Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

College Goes wil panden voor opvang Oekraïners aankopen

College Goes wil panden voor opvang Oekraïners aankopen

GOES - Om de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne te vergemakkelijken, wil het Goese college van burgemeester en wethouders drie panden die ze nu huurt voor de opvang, kopen. Het gaat om adressen in de Pyntorenstraat, Bocht van Guinea en Zonnebloemstraat in Goes. 

De eigenaren van de drie locaties zijn bereid die aan de gemeente te verkopen. Het college vraagt hier nu budget voor aan de gemeenteraad. Met de koop is in totaal bijna 2,3 miljoen euro gemoeid. 

Strategisch

“We willen de panden graag in ons bezit krijgen voor meer stabiliteit in de opvang”, legt wethouder Joan Veldhuizen uit. “In het begin moesten we de opvang halsoverkop regelen. Nu het langer duurt, willen we het beter organiseren. De vraag naar opvangplekken groeit. Met huurovereenkomsten werk je steeds met een bepaalde tijd en moet je daarna weer overleggen en verlengen. Als we de panden kopen, hebben we zelf de regie.”

De panden liggen ook op, voor de gemeente, strategische locaties. “Na de opvang kunnen we ze inzetten voor huisvesting van bijvoorbeeld starters of ouderen. Dat hebben we ook hard nodig.”

Naast deze drie opvanglocaties maakt de gemeente accommodatie voor Oekraïnse vluchtelingen klaar in panden aan het Stationspark en in de Nassaulaan in Goes. “Die voorbereidingen liggen op koers, dus het lijkt te lukken om per 1 juli 350 opvangplekken voor Oekraïners beschikbaar te hebben.” Maar gemeenten zien de vraag naar opvanglocaties met de stijgende toestroom van mensen alweer groeien. “Dus het blijft spannend om aan de vraag te kunnen blijven voldoen.”

Meer uit Beveland

Borsele gaat bedrijventerreinen vergroenen

HEINKENSZAND - De gemeente Borsele wil verouderde bedrijventerreinen met veel steen een oppepper geven en verduurzamen. Als eerste vraagt ze nu de ondernemers op de bedrijventerreinen Noordland, Noordzak en Zwake in Heinkenszand naar hun behoeften op dit het gebied. 

3 uur geleden
Nieuw videoproject gemeentearchief Goes toont 'geheime plekjes'

GOES - 'Op Goese Grond' is een nieuw videoproject van het gemeentearchief van Goes. De video's nemen kijkers mee op erfgoedontdekking door Goes en haar dorpen. 'Ze onthullen de verhalen van toen en nu achter bijzondere locaties en geven een exclusief kijkje achter de schermen', laat de gemeente Goes weten. 'Plekken die normaal gesproken niet toegankelijk of minder bekend zijn, worden op deze manier zichtbaar voor het publiek.'

8 uur geleden
Betho in Goes wordt vierde leerwerkplaats voor Participatielab Scalda

GOES - Sociaal werkbedrijf De Betho in Goes wordt de vierde leerwerkplaats van het Participatielab in Goes, waar maandag 8 april maximaal vijftien studenten kunnen beginnen. Het Participatielab is een beroepsopleiding op mbo1-niveau.

1 dag geleden
Feyenoorders geven basketbalclinic in Goes

GOES - Vier profs van Feyenoord gaven woensdag bij basketbalvereniging Volharding in Goes een clinic aan de jeugd. De Goese club heeft veel jeugd en het aantal afwezige leden was woensdag op één hand te tellen. Zowel de pro's uit Rotterdam als de Volharding-jeugd kijkt terug op een geslaagde avond.

1 dag geleden
Schoon genoeg van al dat zwerfafval?

BORSELE - Op zaterdag 2 maart van 13.00-15.00 uur stropen in heel Zeeland honderden vrijwilligers weer de mouwen op voor een gezamenlijke opruimactie langs de dijken en strandjes van de Wester- en Oosterschelde. Doe jij mee?

1 dag geleden
Noëlla is klantadviseur: 'Belangrijk dat je je kunt inleven in cliënt'

GOES - Bellen, bellen, bellen. Dat is het hoofdingrediënt van een werkdag van Noëlla (26). Sinds drieënhalf jaar is ze klantadviseur bij UWV in Goes. Zodra ze klaarzit met haar laptop en headset is ze voorbereid op de meest uiteenlopende vragen. Die variatie in haar werk spreekt Noëlla aan. "Het is fijn om cliënten goed te kunnen helpen of te kunnen geruststellen", vertelt Noëlla. "Daardoor ga ik aan het einde van de dag met een voldaan gevoel naar huis."

1 dag geleden
Nachtelijke inzet traumahelikopter in Eisenhowerstraat Goes

GOES - Hulpverleners, onder wie een traumateam, zijn in de nacht van zondag op maandag toegesneld na een melding van een medische noodsituatie in Goes.

1 dag geleden