Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

College Middelburg wijst Geersesweg aan als nieuwe locatie skatebaan

College Middelburg wijst Geersesweg aan als nieuwe locatie skatebaan

MIDDELBURG - Het college van Middelburg heeft een ontwerpbesluit genomen waarin de locatie Geersesweg, direct naast het mountainbikeparcours en tussen het snipper-voetpad en tegen het talud van de N57, wordt aangewezen als locatie voor de nieuwe skatebaan. Volgende week start de inspraakprocedure. Daarna neemt het college een definitief besluit. Voorafgaand aan de keuze voor deze locatie, heeft een uitgebreid onderzoek plaatsgevonden naar alle locaties die zijn aangedragen via doemee.middelburgers.nl en een interne inventarisatie.

Alle aangedragen locaties zijn onderzocht. Zo moet de locatie onder andere eigendom zijn van de gemeente, passen binnen de geluidsnormen en is er een kavel nodig van minimaal 1.500m2. Ook moet de locatie goed bereikbaar zijn voor de gebruikers. Het zou bovendien een pluspunt zijn als de locatie op een plek ligt waar meer activiteiten zijn die een link hebben met skaten, sporten of jongeren.

Beoordeling locaties
Veel locaties vielen af omdat ze óf geen eigendom waren van de gemeente, of omdat de grond een andere bestemming had. Denk aan het terrein bij de HAP, het Zwin of de grond bij de Mortiere. Veel plekken die goed bereikbaar zijn, liggen te dicht bij de bewoning, waardoor er weer geluidsoverlast kan ontstaan, zoals het Amaliapark en park Toorenvliedt. Verder zijn er ook een aantal locaties die weer zo ver van de bewoonde wereld liggen, dat ze niet goed bereikbaar zijn voor de skaters en waar ook minder sociale controle is, zoals het festivalterrein van City of Dance. Op doemee.middelburgers.nl staat vanaf morgen een overzicht waarop te zien is waarom bepaalde locaties zijn afgevallen.

Belanghebbenden
Nadat veel locaties om technische redenen afvielen, bleven het Meiveld en de Geersesweg nog over. Het Meiveld is uiteindelijk afgevallen omdat uit verder onderzoek bleek dat de locatie toch voor geluidsoverlast kon zorgen op de flats. Toen bleef alleen de Geersesweg nog over. Met de direct aanwonenden en andere belanghebbenden in het gebied is gesproken over deze locatie.

Versterken recreatieve functie
Uit de gesprekken bleek dat meerdere aanwonenden zich zorgen maken over overlast in het gebied. Men is bang dat dit verergert. Als het besluit definitief wordt, gaat de gemeente in een vervolgtraject over deze zorgen in gesprek met de aanwonenden en andere belanghebbenden. Ook wordt in zo’n vervolgtraject gesproken over het mogelijk versterken van de recreatieve functie van het gebied.

Inspraakprocedure
Van 6 oktober tot en met 17 november is er zes weken de tijd voor het inbrengen van een formele zienswijze. Na die periode neemt het college een definitief besluit. Als het definitieve besluit inhoudt dat de Geerseseweg de nieuwe locatie wordt, begint het ontwerp: op welke manier past een nieuwe skatebaan goed in de omgeving van de beoogde locatie? Dit gaat de gemeente doen samen met de direct betrokkenen. De skatebaan zelf wordt ontworpen door de skaters. Als alles volgens planning verloopt, kan de nieuwe skatebaan voorjaar 2022 in gebruik genomen worden.

Zie ook:
Gemeenteraad Middelburg stemt unaniem in met nieuw skatepark

Meer uit Middelburg

Middelburg vol Kunst op zondag 4 juni!

MIDDELBURG - Op zondag 4 juni 2023  zijn ateliers, galeries en musea in de binnenstad van Middelburg weer geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Deelnemers van de kunstroute ijveren ervoor om uw bezoek zo interessant mogelijk te maken. 

7 uur geleden
Zeeuwse dialoogtafel in het teken van herdenking en viering 150 jaar afschaffing slavernij

MIDDELBURG - Op 29 juni 2023 om 17.30 uur (inloop vanaf 17.00 uur) vindt in het Zeeuws Archief in Middelburg de Keti Koti dialoogtafel plaats. Keti Koti betekent ‘verbreek de ketens’ en deze dialoogtafel is onderdeel van de landelijke herdenking van de afschaffing van de Nederlandse slavernij.

7 uur geleden
Alerte buurtbewoner betrapt man met gestolen spullen aan de Breeweg

MIDDELBURG - Een man uit Middelburg (30) is gisteravond gearresteerd nadat hij probeerde in te breken in een auto aan de Breeweg. Een alerte buurtbewoner zag de man en schakelde de politie in. De man bleek ook allerlei andere gestolen spullen in zijn bezit te hebben.

9 uur geleden
Studenten HZ ontdekken potentie Zeeuws zeewier

MIDDELBURG - Op vrijdag 26 mei even geen college in het verschiet voor de veertig enthousiaste studenten van de studie chemie van HZ University of Applied Sciences. In plaats daarvan maakten ze een opwindende roadtrip door Provincie Zeeland. Onder leiding van Dockwize gingen de studenten op bezoek bij bedrijven in de regio waar ze de productie bekeken van Wilthagen en Elopak en daarna een bezoek brengen aan The Seaweed Company. Dit avontuur biedt de studenten de mogelijkheid om de uitdagingen waarmee MKB-bedrijven in de regio te maken hebben, beter te begrijpen en zelf de potentie van Zeeuws zeewier toe te passen. ?

1 dag geleden
Restaurant tijdelijk gesloten vanwege lekkende Co2-cilinder

MIDDELBURG – De brandweer heeft vrijdagmiddag enige tijd een restaurant op de Markt in Middelburg gesloten nadat er in een kelder een CO-2 cilinder was leeggelopen.

1 dag geleden
Waterscouts brengen plastic afval in kaart

WALCHEREN - Tijdens het Zeeuws Water Kamp in het Pinksterweekend brengt de Zeeuwse vloot scoutingboten plastic afval in de Zeeuwse wateren in kaart. 

2 dagen geleden
Nieuwe melodieën voor het carillon in Veere

VEERE - Zaterdag 20 mei heeft stadsbeiaardier David van der Vlies nieuwe melodieën op de speeltrommel van het historische carillon in Veere gezet.

2 dagen geleden