Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

College Borsele maakt balans op: ‘Veel afspraken gerealiseerd’

College Borsele maakt balans op: ‘Veel afspraken gerealiseerd’

HEINKENSZAND – Met de gemeenteraadsverkiezingen van maart in zicht, heeft het Borselse college van burgemeester en wethouders de balans opgemaakt van de afgelopen vier jaar. “Het is goed om te constateren dat veel zaken zijn opgepakt en gerealiseerd”, concludeert burgemeester Gerben Dijksterhuis.

Het Borselse college presenteerde deze week een evaluatie van het bestuursprogramma 2018-2022. Hierin staan alle, ruim vijftig afspraken en de status ervan. Zo zijn de Burgemeester Prümersstraat, het Robiniahof en de Van Hoekenstraat in ’s-Gravenpolder, Mr. Dr. Meslaan en Strandloperstraat in Heinkenszand, Nieuwstraat in Ovezande en Kalootstraat in Borssele heringericht en de dorpshuizen in ’s-Gravenpolder, Ellewoutsdijk en ‘s-Heerenhoek gemoderniseerd. Op het vernieuwingsplan voor Nieuwdorp heeft de gemeente bezuinigd. Inmiddels is wel het kavel Steketeepad gerealiseerd. Dit is een ontmoetingsplek met onder meer sport- en spelvoorzieningen, een picknicktafel en minibosje. Onder meer het verplaatsen van het dorpshuis naar de Bethelkerk, de bouw van de multifunctionele accommodatie en onderzoek naar de mogelijkheden voor een expathotel zijn in voorbereiding.

Boksring

“De coronacrisis, het kerntakenonderzoek, over welke taken de gemeente moet en kan uitvoeren, en de reorganisatie van de ambtelijke organisatie liepen als rode draad door de bestuursperiode heen”, aldus de burgemeester. Daarnaast werd Borsele, net als vele andere gemeenten, geconfronteerd met grote tekorten op het gebied van zorg en welzijn. Daardoor kwam de gemeente onder financieel toezicht te staan. Dat toezicht is onlangs, met de presentatie van een sluitende begroting voor 2022, opgeheven. “En daar zijn we trots op”, zegt wethouder financiën Arno Witkam. Zijn collega-wethouder Marga van de Plasse, die met zorg in haar portefeuille de financiële problemen van dichtbij meemaakt, is blij dat er de afgelopen vier jaar een betere werkwijze is gevormd. Meer samenwerkende partijen kunnen gerichter hulp bieden aan wie dat nodig heeft en meer preventief te werk gaan. “Met korte lijntjes en lage drempels helpen we de inwoners die dat zelf niet kunnen”, zegt Van de Plasse.

Tijdens de uitvoering van het bestuursprogramma dienden zich ook nieuwe ontwikkelingen aan, zoals de energietransitie met de circulaire economie, de verdeeldheid in de samenleving die de coronapandemie veroorzaakt en de krapte op de woning- en arbeidsmarkt. In dat licht vindt wethouder Kees Weststrate het belangrijk dat er de afgelopen periode veel gebouwd is. Als voorbeeld noemt hij de nieuwbouwprojecten in Baarland en Heinkenszand. 

“Ondanks de onvoorziene omstandigheden zijn alle belangrijke thema’s opgepakt of zelfs al afgerond”, zegt de burgemeester. “Daarbij hoeven we als collega’s niet voor elk punt de boksring in, maar we gaan er samen voor. Dat werkt wel zo prettig.”

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Tinus Grijpstuiver 4 maanden geleden
Een beetje meer naar de Burgers Vertrouwen geven Want daar is nog geen sprake van ,kom je met dingen ,ze luisteren totaal niet,Geef je ze advies over parkeerplekken ,dat de zelfde parkeer plekken anders kunnen ze luisteren niet

Meer uit Beveland

Auto belandt in de sloot op de A58 bij ‘s-Heer Arendskerke

‘S-HEER ARENDSKERKE - Bij een eenzijdig ongeluk op de A58 is vanmorgen een auto in de sloot terechtgekomen. Bij het ongeluk is tenminste één persoon gewond geraakt. 

13 uur geleden
Paul Aangeenbrug: ‘De rust in de bergen is heerlijk’

WESTKAPELLE - Paul Aangeenbrug is sinds 1993 eigenaar van Aangeenbrug Electro. Hij startte het bedrijf als eenmanszaak, dat nu is uitgegroeid tot professioneel witgoedbedrijf, met meerdere monteurs in dienst.

13 uur geleden
Kom naar de Dag van het Landschapspark

BORSELE - Pak je fiets en doe mee met de agrarische fietstocht op 4 juni met streekproeverijen, wandel met een gids of stap in de stoomtrein en ga mee terug in de tijd.

1 dag geleden
Pam Lijdsman uit Kortgene voelt zich ‘ander mens’ door publicatie eerste boek

KORTGENE - Pam Lijdsman uit Kortgene schrijft al een groot deel van haar leven. Nu is op haar 66e haar eerste, deels autobiografische boek uitgekomen: ‘Gekke jij’. “Ik heb er lang aan geschreven en nu het boek af is, voel ik me heel anders.”

1 dag geleden
Persoon belandt in sloot Sinoutskerkseweg

’S-HEER ABTSKERKE – De brandweer en ambulance zijn vannacht uitgerukt voor een persoon die in een sloot is geraakt. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht.

1 dag geleden
Lezing over ‘De Zeeuwse Lijn’ op vrijdag 10 juni

GOES - Jan van der Male geeft een lezing over ‘de Zeeuwse Lijn’ op vrijdag 10 juni om 19.30 uur in buurthuis De Pit in Goes-Zuid. 

2 dagen geleden
Politieauto botst op zwanger hert

GOES - Een politiebus is vannacht op de A256 op een overstekend hert gereden. Het moederhert en twee babyhertjes overleefden de klap niet.

2 dagen geleden