk voor de gemeente. Om die reden besloot het college dat de volkstuintjes opgeheven moesten worden. Lange tijd was er grote onzekerheid over wat er met het perceel zou gaan gebeuren. De grond werd verkocht aan een buurtbewoner die het perceel bij zijn tuin wilde voegen en ook als zodanig wilde gebruiken. B&W gaf destijds al aan geen woningbouw op de grond toe te staan. Dat is zo vastgelegd dat ook volgende eigenaren van de grond daar niet mogen bouwen. Toch was Dekkers er niet gerust op. De werkzaamheden die nu plaatsvinden zijn volgens hem grootschalig. "Ook vinden er op dit moment grootschalige grondverplaatsingen plaats op de voormalige volkstuintjes aan het Hertenkamp en aangrenzend perceel", zegt Dekkers die vreest dat er toch gebouwd gaat worden.

Egaliseren

De gemeente laat in een antwoordbrief weten dat de gemaakte afspraken nog steeds geleden en onderstreept daarin dat er geen plannen voor (woning)bouw zijn. "Er is in september 2019 een omgevingsvergunning verleend voor het ophogen van het perceel dus in die zin is het college van de werkzaamheden op de hoogte", zo zegt B&W. "De werkzaamheden zijn, voor zover ons bekend, nodig om het perceel te egaliseren. Tevens wil de eigenaar het waterschap tegemoet komen door een betere oppervlaktewaterafvoer te maken en daarvoor onder andere riet te verwijderen en de sloot opnieuw te profileren."

Schietbaan

Volgens de gemeente Tholen is er melding gedaan van verplaatsing van 800 m3 grond en voldoet dit aan de eisen. Ook is de grond gekeurd en is geschikt gebleken. "Deze grond is afkomstig van de Schietbaan." Het college nog steeds van mening te zijn dat op het voormalige volkstuinencomplex geen woningbouw mag komen. "Een eigenaar is vrij om met zijn grond te doen wat binnen de kaders van regelgeving toegestaan is. Ons is niet bekend dat de eigenaar concrete plannen of voornemens heeft die de kaders te buiten gaan." Het college is dan ook niet van plan om de eigenaar om tekst en uitleg te vragen: "Wij vinden het geen taak van het gemeentebestuur om aan particulieren te vragen wat hun intentie is met een perceel grond." 

Meer uit Tholen

Thoolse ateliers openen de deuren tijdens negende editie OPEN Atelierroute

THOLEN/SINT PHILIPSLAND - De negende editie van de OPEN Atelierroute gaat aanstaande zaterdag van start. Tijdens de route stellen kunstenaars uit de regio hun ateliers en expositieruimten open voor het publiek. 

19 uur geleden
Aantal honingbijen dat afgelopen winter stierf in Zeeland flink toegenomen

ZEELAND - Het aantal honingbijen dat afgelopen jaar stierf in de winter, is flink toegenomen. Dat blijkt uit onderzoek van de Wageningen Universiteit & Research. In Zeeland stierven er afgelopen winter 27,8 procent meer honingbijen dan normaal. 

22 uur geleden
Overheid verstuurt volgende week maandag een NL-Alert testbericht

THOLEN - De overheid zendt op maandag 5 juni rond 12.00 uur een NL-Alert testbericht uit. Hierdoor ervaren Nederlanders hoe het is om een NL-Alert te ontvangen bij een noodsituatie, zoals een grote brand of overstroming.

1 dag geleden
Risico op natuurbranden in Zeeland verhoogd naar 'extra alert'

ZEELAND - Het risico op natuurbranden in Zeeland is zojuist verhoogd naar de fase ‘extra alert’. Dat laat de Veiligheidsregio Zeeland weten. “Dat betekent dat we mensen vragen extra alert te zijn op het ontstaan van brand in de natuur.”

1 dag geleden
'Groei van werkgelegenheid in Zeeland komt in 2024 tot stilstand'

ZEELAND - De groei van werkgelegenheid in Zeeland komt in 2024 tot stilstand door lagere economische groei en krapte op de arbeidsmarkt. Dat blijkt uit een prognose van het UWV. In de meeste sectoren neemt het groeitempo af. Voor de industrie, financiële diensten en de bouw wordt volgend jaar een lichte banenkrimp verwacht.

1 dag geleden
De Thoolse natuur groeit en bloeit: boswachter Marijke vertelt er alles over

THOLEN - De temperaturen lopen op, bloemen komen weer in bloei en vogels leggen eieren. De lente is in volle gang! Ook op het eiland vinden er weer allerlei veranderingen plaats in de natuur. Iemand die hier alles over kan vertellen is boswachter, Marijke Lieman.

2 dagen geleden
Mogelijk sinkhole aangetroffen op Zeedijk bij Oud-Vossemeer

OUD-VOSSEMEER - Op de Zeedijk bij Oud-Vossemeer is gisteren een mogelijk sinkhole aangetroffen. Dat laat Waterschap Scheldestromen weten. 

3 dagen geleden