Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

College Middelburg positief over advies klankbordgroep Geersesweg

College Middelburg positief over advies klankbordgroep Geersesweg

MIDDELBURG - Het college van de gemeente Middelburg neemt het advies over van de klankbordgroep voor het ontwerp van het gebied rond de nieuwe skatebaan. De klankbordgroep adviseert naast het gebruikelijke parkmeubilair, verlichting bij de skatebaan te plaatsen, een toiletvoorziening, buitenfitness, een natuurspeelplaatsje en om het voetbalveldje op te knappen en te verkleinen. Hiermee wordt het gebied aantrekkelijker voor verschillende doelgroepen en wordt de sociale controle vergroot.

Het advies is tot stand gekomen na een uitgebreid participatietraject met (direct) aanwonenden, skaters en de scouting. De hoofdingang komt in het verlengde van het Torenvalkpad. De ingang naast het scoutinggebouw van de Gouden Cirkel wordt de secundaire ingang. Ook komt er een toiletvoorziening. Een deel van de klankbordgroep zou graag een stenen toiletgebouw zien. In afwachting van een subsidie aanvraag en een eventuele crowdfundingsactie wordt de toiletvoorziening voorlopig ingevuld door een Dixie. De verlichting van de baan was eerder al toegezegd door het college tijdens de inspraak. Vanuit het wijkbudget is nog geld voor een buitenfitness in de wijk, dit zou naast de skatebaan kunnen komen. De buitenfitness, het opknappen van het voetbalveldje en de natuurspeelplaats met agroforestry moeten het gebied aantrekkelijker maken voor verschillende doelgroepen, wat weer zorgt voor meer sociale controle.

Stijgende bouwkosten
Het huidige krediet is te weinig voor de aanleg van de skatebaan en ook voor de inpassing volgens het ontwerp van de klankbordgroep. De belangrijkste reden hiervoor is de stijgende bouwkosten voor de skatebaan. Ook zijn de kosten voor de inpassing hoger dan wanneer de baan geplaatst zou worden op een plek waar al voorzieningen zijn. 30 mei behandelt de raadscommissie Ruimte het voorstel voor aanvullend krediet voor de aanleg en inpassing van de skatebaan.

Aanleiding
Aanleiding is een uitspraak van de rechtbank dat de skatebaan Wim in de Veersepoort in januari 2021 gesloten diende te worden. De raad heeft daarop besloten krediet ter beschikking te stellen voor de realisatie van een nieuwe skatebaan ergens in Middelburg. Ook heeft de raad de wijze van participatie vastgesteld. Voor het zoeken naar een geschikte locatie is een aantal locaties onderzocht op geschiktheid. Uiteindelijk bleef de locatie Geersesweg over als meest geschikte locatie die met een voorgenomen besluit als zodanig is aangewezen. Met de omwonenden is eerst een inspraaktraject gevolgd waarna het college een definitief besluit heeft genomen de locatie Geerseweg aan te wijzen als nieuwe locatie voor de skatebaan. Voor de inpassing van de skatebaan op deze locatie is een klankbordgroep ingesteld. Die klankbordgroep heeft een eindadvies uitgebracht. Dat eindadvies werd aan het college overlegd om daarop een besluit te nemen.

Meer uit Middelburg

Strandpaviljoen Kaapduin in Dishoek voorlopig dicht door verzakkingen

DISHOEK - Wegens een verzakt terras heeft strandpaviljoen Kaapduin de deuren donderdag 30 juni gesloten. Nader onderzoek heeft aangetoond dat er sprake is van mogelijk instortingsgevaar. Daarom is gisteren het strandpaviljoen afgezet.

21 uur geleden
Bouw nieuw politiebureau Middelburg vertraagd

MIDDELBURG - Anders dan de borden op de bouwplaats suggereren zal het nieuwe politiecomplex in Middelburg niet eind dit jaar maar pas volgende zomer in gebruik worden genomen. De bouw heeft onlangs dan wel haar hoogste punt bereikt maar de realisatie van het nieuwe politiebureau heeft wel de nodige vertraging opgelopen.

21 uur geleden
Aanleg nieuwe skatebaan Middelburg van start

MIDDELBURG - Gemeente Middelburg start deze week met de aanleg van de nieuwe skatebaan aan de Geersesweg. De skatebaan wordt het alternatief voor het inmiddels afgebroken Skatepark WIM aan de Grote Sternstraat in Middelburg.

1 dag geleden
Gemeente Middelburg maakte online verlengen parkeervergunningen mogelijk

MIDDELBURG - Vanaf eind dit jaar kunnen inwoners en bedrijven alle parkeervergunningen online wijzigen. Inwoners met een bewonersvergunning konden dat al. Maar nu wordt het ook mogelijk voor de andere parkeervergunningen.

1 dag geleden
Ons Keramiek Middelburg nodigt uit

MIDDELBURG - Lisianne Smit en Gemma van der Hoogte delen de liefde voor keramiek en kwamen zo op het idee om ‘Ons Keramiek Middelburg’ te starten: een project waarbij Middelburgers worden opgeroepen hun ramen of etalages te vullen met keramiek uit eigen collectie.

1 dag geleden
Een heel lang schilderij op Walcheren

MIDDELBURG - Roel van der Linden, een Nederlandse schilder, wonend en werkend in Tsjechië, heeft het idee ontwikkeld om naar wat hij noemt ‘mogelijk het langste schilderij ter wereld’ te maken.

1 dag geleden
Zeezwemtochten Zwemmen Langs Walcheren 2022

ZOUTELANDE - Het zeezwemmen is nog steeds ongekend populair en steeds meer waterliefhebbers weten de weg te vinden naar de zeezwemtochten van Zwemmen Langs Walcheren. 

1 dag geleden