Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

College Middelburg positief over advies klankbordgroep Geersesweg

College Middelburg positief over advies klankbordgroep Geersesweg

MIDDELBURG - Het college van de gemeente Middelburg neemt het advies over van de klankbordgroep voor het ontwerp van het gebied rond de nieuwe skatebaan. De klankbordgroep adviseert naast het gebruikelijke parkmeubilair, verlichting bij de skatebaan te plaatsen, een toiletvoorziening, buitenfitness, een natuurspeelplaatsje en om het voetbalveldje op te knappen en te verkleinen. Hiermee wordt het gebied aantrekkelijker voor verschillende doelgroepen en wordt de sociale controle vergroot.

Het advies is tot stand gekomen na een uitgebreid participatietraject met (direct) aanwonenden, skaters en de scouting. De hoofdingang komt in het verlengde van het Torenvalkpad. De ingang naast het scoutinggebouw van de Gouden Cirkel wordt de secundaire ingang. Ook komt er een toiletvoorziening. Een deel van de klankbordgroep zou graag een stenen toiletgebouw zien. In afwachting van een subsidie aanvraag en een eventuele crowdfundingsactie wordt de toiletvoorziening voorlopig ingevuld door een Dixie. De verlichting van de baan was eerder al toegezegd door het college tijdens de inspraak. Vanuit het wijkbudget is nog geld voor een buitenfitness in de wijk, dit zou naast de skatebaan kunnen komen. De buitenfitness, het opknappen van het voetbalveldje en de natuurspeelplaats met agroforestry moeten het gebied aantrekkelijker maken voor verschillende doelgroepen, wat weer zorgt voor meer sociale controle.

Stijgende bouwkosten
Het huidige krediet is te weinig voor de aanleg van de skatebaan en ook voor de inpassing volgens het ontwerp van de klankbordgroep. De belangrijkste reden hiervoor is de stijgende bouwkosten voor de skatebaan. Ook zijn de kosten voor de inpassing hoger dan wanneer de baan geplaatst zou worden op een plek waar al voorzieningen zijn. 30 mei behandelt de raadscommissie Ruimte het voorstel voor aanvullend krediet voor de aanleg en inpassing van de skatebaan.

Aanleiding
Aanleiding is een uitspraak van de rechtbank dat de skatebaan Wim in de Veersepoort in januari 2021 gesloten diende te worden. De raad heeft daarop besloten krediet ter beschikking te stellen voor de realisatie van een nieuwe skatebaan ergens in Middelburg. Ook heeft de raad de wijze van participatie vastgesteld. Voor het zoeken naar een geschikte locatie is een aantal locaties onderzocht op geschiktheid. Uiteindelijk bleef de locatie Geersesweg over als meest geschikte locatie die met een voorgenomen besluit als zodanig is aangewezen. Met de omwonenden is eerst een inspraaktraject gevolgd waarna het college een definitief besluit heeft genomen de locatie Geerseweg aan te wijzen als nieuwe locatie voor de skatebaan. Voor de inpassing van de skatebaan op deze locatie is een klankbordgroep ingesteld. Die klankbordgroep heeft een eindadvies uitgebracht. Dat eindadvies werd aan het college overlegd om daarop een besluit te nemen.

Meer uit Middelburg

IJsbaan opent vandaag in Middelburg

MIDDELBURG - Vanmiddag om 14.00 uur is het zover: dan kunnen schaatsliefhebbers weer terecht op de ijsbaan die vanaf vrijdag werd opgebouwd voor het stadhuis aan de Markt in Middelburg.

6 uur geleden
Vogels in Vogelpark krijgen een huisje

MIDDELBURG - Op woensdag 29 november gaan vanaf 13.30 uur de handen weer uit de mouwen. Zo'n vijftien tot twintig leerlingen van de Acaciahof in Klarenbeek helpen dan mee om de zelfgemaakte vogelhuisjes op te hangen in het Vogelpark in de Veerse Poort. Voor de zomer knutselden de leerlingen in totaal 55 vogelhuisjes in elkaar. Stadsecoloog Bas Wattel verzorgde toen ook een gastles over het belang van biodiversiteit.

9 uur geleden
Bouw 15 levensloopbestendige woningen van start in Meliskerke en Aagtekerke

MELISKERKE/AAGTEKERKE - Binnenkort start de bouw van 15 levensloopbestendige woningen in Meliskerke en Aagtekerke. In Meliskerke aan de Sivertstraat bouwen we 4 woningen en aan de Pauwhoekstraat realiseert Zeeuwland 6 woningen. In Aagtekerke bouwt de organisatie  5 levensloopbestendige woningen aan de Burgemeester Jan Peperstraat. Zeeuwland verwacht dat de bouw van de woningen aan de Sivertstraat en in Aagtekerke in maart 2024 gereed zijn. In mei 2024 is de bouw van de woningen aan de Pauwhoekstraat afgerond. Met de bouw van deze woningen verwacht Zeeuwland de doorstroming in de kernen te bevorderen.

1 dag geleden
Stadsnatuur in het zonnetje tijdens het stadsnatuurfestival Middelburg

Ook in de stad is volop natuur. Naast mensen worden steden bevolkt door vleermuizen, bermplanten, insecten, korstmossen, vogels, bomen en talloze andere planten en dieren. Deze stadsnatuur staat centraal tijdens het stadsnatuurfestival op woensdag 6 december 2023 van 13.30 tot 16.00 uur in de ZB, Kousteensedijk 7 in Middelburg. Het festival wordt georganiseerd door University College Roosevelt, de gemeente Middelburg, de Zeeuwse Milieufederatie en ZB Bibliotheek van Zeeland (ZB). Toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

2 dagen geleden
Buurtbewoners zetten zich in voor veiligheid op Dauwendaelselaan

MIDDELBURG - Vorige week zijn buurtbewoners en ouders uit de omgeving Herberdsland  en Girsesland, in de Middelburgse wijk Dauwendaele gestart met het uitvoeren van snelheidsmetingen op de Dauwendaelselaan. De actie was onderdeel van een langere strijd die de buurtbewoners voeren voor een herinrichting van de Dauwendaelselaan om daarmee een veiligere buurt te creëren waar alle bewoners weer veilig de straat over kunnen steken om naar school te gaan, hun hond uit te laten, buren te bezoeken of van een speeltuin naar huis te lopen. 

2 dagen geleden
Een dubbele podiumplaats voor Mandy Kasse

VEERE - Mandy Kasse uit Veere heeft vorige week maar liefst twee podiumplaatsen veroverd bij de kampioenschappen Rallycross 2023. In de categorie Supernationals MIN werd Kasse derde bij zowel het Nederlands als het Belgisch Kampioenschap. Er waren dit seizoen vijfentwintig deelnemende coureurs.

2 dagen geleden
Ieder kind verdient een 'Kansrijke Start

MIDDELBURG - Op donderdag 23 november kwamen alle partners van de coalitie Kansrijke Start Middelburg bij elkaar. Tijdens deze bijeenkomst wisselden ze ervaringen uit en keken ze vooruit naar 2024. Er ontstonden ook nieuwe samenwerkingen tijdens en na het speeddaten. Tessa Roseboom trakteerde de aanwezigen op een inspirerende lezing over het belang van de eerste 1000 dagen. Zij zoomde daarbij specifiek in op het vaderschap. Tessa Roseboom is hoogleraar en schrijver van de boeken 'De 1e 1000 dagen' en 'Gelijk goed beginnen'. Tessa was onder de indruk van wat er in Middelburg al staat rondom Kansrijke Start.

2 dagen geleden