Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

College Goes stelt voor azc voor 15 jaar te openen

College Goes stelt voor azc voor 15 jaar te openen

GOES - Het Goese college van burgemeester en wethouders stelt de gemeenteraad voor een asielzoekerscentrum voor 150 tot 300 mensen te realiseren. Dit zou in 2024 kunnen openen. “Een duurzame opvanglocatie, voor 15 jaar, past bij onze gemeente”, zegt burgemeester Margo Mulder.

Ze doelt daarmee op de jarenlange ervaring die Goes heeft met het onderbrengen van vluchtelingen in een complex aan de Albert Plesmanweg. Dit asielzoekerscentrum (azc), dat ook aan maximaal 300 mensen onderdak bood, is eind 2019 gesloten. Het is volgens Mulder niet gezegd dat, als de gemeenteraad instemt met het voorstel, het azc hier heropent. “Er moet dan nog onderzoek plaatsvinden naar de meest geschikte locatie.”

Dit voornemen is de Goese bijdrage aan het Zeeuwse plan van aanpak voor de opvang van asielzoekers. Het Rijk schrijft de gemeenten voor opvang in te richten, maar Goes vindt het ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid. De burgemeester legt uit dat de gemeente ook voor een tijdelijk voorziening, die snel gerealiseerd moet worden, en voor het huisvesten van statushouders, kan kiezen. “Een duurzame voorziening voor 15 jaar past het beste bij Goes. Daarvoor is ook draagvlak in onze gemeente.” Ze wijst op het vroegere azc, dat officieel een tijdelijke voorziening was, maar bijna 10 jaar gebruikt is. 

Als het azc in 2024 opent in Goes is er volgens Mulder meer bekend over de mensen die er worden opgevangen. “Er komt geen mix van asielzoekers, maar er vindt meer screening plaats, zodat er vooraf meer bekend is over de mensen. Het zal gaan om mensen die een toekomst hopen te kunnen opbouwen in de Bevelanden, met kansen op de arbeids- en woningmarkt.”

Meer uit Beveland

Duitse vrouw (22) verdacht van veroorzaken zwaar ongeluk en rijden onder invloed

KAMPERLAND - Een 22-jarige Duitse vrouw is aangehouden voor het ernstige verkeersongeval zondag op de Oost-Westweg tussen Vrouwenpolder en Kamperland. 

21 uur geleden
Colinda werkt op de dagbesteding: 'Eruit halen wat erin zit bij de cliënt, dat is mijn doel'

GOES - Met een lunchroom, atelier en winkeltje is De Hippe Zeeuw in Goes een veelzijdige dagbestedingslocatie. De cliënten kunnen met allerlei verschillende werkzaamheden ontdekken waar hun passie ligt. Dat is voor Colinda van Meerkerk-de Kok misschien wel het mooiste aspect van haar baan als medewerker dagbesteding. “Cliënten laten doen waar ze goed in zijn, wat ze leuk vinden, dat vind ik heel belangrijk. Soms weten cliënten niet waar hun hart ligt en probeer je daar achter te komen. Als je dan iemands ogen ziet oplichten… dat is de reden waarom ik de zorg in ben gegaan.”

22 uur geleden
Goese korfbalvereniging Togo viert 90-jarig jubileum

GOES - De Goese korfbalvereniging Togo viert zaterdag 30 september haar 90-jarig jubileum.

22 uur geleden
Meerdere gewonden bij een aanrijding tussen Kamperland en Vrouwenpolder

KAMPERLAND- Bij een ongeluk op de Oost-Westweg (N57) tussen Kamperland en Vrouwenpolder zijn vanmiddag zeker vier personen gewond geraakt. Meerdere hulpdiensten, waaronder een rapid responder, gingen ter plaatse. De weg is momenteel afgesloten tussen Vrouwenpolder en De Banjaard. Het verkeer wordt via de parallelweg geleid. De oorzaak van het ongeluk is nog onbekend.

1 dag geleden
's-Heerenhoek maakt zich op voor dorpsfeest tijdens Cultuur uit de Zak

‘s-HEERENHOEK - De Borselse wethouder van kunst en cultuur, Marga van de Plasse, opent Cultuur in de Zak zaterdag 30 september om 10.00 uur in ‘s-Heerenhoek. Hier komt de op handen zijnde sluiting van de Sint-Willibrorduskerk terug in het programma. Zo is er de expositie ‘Geloof in de toekomst’, waarvoor kinderen uit het dorp creatief bezig zijn.

1 dag geleden
Rubriek Goes Gezien: Gewonemensenstandbeelden

Er staan in Nederland heel wat standbeelden van bekende mensen die niet meer onder ons zijn. Twee vragen vóór u verder leest: wilt u even bedenken wat de top 4 is? En hoeveel beroemdemensenstandbeelden staan er in Goes?

2 dagen geleden
Ook Ellewoutsdijk doet mee aan Cultuur in de Zak

ELLEWOUTSDIJK - Cultuur in de Zak staat zaterdag 30 september voor een dag vol muziek, koorzang, dans, exposities, workshops, demonstraties, circustheater, familietheater, kinderactiviteiten en fiets- en wandeltochten. Het festival wordt georganiseerd door de Culturele Raad Borsele in samenwerking met culturele organisaties, verenigingen, dorpsraden en vrijwilligers in Baarland, Ellewoutsdijk, ’s-Heer Abtskerke, ’s-Heerenhoek, Heinkenszand, Kwadendamme, Lewedorp, Oudelande en Ovezande.

3 dagen geleden